Program bilingv

Limba engleză este o disciplină importantă în procesul actual de comunicare socială și are parte de o atenție deosebită în programa educațională din Școala Gimnazială „Pro Ingenio”.

Obiectivele urmărite de Școala Gimnazială „Pro Ingenio” la nivelul limbii engleze sunt:

Program bilingv

Cum se vede limba engleză la Școala Gimnazială „Pro Ingenio”

Program bilingv
Program bilingv

Procesul de predare propriu-zisă a limbii engleze este în sine laborios și are ca premiză necesară stabilirea unei relații de durată între elev și mai ales, între ceea ce reprezintă limba engleză, în general. Această relație se construiește în timp, cu răbdare și pasiune, astfel încât la sfarșitul unui ciclu școlar, instituția noastră să formeze nu doar un elev, ci un spirit.

Program bilingv

În cadrul Școlii Gimnaziale „Pro Ingenio”, limba engleză este studiată 9 ore pe săptămână la clasele ciclului primar și 7 ore la clasele ciclului gimnazial, după curriculum-ul de limbă engleză aprobat de Ministerul Educației. 

Elevii Pro Ingenio învaţă limba engleză cu profesori de limba engleză de specialitate, iar începând cu clasa a II-a au cel puțin o lecție pe săptămână cu un vorbitor nativ.

Prin lecţii intensive de engleză, elevii noștri vor dobândi abilitățile necesare pentru a-și continua studiile într-un mediu de limbă engleză, în viitor, dacă îşi doresc acest lucru.

Pentru buna pregătire a elevilor, Școala Gimnazială „Pro Ingenio” are 2 laboratoare de limbă engleză, modern utilate, unde aceștia pot învăța, atât vizual, cât și auditiv prin intermediul unor documentare interesante, scurte concerte, știri și alte materiale (manuale și cărți practice pentru însușirea limbii engleze pe categorii de nivel și vârstă, manuale și cărți practice de consolidare a gramaticii și a vocabularului limbii engleze pe categorii de nivel și vârstă, materiale electronice, programe de predare computerizate, jocuri, flashcard-uri, marionete, postere).

Colaborarea Școlii Gimnaziale „Pro Ingenio” cu British Council

De peste 10 ani, Școala Gimnazială „Pro Ingenio” colaborează cu institutul British Council, iar elevii sunt pregătiți și susțin anual examene Cambridge English Language Assessment și obțin rezultate remarcabile la examenele:

Program bilingv
Program bilingv

Young Learners Starters 
(YLE Starters)

Young Learners Movers 
(YLE Movers)

Young Learners Flyers 
(YLE Flyers)

Key English Test 
(KET)

Preliminary English Test 
(PET)

First Certificate in English
(FCE)

Te rugăm să completezi datele din acest formular, iar noi te vom contacta în timpul cel mai scurt.

Informații despre elev
Informații despre părinte