Admitere și taxe școlare

Înainte de înscriere vă invităm să ne cunoaștem și să vizitați împreună cu copilul campusul Pro Ingenio.

Pașii procesului de înscriere sunt următorii:

Admitere
Admitere
Admitere

Dosarul de înscriere cuprinde:

Admitere

Q & A | Pro Ingenio

Admitere

Elevii care intră în clasa pregătitoare se pot înscrie în cadrul școlii în funcție de calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare aprobat de Ministerul Educației, iar elevii care doresc să facă parte din comunitatea Pro Ingenio se pot înscrie în clasele I-VIII în orice moment al anului, în funcție de disponibilitatea locurilor din școală. Elevii Pro Ingenio trec prin procesul de reînscriere în perioada aprilie-mai.

În fiecare clasă din cadrul Școlii Gimanziale „Pro Ingenio” sunt între 18 și 20 de elevi.

Da, toți elevii noștri poartă uniformă. După înscriere/reînscriere primiți un e-mail cu modalitatea de comandare a uniformei, iar la începutul anului școlar fiecare elev va purta ținuta specifică Pro Ingenio. Uniforma conferă prestigiu unității de învățământ, iar faptul că Școala Gimnazială „Pro Ingenio” își desfășoară activitatea după un sistem de valori propriu, prin purtarea uniformei se va diferenția de celelalte școli, dar va crea și o unitate în rândul elevilor printr-o ținută vestimentară adecvată și specifică. Uniforma are un cost suplimentar.

Programul este de la ora 8:00 la ora 17:00. Pentru elevii care nu sunt preluați de către părinți până la ora 17:15, aceștia sunt considerați integrați în programul „Pro Ingenio Late”, care se desfășoară în intervalul 17:15 – 18:00, sub supravegherea unui cadru didactic, având un cost de 10 euro / zi.  Excepție fac elevii care sunt înscriși în cadrul cluburilor cu plată Pro Ingenio și se desfășoară în intervalul 17:00 – 18:00. Ora de preluare a elevilor nu va putea depăși, cu nicio excepție, ora 18:00 (ora de închidere a școlii).

În cadrul unei zile, elevii servesc două mese principale (mic dejun și prânz) și două gustări (gustare de fructe și gustare dulce). Meniurile alimentare sunt schimbate în funcție de sezon, acestea fiind îmbunătățite în funcţie de feedback-ul din partea părinților. Meniurile sunt gustoase, consistente, fiind stabilite de către un nutriționist, iar bucătarii și cofetarii școlii le gătesc cu drag și responsabilitate.

Da, Școala Gimnazială „Pro Ingenio” oferă transport. Pro Ingenio deține flota proprie de mașini care stă la dispoziția elevilor noștri pentru transportul de la domiciliu în campusul Pro Ingenio și retur. Serviciul de transport este organizat și programat în funcție de solicitările părinților la începutul anului școlar. Taxele de transport valabile pentru anul școlar 2024 – 2025 se găsesc aici.

Temele pentru elevi sunt introduse treptat, cu frecvenţă şi volum adecvate vârstei, sub forma activităţilor de consolidare, învăţare individuală, realizarea de proiecte etc.

Elevii Pro Ingenio primesc teme de weekend începând cu clasa I, pentru fiecare materie (limba română, matematică, limba engleză) profesorul alocă maxim 40 de minute. Este important să existe un timp individual pentru studiu, deoarece pe parcursul acestuia elevul are posibilitatea de a își dezvolta o serie de abilități: independența, răbdarea, atenția, gestionarea eficientă a timpului etc.

Limba de studiu folosită în cadrul Școlii Gimnaziale „Pro Ingenio” este limba română.

Școala Gimnazială „Pro Ingenio” pune la dispoziția elevilor o ofertă vastă de cluburi prin intermediul cărora școala creează, susține și menține niveluri de performanță diferențiate, iar pe de altă parte extind oportunitățile de învățare. Cluburile se desfășoară în intervalul 16:00-17:00, excepție fac clasele pregătitoare și clasele I. În cadrul Școlii Gimnaziale „Pro Ingenio” unele cluburi sunt incluse în oferta educațională, altele având un cost suplimentar.

Comunicarea cu părinții se face prin intermediul platformei online.proingenio.ro, prin intermediul comunicării telefonice, prin intermediul întâlnirilor individuale, dar și prin intermediul raportului anual generat pentru fiecare copil.

Taxe 2024-2025

Admitere
Admitere

Taxă de înscriere se achită o singură dată, la intrarea în comunitate și este nerambursabilă în cazul renunţării la înscriere.

Taxa educațională include:

 • ore curriculum românesc, conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, suplimentate în funcție de nevoile elevilor;
 • studiu intensiv al limbii engleză (minim 7 ore/săptămână);
 • ore dezvoltare personală cu psihologul/consilierul școlar;
 • ore de arte plastice / educație muzicală / activități sportive cu profesori de specialitate;
 • efectuarea temelor sub supravegherea cadrelor didactice de specialitate;
 • pregătirea pentru examenul de limbă engleză Cambridge YLE (Starters, Movers, Flyers) pentru clasele primare și KET, PET, FCE pentru clasele gimnaziale;
 • pregătirea suplimentară pentru performanţă şi participarea la olimpiade şi concursuri şcolare;
 • participarea la diverse proiecte / programe educaţionale;
 • participarea la concursuri şcolare naţionale şi internaţionale;
 • comunicarea/corespondenţa permanentă cu părinţii;
 • două mese principale / zi (mic-dejun și masa de prânz) și două gustări (gustarea de dimineață și cea de după amiază);
 • activități extracurriculare la alegere (vezi aici lista cluburilor oferite gratuit);

Taxa aferentă manualelor și auxiliarelor școlare este de: 

 • 300 euro/an – manuale aferente învățământului primar;
 • 350 euro/an – manuale aferente învățământului gimnazial.
 

Manualele se achiziţionează prin intermediul şcolii, plata pentru acestea efectuându-se în primele două săptămâni din anul școlar.

Pentru elevii care nu sunt preluați de către părinți până la ora 17:15, aceștia sunt considerați integrați în programul „Pro Ingenio Late”, care se desfășoară în intervalul 17:15 – 18:00, sub supravegherea unui cadru didactic, având un cost de 10 euro / zi.

Excepție fac elevii care sunt înscriși în cadrul cluburilor cu plată Pro Ingenio și se desfășoară în intervalul 17:00 – 18:00.

Ora de preluare a elevilor nu va putea depăși, cu nicio excepție, ora 18:00 (ora de închidere a școlii).

Costul transportului este calculat pentru transport zilnic de luni până vineri, în funcție de distanța pentru care este solicitat transportul și de tipul acestuia (doar dus, doar întors sau dus și întors);

 • 150 euro/lună (din punct fix stabilit – Grădinița Happy Planet Kids – strada Lt. Col. Constantin Marinescu, nr. 17 B, Drumul Sării)
 • 180 euro/lună (pentru zona Militari, Drumul Taberei, Panduri, Rahova, Calea 13 Septembrie, Prelungirea Ghencea)
 • 220 euro/lună (pentru zone mai îndepărtate)

 În cazul în care se optează pentru transport doar dus către școală sau întors către casă se va achita 65% din taxa de transport.

Uniforma conferă prestigiu unității de învățământ, iar faptul că Școala Gimnazială „Pro Ingenio” își desfășoară activitatea după un sistem de valori propriu, prin purtarea uniformei se va diferenția de celelalte școli, dar va crea și o unitate în rândul elevilor printr-o ținută vestimentară adecvată și specifică.

Școala Gimnazială „Pro Ingenio” pune la dispoziția elevilor și părinților o ofertă diversificată de obiecte vestimentare pe care se vor regăsi elementele de identitate vizuală ale școlii. În cadrul școlii există:

 • ȚINUTĂ DE ZI-CU-ZI – este purtată în zilele de luni-joi și cuprinde:

  • Tricou polo cu dungi Pro Ingenio cu mânecă scurtă sau lungă – ciclul primar;
  • Tricou polo bleumarin Pro Ingenio cu mânecă scurtă sau lungă – ciclul gimnazial;
  • Hanorac Pro Ingenio;
  • Sarafan Polo Pro Ingenio.
 
 • ȚINUTĂ SPORT – este purtată strict în cadrul orelor de educație fizică și sport și cuprinde:

  • Tricou sport Pro Ingenio;
  • Trening Pro Ingenio;
  • Pantofi sport cu talpă albă, antiderapanți, fără crampoane (EXCLUS încălțăminte de stradă)

În afară de acestea, copiii pot purta orice alte obiecte vestimentare (fustă, pantalon etc.), în nuanțe închise, care să aibă o lungime potrivită și să nu conțină inscripționări, desene, logo-uri, capse, paiete, mărgele.

Achiziționarea uniformei se face doar prin intermediul furnizorului agreat de școală, comanda fiind plasată pe e-mail la adresa office@proingenio.ro. Comenzile de uniforme se transmit de două ori pe an, în lunile iunie și octombrie, iar modalitatea de comandă și prețurile vor fi comunicate în avans părinților.

Modalitatea de plată

Plată lunară: 10 rate lunare. Taxa școlară se achită în avans pentru luna următoare, în termen de 10 zile de la emiterea facturii.

Plată anuală: se achită la data înscrierii elevului în primul an școlar sau la data reînscrierii acestuia. Se acordă o reducere de 5% dacă plata este făcută în avans, până la data de 1 iulie 2024.

Dacă vrei să ne vizitezi poți completa formular de mai jos, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp

Informații despre elev
Informații despre părinte

Te rugăm să completezi datele din acest formular, iar noi te vom contacta în timpul cel mai scurt.

Informații despre elev
Informații despre părinte