Festivalul Artelor perioada 2 – 11 iunie

Devenit deja o tradiție la finalul fiecărui an școlar, Festivalul Artelor, marchează o serie de evenimente culturale pregătite de elevii școlii: recitaluri de pian, spectacole de teatru, recital vocal-instrumental susținut de cor și chitariști, dar și o prezentare de modă.

Anul acesta, Festivalul s-a desfășurat în perioada 2 – 11 iunie, atât în Biblioteca școlii, dar și în Sala de festivități a Colegiului National “Gheorghe Lazăr”, participând elevi de la Clasa Pregătitoare până la clasa a VII a.

Deschiderea festivalului a avut loc, Marți, 2 iunie, ora 17, în cadrul căreia micii artiști de la clasele pregătitoare Lions și Dragons ne-au încântat cu un mini-recital de pian.

Duminică, 7 iunie, la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” a continuat evenimentul, cu elevii mai mari de la clasa a II a, până la clasa a VII a: Fie că au prezentat adaptări dupa piese clasice: “D’ale lui Nenea Iancu” – colaj după schițele lui I.L. Caragiale, “Păcală”, după Ion Creangă, “Gaițele”, după Alexandru Kirițescu sau piese contemporane: “Familia Offline”, adaptare după Mihaela Mihailov, actorii au impresionat prin bucuria, energia și prezența scenică. În ceea ce privește recitalul de pian, micii pianiști au intepretat fără emoție și cu mult curaj partituri importante din muzica clasică.

Elevii claselor a V a, au pregătit o prezentare de modă, în care ne-au arătat cu bucurie creațiile personale din colecția de vară: tricouri și rochite de vară.

De asemenea, am mai putut asculta un recital solo-voce susținut de elevele claselor a VII a, ce au demonstrat adevărate calități muzicale.

Ultimul eveniment ce a marcat închiderea festivalului a fost recitalul vocal-instrumental susținut de chitariști și de corul școlii.

A fost o ediție plină de evenimente artistice, de elevi talentați și de aplauze furtunoase din partea publicului! Continuăm suprizele și vă așteptam și anul viitor la a V a ediție a Festivalului Artelor.

Pentru poze, click aici!

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Postari asemanatoare

Te rugăm să completezi datele din acest formular, iar noi te vom contacta în timpul cel mai scurt.

Informații despre elev
Informații despre părinte