Echipa

FLORINA MARIN

General Manager

Maria Bizdună

Director Educațional

IMG_6007

RALUCA TIȚA

Marketing Manager

AURA SERGHEI

Asistent Manager

ANTOANETA NICULAE

Asistent Manager

IMG_6139

LILIANA MILEA

Prof. învățământ primar

Cu plăcere îmi amintesc de momentele petrecute la școală, cât și de învățătoarea care într-adevar m-a făcut să o apreciez din suflet. Cu drag păstrez carnetul de note, care are un scris atât de îngrijit și caligrafic, cât și obiecte realizate la ora de lucru manual, pe care în prezent le-am adaptat și claselor mele.

Sunt o persoană care acordă atenție, înțelegere, îngrijire sufletească și observ că toate aceste lucruri îi determină pe copii să vină cu bucurie la școală.

Simt că mă regăsesc printre copii, îmi place să văd că AU REUȘIT și consider că ei sunt oglinda învățătorului .

Așadar, reușita lor este și reușita mea!

Dragi copii, prin inocența și bucuria cu care explorați lumea, omenirea prinde culoare cu ajutorul vostru!

Dragi părinți, lăudați copilul pentru orice reusită! Motivația este foarte importantă!


Citate preferate:

Avem capacitatea de a ne imagina lucruri. Ca urmare, deținem puterile nelimitate ale creativității. Ken Robinson

Cel ce spune că e imposibil, nu ar trebui să-l împiedice pe cel ce nu crede așa ceva.” Albert Einstein

Motto: Believe in yourself!

LAURA BĂNICĂ

Prof. învățământ primar

Îmi plac oamenii veseli, care nu se tem să râdă, să fie ei, să fie calzi, care nu se tem că o astfel de atitudine le va afecta prestanța.

Zi de zi vindem celorlalți o ipostază a noastră care credem noi că ne avantajează. Pentru marketingul acesta zilnic renunțăm la zâmbetul firesc, încercăm să fim mai reci, mai serioși, mai riguroși, mai teatrali.

Copiii pot fi scutiți de abordarea aceasta. Ei trebuie încurajați să ne acorde încredere și de aceea cu ei trebuie să renunțăm la roluri. Ei vin spre noi deschiși, cu sufletul cald și așteaptă să rezoneze cu noi.

La clasa sunt un copil senin și vesel. Fără măști. Fără roluri. Doar eu.

Dragi copii și părinți, fiți deschiși cu cei din jurul vostru și viața va fi mai frumoasă!

Citate preferate:
”Ceea ce învățăm cu plăcere, nu uităm niciodată” Alfred Mercier“Răspândește lumina, iar întunericul se va risipi de la sine” Erasmus

IMG_5964

DENISE BUZDUGHINĂ

Prof. învățământ primar

Dorința de a contribui la creșterea și devenirea unui copil ca adult, a condus la alegerea mea de a deveni profesor.

Pregătirea pentru a preda, pentru a îi îndruma pe alții cum să învețe, implică multă răbdare și multe ore de studiu.

Profesorul este cel ce stimulează curiozitatea elevilor pentru lucruri noi, le întărește încrederea în forțele proprii și are menirea de a fi un model pentru ei.

Zâmbetele copiilor, alături de bucuriile și satisfacțiile de la capătul fiecărui drum, sunt cea mai mare recompensă pentru un profesor.

Dragi copii, credeți în voi și orice ar fi nu renunțați !
Dragi părinți, încurajați-vă copiii să iubească cartea! Cartea nu poate fi înlocuită cu nimic. Ea deschide orizonturile și dezvoltă caracterul.

Citate preferate:
”Viața poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanță, esențială este intensitatea.” Cezar Petrescu

”Scopul educației este nimicirea mărginirii egoiste a individului și supunerea lui la rațiunea lucrurilor.” Titu Maiorescu

Motto: ”Trăiește pentru PREZENT, Visează pentru VIITOR, Învață din TRECUT!”!

IMG_5942

NINETA PÎRCĂLĂBESCU

Prof. învățământ primar

Am realizat că a fi alături de copii în fiecare zi este un dar. Am crescut odată cu ei şi am reuşit să pătrund în sufletul lor inocent şi cald.

Răbdarea, calmul, blândeţea, înţelegerea, responsabilitatea, empatia, dragostea pentru copii şi chiar propria experienţă din copilărie sunt calităţi, sentimente şi trăiri caracteristice felului meu de a fi. Fără acestea nu aş fi putut să mă aproprii de micuţii elevi şi….nu aş fi primit atâtea declaraţii de dragoste din partea lor!

Cunoştinţele de specialitate, răbdarea şi tactul, mă ajută, în fiecare zi, să-i înţeleg pe copii, să-i sprijin când se împiedică, să-i îndrum spre cunoaştere, spre formarea generaţiei de mâine! De asemenea, experienţa în domeniu m-a învăţat să respect individualitatea copilului, dar şi cum să corelez interesele copiilor cu obiectivele pe care mi le propun, alegând activităţile potrivite pentru realizarea acestora.

Îmi răsună în minte citatul – “Profesorii sădesc seminţele cunoaşterii ce vor rodi întreaga viaţă!”, citat care evidenţiază rolul major al profesorului şi mă determină să profesez conştientă, cu drag şi cu satisfacţie!

Dragi copii, bucurati-vă de lucrurile mici pentru că într-o zi o să realizaţi că ele erau lucurile mari!
Dragi părinți, a;a cum ne sfătuiește și Maria Montessori, trebuie să ajutăm copilul să acţioneze singur, să voiască singur, să gândească singur. Copiii învaţă din ceea ce îi înconjoară. Să-i ajutăm să evolueze cu grijă, pace şi iubire!

Citate preferate:
„Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.” Maria Montessori „Cunoaşterea-i măreaţă şi frumoasă, cunoşterea-i mai scumpă ca un şirag de perle, căci timpul nimiceşte orice comoară, dar înţeleptul şi-nvăţatul nu pier niciodată.” Al Samarkandi

Motto: Play, Learn and Grow…Together!

CRISTINA RUSU

Prof. învățământ primar

Întotdeauna am fost fascinată de sinceritatea și atașamentul pe care le pot dezvolta copiii față de cei din jurul lor. Bucuria și entuziasmul copiilor, zâmbetul lor, dorința de cunoaștere a acestora sunt doar câteva dintre lucrurile care mi-au oferit motivația pentru o continuă perfecționare. Sunt absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA și a faculltății de Pedagogie a Învățământului Primar și Preșcolar din cadrul Universității București.    

Sunt o persoană veselă și pozitivă. Îmi place să fiu înconjurată de copii, deoarce mă umplu de energie bunp și vibrații pozitive. De când am devenit mamă am încercat să-mi îmbunătățesc abilitățile, fiind mai atentă la detalii și la nevoile copiilor, pentru a găsi metodele potrivite pentru aceștia atunci când se confruntă cu provocările zilnice. Cred că o bună colaborare între copii, părinți și profesori ne ajută să devenim cele mai bune versiuni posibile ale noastre. 

Citate preferate:

„Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu. Să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin” J.J. Rousseau

 

 „Nimănui nu-i păsa cât de multe știi, până când nu vor știi cât de mult îți pasă”  Theodore Roosevelt 

 

Motto: Don’t worry, be happy!

 

RALUCA IUGA

Prof. învățământ primar

Vin la școală în fiecare dimineață cu dorința uriașă de a-i învăța pe elevii mei cum să fie mândri de ei înșiși: 

– să descopere mecanismele propriei gândiri și să le determine să lucreze pentru ei; 

– să-și pună întrebări; să construiască propriile înțelesuri pentru cunoștințele noi; 

 – să-și clădească motivații solide, care să facă din învățare o bucurie; 

 -să recunoscă și să-și controleze emoțiile; 

-să lupte în fața unui obstacol, pentru a-l depăși; 

 -să țintească succesul; 

 -să facă față unei înfrângeri; să-și exprime în mod argumentat punctul de vedere;

 -să fie toleranți, pricipiali și respectuoși; 

-să aibă încredere în forța lor de creație; 

 -să se joace și să lege prietenii trainice. Toate acestea înseamnă EDUCAȚIE.

 

Dragi copii,urmați-vă visurile! Amintiți-vă că tot ceea ce există frumos și util în lume se datorează unor oameni care nu au renunțat la visul lor!

Dragi părinți, ,sprijinți-i pe copii să facă din fiecare lacrimă o ocazie de a evolua!

Citate preferate:

A fi fericit presupune antrenament şi nu este opera întâmplării..” Augusto Cury

„A educa înseamnă a crea idei şi a produce o stare de încântare.” Augusto Cury

Motto: Fii tu schimbarea pe care o vrei în lume!

IMG_6002

ALEXANDRA ALBOTĂ

Prof. învățământ primar

Dacă m-ar întreba cineva de ce am ales profesia de cadru didactic aş răspunde: “Dragostea NECONDIŢIONATĂ pentru copii.” Nu este nimic mai frumos pe lume decât să modelezi comportamente ale unor suflete pure şi sincere, să transmiţi energie pozitivă, şi să reuşeşti ca în ochii copiilor să faci până şi cele mai grele şi complicate lucruri să pară simple şi uşor de atins.

Cred cu tărie ca mi-am dorit dintotdeauna să fiu profesor, încă de când mă jucam în copilărie alături de cele trei surori şi mai apoi, la vârsta de 14 ani, când am decis alături de colega mea de bancă şi cea mai bună prietenă, la vremea respectivă ,să urmăm cursurile Liceului Pedagogic. Încă de atunci m-am preocupat de formarea mea profesională şi am avut norocul să am alături profesori care mi-au fost adevărate modele şi care mi-au arătat că putem educa frumos copiii, că putem face ca lucrurile să se îndrepte într-o direcţie bună.

Dragi copii,, iubirea şi înţelepciunea vostră este jocul (aşa cum spunea Lucian Blaga) aşa că jucaţi-vă şi bucuraţi-vă de perioada copilăriei cât mai mult cu putinţă!

Dragi părinți, , amintiţi-vă în orice clipă că aţi fost copii!

Citate preferate:

Copilul râde: „ Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul!” Lucian Blaga

Fii bun cu oricine fără să aştepţi răsplată şi fii sigur că într-o zi, cineva va fi la fel cu tine. Lady Diana

Motto: Smile no matter what!

TINA CARP

Prof. învățământ primar

Cel mai frumos și mai motivant lucru la această profesie este acela de a modela personalități viitoare, de a lumina sufletul și mintea copiilor prin puterea cunoașterii.

Această meserie trebuie făcută cu sufletul și cu stropi de iubire în cunoștințele pe care le predai și folosești cele mai bune metode și procedee care să ajute la atingerea scopurilor propuse zi de zi, pentru ca fiecare zi să fie mai frumoasă și mai interesantă.

„Când merg seara la culcare și-mi pun o mână sub obraz/ Mă gândesc cu înfrigurare: oare ce-am făcut eu azi?”. Răspunsul devine motorul de căutare a altor metode didactice menite să ajute elevii pas cu pas, la descoperirea, înțelegerea, aprofundarea cunoștințelor. Sunt o învățătoare optimistă, cu multă energie, receptivă la nou, riguroasă, consecventă, preopupată de progresul continuu al fiecărui ele. Activitatea mea la clasă se bazează pe o bună cunoaștere a copilului, pe valorificarea punctelor tari.

Sunt fericită că mi-am ales cea mai frumoasă meserie din lume. Mă simt tânără și învăț zilnic ceva nou alături de copii. Mi se umple sufletul de bucurie văzându-i cum cresc și se formează gata să lupte pentru un viitor mai bun.

Dragi copii,, nu vă opriți niciodată din învățat, deoarece viața nu se oprește din a vă da lecții.

Dragi părinți, , nu pregătiți drumul pentru copil, pregătiți copilul pentru drum. Ajutați-i să înțeleagă realitatea, să devină responsabili, respectuoși, independenți, stați de vorbă cu ei, jucați-vă, petreceți timpul cu folos.

Citate preferate:

„Nu spune niciodata NU POT, spune întotdeauna VOI ÎNCERCA! Anonim

„Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieții nu poate fi niciodată șters” Anonim

CECILIA GHEORGHIU

Prof. învățământ primar

 

Am ajuns la înțelepciunea ca nimic nu este întâmplător în viață; totul are un rost și se va întampla atunci când trebuie să se întâmple.

Într-un moment de rătăcire, cineva mi-a sugerat să caut, să citesc si să iau aminte  la poezia „Avem timp…” de Octavian Paler.  Zis si făcut! Astfel… 

  • Am învățat că indiferent de consecințe cei care sunt cinstiti cu ei înșiși ajung mai departe în viată.
  • Am învățat că doi oameni pot privi același lucru și pot vedea ceva total diferit.
  • Am învățat multe! Citiți-o , vă rog!

Dragi copii, toți oamenii mari au fost mai întai copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte!

Dragi părinți, familia este cea care trebuie să îndeplinească nevoile de creștere și dezvoltare, atât fiziologice cât și psihologice!

Citate preferate:

„Copiii sunt ca și oglinda; tot ce văd și aud, ei fac. Fii o reflexie bună pentru ei.”

Motto: Fericirea nu o primești de-a gata. Ea vine din faptele tale!  Dalai Lama

GINA STANCU

Prof. învățământ primar

Dacă ar fi să mă descriu în trei cuvinte, acestea ar fi:sinceritate, dăruire, perseverență.Iubesc omul simplu și sincer. Am încercat să culeg din viața lucruri de preț, am învățat de la oricine, mic sau mare, cu toții avem în noi o valoare. Viața este drumul care te poartă intr-o mie de direcții, important este să o alegi pe cea care ți se potrivește.

Dintotdeauna am iubit copiii. Copilăria este Universul în care mi-aș dori să trăiesc pentru totdeauna, de aici și motivația mea în alegerea profesiei de dascăl. Copiii sunt energie, ei mă ajută să îmi păstrez sufletul de copil, sunt cei care dau sens profesiei noastre motivându-ne munca investită. Copiii sunt cei care ne întorc întotdeauna un zâmbet.Este important să fim alături de ei cu mintea, cu trupul, dar mai ales cu sufletul.

Dragi copii, bucurați-vă de copilărie,fiți fericiți!

Dragi părinți, jucați-vă des cu copiii dumneavoastră. Amintiți-vă , în fiecare zi, cum este să fii copil. ”Cheltuiți” cu ei cel mai important lucru, timpul dumneavoastră

Citate preferate:

”Educația este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea.” Nelson Mandela

”Încearcă să fii un om de valoare și nu neapărat un om de succes.” Albert Einstein

Motto: Nimic nu este imposibil!

ANA MARIA LUGOJ

Prof. învățământ primar

Copilăria este vârsta sincerității și a purității, a sufletului senin, a zâmbetelor calde și inocente, a jocului și a distracției, este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Este perioada de care ne vom aminti întotdeauna cu plăcere și locul în care ne redescoperim, deoarece în fiecare se ascunde un suflet de copil. Din fericire, eu, lucrând cu copiii, ma bucur în fiecare zi de ceea ce copilaria îți oferă și de farmecul ei.

De mică mi-am dorit să devin învățătoare, îmi place foarte mult să lucrez cu copiii, nu mă văd făcând altceva, simt că asta mi se potrivește și iubesc ceea ce fac.

Ca învățător, trebuie să dai dovada de creativitate, implicare, dinamism, răbdare, astfel că ceea ce faci este tot timpul antrenant, este altfel în fiecare zi iar rezultatele, aprecierea, naturalețea și zâmbetele copiilor îți oferă o satisfacție extraordinară!

Dragi copii,, vă îndemn să fiți buni, zâmbitori și încrezători în forțele proprii!!!!

Dragi părinți, ,acordați-le copiilor atenția de care au nevoie, petreceți timp de calitate cu ei, deoarece, peste ani, își vor aminti doar momentele frumoase petrecute împreună…

Citate preferate:

„Singurul mod de a realiza lucruri minunat e să iubești ceea ce faci.” Steve Jobs

„Copiii nu-și amintesc ce ai încercat să-i înveți, ci ceea ce ai însemnat pentru ei.” Jim Henson

Motto: Nimic nu este întâmplător!!

CLAUDIA BĂDICĂ

Prof. învățământ primar

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieţii, este tărâmul zâmbetelor, al momentelor magice de fericire.

Ȋn această lume plină de gingăsie şi voioşie am pătruns şi eu încă din anul 2004 după finalizarea Liceului Pedagogic.

Din acel moment am realizat că am o misiune de importanţă majoră de formare, modelare şi dezvoltare a personalităţii celui mai important produs al societăţii, OMUL.

Sunt fericită pentru că a mea copilărie nu s-a terminat, deoarece zi de zi o trăiesc alături de elevii mei.

Astăzi, învăţător fiind, cu visul din copilărie îndeplinit, pot să înţeleg prin prisma propriei experienţe cât de important este omul care te învaţă ceva, şi, mai ales, cât de important este modul în care încearcă să facă acest lucru. De aceea cred cu tărie că un profesor trebuie să ştie să se facă plăcut atât ca om, cât şi ca educator în clasă: ca om prin atitudine, ca educator prin siguranţa de sine, deci prin pregătire.

Dragi copii, nu există niciun lift pentru succes. Trebuie să o luaţi pe scări!

Dragi părinți, pentru copii dragostea înseamnă TIMP!

Citate preferate: “Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu. Să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin” J.J. Rousseau

DANIELA TOMA

psiholog

Pentru mine psihologia/psihoterapia este o călătorie! O călătorie plină de cunoaștere, optimism și învățare, unde am cunoscut oameni minunați. Am luat de la fiecare ce au avut mai frumos: un zâmbet, o încurajare, o vorbă caldă și  frumoasă, un sfat, o strângere de mână, o îmbrățișare și m-am bucurat de fiecare emoție pe care oamenii au avut curaj să mi-o împărtășească.  Nu o dată trăirile lor, au devenit trăirile mele și m-au făcut să cresc, să devin cea mai bună variantă a mea și să fiu mulțumită!

Azi, am ales să împărtășesc asta copiilor! Să le arăt cum să fie cea mai bună și frumoasă variantă a lor!  Să învețe că cel mai important este, nu ceea ce se întâmplă, ci ce facem cu ceea ce se întâmplă?

Dragi părinți, copiii învață din ceea ce îi înconjoară, de aceea, este foarte important ce ne dorim să le transmitem.  Ocupațiile noastre din timpul liber, vor fi ocupațiile lor, felul în care ne exprimăm și comunicăm va fi și modelul lor, felul in care ne iubim pe noi înșine și  pe ceilalți va fi preluat și imitat. Noi, adulți sau părinți, suntem, fără să ne dorim, modele și eroi. Este important să o facem conștient și bine!

 

Citate preferate:
“Am învățat că un om nu are dreptul sa îl privească pe un altul de sus, decât atunci când trebuie să se aplece pentru a-l ridica.” Gabriel Garcia Marquez

 Motto:  “Când ai încetat să mai fii copil, ai murit demult!” (C. Brâncuși)

ANA DELESCU

Profesor limba și literatura română

A fost odată, pe la jumătatea secolului trecut, o fetița blondă, cu ochi mari, albaștri, dar mereu întrebători, care elevă fiind, sorbea parcă fiecare cuvânt al dascălilor ei, fie învățători, fie profesori. Dar ceea ce o încânta cu adevărat era ora de limba și literatura română, când o doamnă micuță, plăpândă în al cărei corp firav n-ai fi crezut că se ascunde atâta putere, se transforma într-o inegalabilă actriță atunci când citea textele literare din manual semnate de titani ai scrisului, precum Eminescu, Creangă, Caragiale…Fetița era așa de impresionată de vocația de profesor a doamnei de la catedră, încât și-a promis ca, atunci când va fi mare, să calce pe urmele idolului său.

Așa s-a întâmplat, iar acum, după atâția ani de carieră, peste patruzeci, în care am încercat să modelez sufletele elevilor mei și să le sădesc în suflet dragostea și prețuirea pentru limba și literatura română, iată-mă la Școala Gimnazială Pro Ingenio, sub apelativul Miss Ana (Delescu). De aproape opt ani, aici, în acest lăcaș primitor ce te invită la cunoaștere, continui să-mi exercit menirea, aceea de a-mi convinge elevii că„ Limba noastră-i o comoară/În adâncuri înfundată;/ Un șirag de piatră rară/ Pe moșie revărsată” (Alexi Mateevici)

Aș fi foarte fericită să fi reușit…Întrebați-i pe elevi!

Dragi copii, „Citiți! Citind mereu, creierul vostru va deveni un laborator de idei și imagini din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții” Mihai Eminescu

Citate preferate:

„Omul nu poate ajunge om fără educație.” Immanuel Kant

Motto:  „Non scholae, sed vitae discimus!” (dicton latin)  „Nu pentru școală, ci pentru viață învățăm!”

VERONICA HOITAN

Profesor limba și literatura română

IMG_5955

MIRUNA STANCIU

Profesor limba și literatura română

Am decis să fiu profesor, deci, am decis să iubesc fiecare suflet tânăr care-mi trece prin mână, sa îndrum și să inițiez fiecare pas al novicelui din fața mea, să mă bucur de fiecare surâs inocent și să educ fiecare minte. Înscrierea în învățământ a fost primul pas spre îndeplinirea visului, la care am contribuit temeinic, de la o vârstă fragedă.  Încă din copilărie am fost pasionată de cariera didactică, moștenind atracția pentru învățământ de la membrii familiei mele.

Dragostea, respectul, iubirea profundă și sinceră pentru copii, spiritul de dreptate, demnitatea, voința, energia, fermitatea și perseverența mă definesc în îndeplinirea sarcinilor unui cadru didactic veritabil.

Consider că, un dascăl bun poate ,,construi’’ inimi mari, bogate în educație, respect și înțelepciune. 

 

Dragi copii, fiți voi înșivă, fiți suma tuturor calităților pe care un om le poate poseda!

Citate preferate:

Omul poate deveni om numai prin educaţie. El nu e nimic decât ceea ce face educaţia din el. Immanuel Kant

 ,,Citește pentru a trăi.’’  Gustave Flaubert

Motto: ,,Omul nu este decât o trestie, cea mai fragilă din natură, dar este o trestie cugetătoare.’’ Blaise Pascal 

 
IMG_8415

BIANCA COJOCARU

Profesor limba și literatura română

 

Consider că a fi profesor este, în primul rând, o pasiune căreia trebuie să ne dedicăm cu devotament, cu iubire, cu întreg sufletul nostru, pentru a putea sădi în inimile elevilor noștri aceleași frumoase sentimente și pasiunea de a studia o anumită disciplină. Adesea spun că fiecare copil este precum floare pe care noi, dascălii, trebuie să o iubim, să o îngrijim și, cel mai important, să o călăuzim către razele soarelui, astfel încât dezvoltarea sa să fie una prielnică.

De aceea, cu dragoste necondiționată, demnitate, energie, respect și  fermitate îmi doresc să fiu autorul unei povești frumoase, unice, în care personajele, elevii mei, să regăsească în școală adevărata cale spre cunoaștere și autocunoaștere, spre țeluri noi și cât mai înalte, spre culmi nebănuite.

Dragi elevi, aveți încredere în voi, priviți viața cu seninătate și fiți perseverenți!

Dragi părinți, „există doar două moșteniri de durată pe care le oferim copiilor noștri. Una dintre acestea este rădăcinile, iar cealaltă, aripile.” (Goethe)

Citate preferate:

„O educație bună este izvorul întregului bine în lume.” Immanuel Kant

„Nu contează cât de încet mergi atât timp cât nu te oprești.” Confucius

Motto: „Citind ai șansa să conversezi cu cele mai luminate minți ale lumii.” Isaac Barrow

IMG_5958

CARMEN STAN

Profesor limba engleză

Consider că a fi profesor nu înseamnă numai să cunoşti partea ştiinţifică a materiei, ci şi modul de a transmite elevului cunoştintele sale. Un profesor adevărat este acela care face ca lucrurile grele să pară uşoare.

Încercăm să fim persoane de valoare exersând independenţa, stimulând dezvoltarea limbajului şi încurajând interacţiunea pozitivă în cadrul grupului de copii.

Ca o piesă de teatru este viaţa de şcolar, ne bucurăm de spectacol în fiecare moment.

Fiecare zi ne ajută să aflăm lucruri noi, să ne jucăm şi să ştim din ce în ce mai multe.

Dragi părinți, acordaţi încredere copilului şi veţi fi copleşiţi de surprize plăcute!

Citate preferate:
Singurul mod de a realiza lucruri minunate este să iubeşti ceea ce faci.” Steve Jobs

Motto: Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi!

AB4A2670-min

DADIANA DAMIAN

Profesor limba engleză​

Fiecare an petrecut alături de copii este ca o carte pe care o scriu împreună cu ei și în care mai adaug un capitol. O carte în care faptele se ivesc așa cum sunt șiîin care povestea se trăiește cu bune sau cu rele, cu zâmbet sau suspin, cu bucurie sau tristețe, dar în care tuturor le este dor de frumos și de bun.

Cartea scrisă de noi spune o poveste despre un drum care n-a mai fost, căruia noi îi dăm formă și pe care lăsăm sigur urma pașilor noștri.

Dragi copii, gândiți frumos, simțiți frumos, visați frumos, fiți frumoși!

Dragi părinți, lăudați-i pe copii din suflet pentru tot ce reușesc să facă! Treceți-le ușor cu vederea neajunsurile!

Citate preferate:

„Dacă mă bucur să învăț ceva, este ca să-l împărtășesc altora” Seneca

„Ceea ce devenim depinde în mare măsură de ce citim după ce toțí profesorii au terminat cu noi.” Thomas Carlyle

Motto: Profesorul cel mai bun este cel care nu contează; te face pe tine să contezi.
IMG_8505

RAMONA CHIȚU

Profesor limba engleză​

 

Profesia de dascăl mi-am ales-o cu mulți, mulți ani în urmă, atunci când profesorul meu de engleză a devenit modelul care mi-a ghidat întreaga copilărie și adolescență. Pe lângă dragostea față de limba engleză pe care mi-a insuflat-o din prima clipă, acelați om, căruia îi voi fi veșnic recunoscătoare, m-a învățat să sper, să merg cu drag la școală, să îmi urmez idealurile, să lupt în fiecare zi pentru a deveni mai bun, mai înțelept și mai puternic.

În acest fel, realizăm că rolul școlii și al adevăratului profesor nu este numai transmiterea de informații și disciplinarea copiilor. Școala este locul unde copiii își găsesc modele de urmat, se descoperă, își identifică pasiunile, se dezvoltă ca oameni.

Atunci când vii la școală cu plăcere, totul devine o descoperire a lumii ce te înconjoară și nu o obligație de a învăța câte ceva despre această lume. Rolul pe care eu mi-l asum ca dascăl este acela de a-i învăța pe copii cum să învețe, de a-i face curioși să studieze mai departe, de a-i ajuta să conștientizeze ei singuri importanța și valoarea educației. După cei 18 ani de activitate în același domeniu, consider că profesia de dascăl oferă satisfacții fără margini, condiția sine-qua-non fiind dăruirea și implicarea totală. 

Dragi copii, învățați să luptați pentru idealurile voastre, oricât de mărunte ar părea celorlalți din jurul vostru, luptați cu toate puterile să creați o lume mai bună în jurul vostru, dar nu uitați să rămâneți mereu copii!

Citate preferate:

„Bătrânii pot face război, dar numai copiii vor face istorieRay Meritt

„Children must be taught how to think, not what to think” Margaret Mead

Motto: Always choose to be the best!

ADINA COLTUC

Profesor limba engleză

 

Consider că cei mai importanţi profesori sunt cei care merg alături de copii în toate aventurile cunoaşterii, aceia pe care elevii îi respectă sincer şi în care îşi găsesc modele. Aceştia sunt profesorii de care oamenii îşi amintesc cu drag peste ani.

Dragi copii, faceţi bine orice aţi alege să faceţi şi veţi iubi mai mult viaţa!.

Dragi părinți, daţi-le copiilor libertatea şi învăţaţi-i să găsească un echilibru între aceasta şi limitele sănătoase!

Citate preferate:

There is no greater work in the world than teaching and loving children..” Wilfred A. Peterson

Motto: Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.  Winston Churchill

IMG_6173

MARINA GHENU

Profesor limba engleză​

Pasiunea pentru limbi străine și dragostea pentru copii, m-au determinat să devin profesor. Cred ca nicio altă profesie nu cere atâta dăruire și implicare ca aceasta, pentru că în niciuna nu se lucrează cu un material mai complicat și mai sensibil, decât omul în devenire. Ca profesor, trebuie să aprinzi în sufletul fiecărui copil bucuria cunoașterii și a descoperirii.

Sunt ceea ce sunt astăzi, datorită dascălilor pe care i-am avut, care m-au îndrumat și m-au inspirat cu dragoste și cu răbdare.

Fiind profesor ai sufletul mereu tânăr, păstrezi puterea de a trece ușor peste orice, puterea de a găsi soluții pentru problemele copiilor, de a te bucura alături de ei, de a îi încuraja, de a îi ajuta și de a îi iubi. .

Este atât de frumos să poți vedea lumea prin ochii inocenți și sensibili ai copiilor!

Dragi copii, profesorii vă deschid ușa, însă numai voi înșivă puteți trece dincolo de ea.

Dragi părinți, aveți încredere în copiii dumneavoastră, iubiți-i necondiționat și sprijiniți-i să își urmeze și să își împlinească visurile. 

Citate preferate:

„Being a teacher is a great responsibility. This job can not be made by anyone and anyway, because the teacher works with a lot of souls.”

„Good teaching is 1/4 preparation and 3/4 theatre.” Gail Goldwin

Motto: Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să vezi foartem departe!

ANGELICA BARBU

Profesor limba germană

Mă numesc Angelica Barbu, sunt absolventă a Facultătii de Litere, specializarea Limba și Literatura Română – Limba și Literatura Germană din cadrul Universității din București. În urma modulului psiho-pedagogic parcurs în timpul facultății am realizat ca cea mai mare bucurie a mea este să împărtășesc cunoștințele mele și celorlalți.

Primul meu contact cu meseria de profesor a fost încă din perioada facultății, când am început să ofer meditații la domiciliu. Ulterior am colaborat cu școli și cu grădinițe, atât de stat, cât și private din Bucuresti și din Ilfov, în calitate de profesor de limba germană, iar apelativul de ,,Frau Angi” l-am câștigat de la copii ca urmare a afecțiunii reciproce.

Deoarece am avut cele mai bune rezultate atunci când am ales să predau în stilul meu, a luat naștere Societatea FRAU ANGI – GERMANĂ PENTRU TOȚI. MOTTO-ul ,,Germană pentru toti” reprezintă obiectivul meu de a iniția și educa în tainele limbii germane pe oricine își dorește acest lucru, indiferent de vârstă, de statutul social, de limitele autoimpuse, pentru că sunt convinsă că numai cine nu vrea nu poate învăța!

Dragi copii,,vă doresc să aveţi voinţă pentru a obţine cât mai multe informaţii interesante, determinarea de a învăţa tot mai mult, chef de studiu şi deschiderea spre noi orizonturi! Să vă simţiţi încurajaţi, susţinuţi şi ajutaţi de părinţi, de educatori, de învăţători şi de profesori şi să vă păstraţi întregul an nota de inocenţă şi bucuria de merge la şcoală/grădiniţă! Nu uitaţi că noi toţi ne învârtim în jurul vostru, iar lumea a voastră este! Transformaţi-o aşa cum simţiţi! Prin VOI schimbaţi lumea!

Dragi părinți, nu uitaţi că tot ce gândiţi se transmite şi asupra copiilor dumneavoastră! Indiferent de starile pe care vi le aduc şcoala şi/sau gradiniţa copiilor, profesorii, învăţătorii şi educatorii lor, să nu uitaţi că micuţii vor mai rămâne nişte ani în sistemul de învăţământ. Încercaţi să îi încurajaţi să studieze cu drag, fiţi partenerii celor care intră în contact cu ei la şcoală şi amintiţi-vă de fiecare dată că aveţi un scop comun: binele si evoluţia copilului!

Citate preferate:

„Munca unui om se poate plăti. Caracterul, cultura lui, nicicând.”. Mihai Eminescu

„Educarea minţii fără educarea inimii nu înseamnă educaţie deloc.” Aristotel

Motto: Ai căzut? Ridica-te!!

IMG_8477

ANCA OPREA

Profesor limba germană

În 2006 am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București, specializarea Limba și literatura germană – Limba și literatura suedeză, împlinindu-mi astfel visul din copilărie, acela de a studia limbi străine și de a avea posibilitatea de a împărtăși și altora această pasiune. După diverse proiecte în care am fost implicată ca traducător și translator și ceva mai muți ani de predare adulților, am primit provocarea, oportunitatea, dar mai ales bucuria de a mă ocupa și de educația copiilor.

Faptul că eu însămi am cinci copii de vârste diferite, mi-a dat încrederea că pot găsi abordarea potrivită și că le pot încuraja curiozitatea naturală, creativitatea, dorința de a experimenta ceea ce învață, pe cât posibil prin joacă. Este un proces în continuă desfășurare, pentru că așa cum spune un proverb, cel ce dă lecții copiilor, învață mai mult decât ei.

 

Dragi copii, este în natura voastră să doriți să aflați lucruri noi, să fiți curioși, să creați. Încercați să descoperiți ce latură a cunoașterii vă oferă cea mai mare bucurie.

Dragi părinți, oferiți timp și atenție copiilor dumneavoastră.

Citate preferate:

„Lumea nu este a celor care pot, ci a celor care vor.” Johann Wolfgang von Goethe

„A te lupta cu tine însuți este lupta cea mai grea. A te învinge pe tine însuți este biruința cea mai frumoasă.” Gottfried Wilhelm von Leibniz

Motto: Nihil sine Deo!

LAURA CRISTEA

Profesor limba germană

Lucrez cu copii și tineri de la vârsta de 16 ani deoarece cred că educția lor este investiția noastră cea mai de preț. Cu mult respect pentru ceea ce ne înconjoară, cu diplomație și toleranță, cu multe cunoștințe și experiențe în circumstanțe diverse, copiii de astăzi vor putea crea mâine un viitor mai frumos pentru noi toți.

Ca profesor de geografie si germana, absolventa a Universitatii din Bucuresti , cu o larga experienta in educatia formala dar si informala, cred cu tarie ca folosind in activitatea mea interdisciplinaritatea , elevii vor forma competente transversale, cu o durabilitate mai mare de timp.

Am venit la Școala Gimnazială Pro Ingenio pentru ca am simțit că aici pot contribui în mod activ la formarea unor generații de copii cu reale șanse egale, constienți de abilitațile și competențele lor, dezinhibați, responsabili și comunicativi.

Dragi copii, aflați cine sunteți și ce misiune aveți pe acest Pământ dar nu uitați niciodată să fiți copii!

Dragi părinți, haideți să ii sprijinim împreună pe copii să nu înceteze niciodată să pună întrebări, să descopere lumea și ce pot ei să facă pentru ea!

Citate preferate:

Drumul spre fericire presupune trei secrete: hotărâre, efort, timp. Dalai Lama

Fără educație ce este omul? Un splendin sclav, un sălbatic al rațiunii. Joseph Addison

Motto: Să fii drept între Cer și Pământ, dar să ai un zbor înalt!

AB4A3491-min

ALINA ROȘU

Profesor limba spaniolă

Misiunea unui profesor este una complexă, așa cum este însăși educația, rolul acestuia fiind unul foarte important în cadrul procesului de învățare și predare.

Așa cum spune Michel Foucault, misiunea noastra este accea de a le oferi elevilor o „cutie plină cu instrumente” care să-i ajute în viață, nu doar în planul cognitiv, ci și emoțional și psihomotor.

Mă bucur să fiu profesor, să joc un rol în viața copiilor, să pot deschide drumuri, să privesc zâmbete . Energia lor, curiozitatea, perseverența, bucuria, inteligența, mă încarcă pozitiv și mă inspiră, în fiecare zi.

Dragi părinți, „să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.” Maria Montessori

Citate preferate:
Educaţia este dobândirea artei de a utiliza cunoştinţele. Alfred North Whitehead
Nu există nici plante rele, nici oameni răi. Există doar proşti cultivatori. Victor Hugo

Motto: Mintea nu-i un vas care să fie umplut, ci un foc care trebuie întreținut. – Plutarch –

LAVINIA MARICA

Profesor matematică

Pentru că iubesc copiii, am ales să urmez cursurile Liceului Pedagogic pe care l-am absolvit în anul 1998. Apoi, am descoperit că imi place și matematica și astfel între 1998 – 2002 am urmat cursurile
Facultatății de Matematică, păstrându-mi dorința de a rămâne în învățământ.

Din anul 2011 m-am alăturat echipei Școlii Gimnaziale Pro Ingenio, alături de care am încurajat performanța elevilor, în funcție de capacitățile acestora, dar și de aspirațiile lor.

Încerc, cu ajutorul matematicii, să depășesc orice limită a gândirii, creativității, imaginației și performanței elevilor noștri. Am convingerea că școala nu pregătește doar indivizi, ci creează o întreagă lume a viitorului.

Citate preferate:

Dacă te gândești la ziua care va urma, ia-ți mâncare. Dacă te gândești la anul care va urma, plantează un copac. Dacă te gândești la secolul care va urma, învață copiii! proverb chinezesc

Motto: Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus dacă vrei să vezi foarte departe. Constantin Brâncuși

AB4A2848-min

MIHAELA CAȚAN

Profesor matematică

Pentru mine școala a fost locul în care mă simțeam cel mai bine, alături de colegi, prieteni sau profesori pentru care mereu am simțit un mare respect.

Pasiunea pentru matematică și dragostea pentru copii, m-au determinat să îmi doresc să devin profesor de matematică. Astfel,am urmat cursurile Facultății de Matematică-Universitatea București, iar după terminarea facultății am rămas în învățământ.

Doresc să descoperim împreună tainele matematicii, iar copilul să fie orientat treptat către găsirea unei soluții pe cont propriu.

Dragi copii, fiți veșnic curioși și creativi cu putere de decizie fără a necesita veșnice confirmări de la alții!
Dragi părinți,sprijiniți copilul în tot ceea ce face și tratați-i cu multă afecțiune și iubire.

Citate preferate:
„Școală trebuie să te învețe a fi propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru”Nicolae Iorga
„Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învățat în școală”Albert Einstein

AB4A3696-min

OANA CONSTANDACHE

Profesor matematică

În urmă cu 30 de ani, adică la vârsta elevilor mei de astăzi, apărea în viața mea un om, o mamă, o profesoară de matematică, un idol pentru mine mai târziu. A fost momentul când matematica nu mai părea o corvoadă a temelor pentru acasă, ci o bucurie fără margini atunci când descopeream noi tehnici, noi metode, noi idei de rezolvare, iar provocările erau abia la început. A urmat o dragoste de neoprit pentru matematică, iar apoi și pentru meseria de profesor, singurul mod în care puteam oferi mai departe ceea ce primisem de la profesoara mea.

Am urmat lungi studii în domeniul matematicii pornind din Liceul Gheorghe Lazăr și continuând cu Facultatea de Matematică pe care am finalizat-o cu un masterat în anul 2000. Dar, cum matematician nu este acela care știe matematică, ci cel care creează matematica, mi-am încercat puterile mai departe la Școala Doctorală de Matematică a Universității București,
finalizând în anul 2016 cu teza “Spații normate de funcții măsurabile vectoriale” în domeniul analizei funcționale.

Consider că am toate premisele să pot oferi elevilor mei măcar o mică parte din muzica rațiunii : MATEMATICA.

Dragi copii,, nu renunțați niciodată să faceți ceea ce vă place și vă motivează!

Dragi părinți, , încurajați-vă copiii, lăudați-i! Astfel, ei vor învăța să prețuiască viața.

Citate preferate:

„Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieții nu poate fi niciodată șters”. Anonim

„Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris Universul” Galileo Galilei

Motto: „Cei care știu, fac. Cei care înșeleg, învață și pe alții” Aristotel

RALUCA TIȚA

Profesor informatică

Dragostea pentru copii m-a determinat să vin la Școala Gimnazială Pro Ingenio și să îmi doresc să le împărtășesc din cunoștințele mele. Sunt o persoană veselă, cu simțul umorului, ambițioasă, curajoasă, conștiincioasă, dar mai ales iubitoare. Această iubire o transmit către cei mici, deoarece înainte de a fi profesor-elev prefer să fim prieteni și să avem încredere unii în alții.

Mereu mi-am încurajat elevii să învețe cât mai multe lucruri, deoarece singurul lucru pe care nimeni, niciodată nu îl poate lua îl reprezintă mintea și cunoștințele. Aștep cu drag să îmi fac cât mai mulți prieteni, așa că te aștept în familia Pro Ingenio.

Dragi copii,, zâmbiți! Cu ajutorul vostru putem face ca totul să fie mai simplu.

Dragi părinți, , trebui să îi spuneți copilului, cât mai des: Te iubesc!

Citate preferate:

„Spune-mi și eu uit. Învață-mă și îmi amintesc. Implică-mă și învăț”. B. Franklin

„Spune adevărul și atunci nu va trebui să ții minte nimic.” Mark Twain

Motto: Just be yourself!

IMG_6329

ALEXANDRA ENACHE

Profesor informatică

Pentru mine, anii de şcoală reprezintă una dintre etapele cele mai  frumoase din viaţa mea, încărcată cu trairi si emoţii sincere, specifice copiilor, emoţii care par că, şi acum, îmi sunt mai aproape ca niciodată … ! Orele de studiu petrecute pe băncile şcolii, profesorii, colegii, experienţele, toate s-au strâns in  delicata amintire pe care o voi purta în suflet şi nu voi permite s-o abandonez in favoarea altora mai recente, ci doar să-i adaug, în timp, altele la fel de frumoase…

 La început priveam lumea stiintelor cu teamă, dar cu răbdarea dascălilor mei, aceasta teamă s-a transformat în plăcere , convingându-mă să-mi clădesc viitorul în domeniul complex si fascinant al ştiintelor exacte. 

Experienţa  transformării de la învăţăcelul de ieri la  persoana responsabilă de azi m-a determinat să fac o realitate din dorinţa de a deschide orizonturile celor mici, de a le sprijini evoluţia şi de a-i valoriza. 

Le sunt alături pentru a descoperi “ tainice coridoare “ ale informaticii, pentru a-i îndruma cu  dăruire să-şi  creieoneze déjà un viitor pe care  li-l doresc încununat de succes si reuşită. 

Vreau ca împreună să parcurgem cu încredere această călătorie, profitând de potenţialul si talentul fiecăruia !  

Cu dragoste şi preţuire, îmi alătur eforul de a face faţă  noilor provocări, trairi si acţiuni, care ne dezvoltă continuu, în timida încercare de desăvarşire a noastră, ca personalitate !

Dragi copii,perseveraţi pentru ca în fiecare zi să fiţi o variantă mai bună decât cea de ieri ! 

Dragi părinți, , cea mai preţioasă dovadă de iubire a copiilor este sa-i călăuziti să dobândească rezistență morală prin  studiu, pentru bine, pentru frumos !

Citate preferate:

“ Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea “ , Nelson Mandela

“Dă şansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viaţa ta “ Mark Twain 

Motto: Don’t be the same, be better ! 

 

CRISTINA ACATRINEI

Profesor fizică

Ȋn 1956 eram ȋn clasa a- VII-a ȋn localitatea natalā  Pietroșani, regiunea Argeș. Nu pot uita nici-odatā evenimentul cȃnd Prof. univ. Grigore Moisil mi-a ȋnmȃnat diploma cu Premiul I la Olimpiada tinerilor matematicieni și fizicieni din R.P.R.Așadar catalizatorul pregātirii mele la matematicā și fizicā a fost profesorul meu de matematicā și succesul meu la Olimpiadā, faza republicanā, dar momentul celei mai intense emoții a fost momentul acordārii diplomei pentru rezultatele mele la matematicā și fizicā ȋn anul 1956, cȃnd nu ȋmplinisem ȋncā 14 ani și mai ales momentul ȋnmȃnārii diplomei de cātre cel mai valoros profesor univ. matematician al timpului.

Așa se explicā dece am urmat cariera didacticā urmȃnd Școala Pedagogicā de 6 ani din Cȃmpulung Muscel,dupā care un an am fost ȋvāțātor la simultan clasele I și III, dar și professor suplinitor de matematicā la clasele V-VII ale Școlii de Aplicație de pe lȃngā Școala Pedagogicā amintitā. Am urmat apoi facultatea de fizicā și facultatea de matematicā din cadrul Universitāții București și am fost repartizat ca asistent universitar la Institul Politehnic București, am funcționat 33 ani ca profesor de fizicā la liceul de matematicā și fizicā Nicolae Bālcescu(actual Colegiul Național Sf. Sava din București.

Nici ȋnvāțāmȃntul superior și nici ȋnvāțāmȃntul preuniversitar nu mi-a lāsat amintiri mai frumoase decȃt ȋn anul cȃnd am fost ȋnvāțātor și ȋn prezent cȃnd sunt professor de fizicā la școala gimnazialā PROINGENIO. Constat cā putem modela elevii cum dorim noi, putem pregāti olimpici,elevi de performanțā, dacā ne implicām cu pasiune,cu dragoste și iubire necondiționatā ȋn formarea unor generații de tineri de care sā fim mȃndri.Deviza mea era:”Fizicā, Educație fizicā, Muzicā și Credințā – considerȃnd cā acoperim toate pārțile educației

Dragi părinți,  este importanrt să vă  respectați proprii copii și sā-i ajutați sā se realizeze la poențialul lor creativ maxim, în funcție de aptitudinile lor.
 

Citate preferate:

„Cea mai ȋnaltā profesie sub soare este cea de EDUCATOR IMPLICAT-formator de tineri pasionați și adevārați OAMENI” Prof de fizică Sever Iosif Georgescu

 
IMG_6187

LUMINIȚA DASCĂLU

Profesor biologie

Una din trăsăturile esențiale care definesc personalitatea unui dascăl este talentul înnăscut, un dar de la Dumnezeu, o înclinație aparate pentru a iubi copiii și de a-i face să le placă materia predată de tine, a o înțelege și folosi în viață și în cariera lor. Acesta este feedback-ul  dat de generașiile de copii în 20 de ani de activitate, care îmi demonstrează că fac ceea ce trebuie. 

Dragi copii, biologia este materia ce ne învață despre tot ceea ce ne înconjoară și mai ales despre noi, așa încât, ce poate fi mai frumos decât a studia acest miracol numit OM?

Dragi părinți, suntem modelele de viață ale copiilor, pe care trebuie să-i sprijinim, îndrumăm și iubim!

Citate preferate:

„Educația ne-a făcut ceea ce suntem!” Claude Adrien Helvetius

„Învață câte ceva nou în fiecare zi când soarele îți este deaspura. Dacă faci asta, nu vei fi bătrân niciodată!” Lois Bey

„Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat ce ai învățat în școală!” Albert Einstein

RODICA AVRAM

Profesor chimie

IMG_2066-min

IOANA CIUCAN

Profesor tehnologie

A fi dascăl este o profesie pe care nu o poți părăsi, seara, odată ce ai ajuns acasă. Este o meserie grea, dar plăcută, demnă și unică, este exigentă, dar liberă, este o meserie în care mediocritatea nu trebuie să fie permisă, o meserie care uneori te epuizează, alteori te înviorează, dar de fiecare dată îţi oferă nenumărate bucurii.

Dragi copii, „puteți face întodeauna mai mult decât ați crezut!” Roger Martin du Gard.

Citate preferate:

„Nu vedem oamenii cum sunt ei în realitate, îi vedem aşa cum suntem noi!

„Iubeşte puţin cel ce poate spune prin cuvinte cât iubeşte!” Dante Alighieri

Motto: Zâmbetul unui copil este cel mai bun leac pentru suflet!

DRAGOȘ PREDESCU

Profesor istorie

Când am pornit pe acest drum al cunoașterii, în urmă cu mulți ani, nu știam unde voi ajunge și ce obstacole voi întâmpina. Am căutat să mă adaptez situațiilor, să înțeleg persoanele cu care relaționez și să empatizez cu ele. 

Ca și cunoașterea, împărtășirea acesteia nu se termină când a sunat clopoțelul, când s-a încheiat anul școlar, când am dat examenele de sfârșit de gimnaziu sau examenul de bacalaureat. A trăi înseamnă a cunoaște și cel mai important lucru pe care îl poate cultiva școala în sufletul și în mintea unui elev. 

Chiar dacă în poezia sa, Blaga ne spune să nu strivim corola de minuni a lumii, cred că putem să pătrundem în aceste domenii cu sfiala, respect și iubire, în așa fel încât dorința noastră de a înțelge să nu fie una profanatoare, ci impregnată de dragostea pentru frumos, bine, adevăr, natură și umanitate.

Dragi copii, bucurați-vă de frumusețea unică a  acestor ani și descoperiți-vă pasiunile!

Dragi părinți,  priviți dincolo de note și de medii și stimulați pasiunile copiilor!

Citate preferate:

„Viața nu se explică, ci se trăiește!” Luigi Pirandello

„Educația supraviețuiește după ce tot ce a fost învățat a fost uitat” B.F.Skinner

DOINIȚA ȘTEFAN

Profesor geografie

Pasiunea, devotamentul și respectul față de meseria de profesor sunt elemente adjuvante în cariera mea de cadru didactic, fiind trăsături formate și consolidate pe parcursul celor 17 ani de experiență în învățământul românesc.

Posibilitatea predării elevilor de vârste diferite mi-a oferit șansa descoperirii nivelurilor de dezvoltare, achiziție și formare devenind conștientă de importanța fiecărei etape în evoluția copiilor din punct de vedere academic și emoțional.

Prin organizarea activității didactice pornind de la cele două coordonate esențiale: cunoașterea și dezvoltarea emoțională, am oferit șansa elevilor de a se afirma în concursuri și olimpiade școlare.

Dragi elevi și părinți, elevii bine pregătiți, fericiți și conștienți de propria putere și responsabilitate sunt adulții societății viitoare, profesorii, directorii, judecătorii zilelor viitoare, pe care noi, profesorii, avem misiunea frumoasă de a-i forma sub semnificația acestei responsabilități. Îmi propun să insuflu elevilor mei dorința de a învăța, de a descoperi și experimenta lucruri noi. Cred că educația este un triunghi în care vârfurile sunt reprezentate de profesor, părinte și copil, iar laturile sunt comunicarea. Misiunea este îndeplinită atâta vreme cât nu este întreruptă niciuna dintre laturi.

Citate preferate:

„Îi poți da unui elev câte o lecție în fiecare zi, dar dacă îl poți îndruma să învețe stârnindu-i curiozitatea, el își va dedica întreaga viață învățăturii” Clay P. Bedford

IMG_8414

SEBI VLAICU

Profesor religie

Mă bucur să fiu profesor. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această binecuvântare. Pentru mine credința în Dumnezeu și educația sunt foarte importante. Cred că pentru fiecare om timpul petrecut la școală are o semnificație deosebită, deoarece aici fiecare dintre noi primește educația necesară pentru a trăi frumos și deplin. Nu-i pot uita pe profesorii care au avut un rol deosebit în formarea mea, cum cred că nici voi nu-i veți uite niciodată pe cei care v-au deslușit tainele minunate ale acestei lumi.

 Pentru mine este o onoare să am această oportunitate de a îi învăța pe copii tainele minunate ale vieții, pe care Dumnezeu le-a descoperit. Iubirea este mai mult decât un sentiment, ea este jertfă și dăruire de sine. De aceea cred că pentru a educa și forma carctere vii, este necesar să dăruiești ceea ce ai mai bun. Trebuie să tinzi permanent pentru a te depăși pe tine însuți.

Ceea ce mă caracterizează este seriozitatea și devotamentul pentru ceea ce fac. Încerc să iubesc ficare om la fel, pentru că „dragostea nu cadre niciodată” (II Corinteni 13,8)

Dragi copii, bucurați-vă! Iubiți ceea ce este netrecător și cu adevărat important pentru voi. Respectați-vă și iubiți-vă părinții și profesorii.

Dragi părinți, oferiți multă energie și dragoste copiilor, pentru că legătura dintre părinți și copii va dăinui veșnic. Bucurați-vă împreună cu ei.

Citate preferate: 

Nu există limită în posibilitățile omului educat” Pr. Dumitru Staniloae

Dacă nu ai iubire, toate sunt nefolositoare” Starețul Dionisie Ignat de la Colciu

Motto: „Iubește și fă ce vrei” Fericitul Augustin 

BRÎNDUȘA VAVERNEA

Profesor arte plastice

Educație, viață, iubire… în viziunea mea, acestea împlinesc bucuria. Numai prin educație se întâmplă bucuria de a cunoaște, de a te cunoaște și de a iubi frumosul existenței noastre. Să pot participa cu înțelepciune și asumare la formarea viitoarelor generații de adulți, să mă pot implica în clădirea educației culturale a copiilor și să împărtășesc cunoștințele pe care le-am acumulat în toți anii de studiu, pentru mine reprezintă acel scop profesional atins ce îmi ofera șansa de a contribui la evoluția societății. Toate acestea, înnobilate de dragostea față de copii, m-au determinat să îmi consolidez drumul în devenirea mea ca profesor de arte plastice. 

Dragi copii, puteți fi creatorii propriei voastre bucurii de a trăi

Dragi părinți, încercați bucuria cunoașterii alături de copiii dumneavoastră.

Citate preferate:
 „Arta nu se potrivește cu mediocritatea: ea dă aripi, nu cârje.” Victor Hugo
„Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață.” Seneca
 Motto:  „O lacrimă de culoare furată din penel trimite gândirea spre sălașul bucuriei”   M.V.
AB4A3873-min

ANDREI GHEORGHE

Profesor actorie

Comunicativ, sociabil, responsabil, de fiecare dată sunt o persoană veselă, bucurându-mă mereu de energia primită de la copii. Fiecare oră este o provocare şi de fiecare dată reuşesc să descopăr lucruri noi despre elevii mei, care mă surprind cu soluţiile lor creative..

Dragi copii, bucurați-vă în fiecare zi de tot ce vi se întâmplă și profitați de fiecare experiență. 

Dragi părinți, apreciați-vă mereu copiii. În fiecare zi putem învăța ceva de la ei!

Citate preferate:

„Trăiește viața în fiecare zi ca și cum ar fi 10 ani.” Eric-Emmanuel Schmitt

„Scopul educaţiei ar trebui să fie pregătirea unor oameni care să acţioneze şi să gândească independent şi care, în acelaşi timp, să vadă în slujirea comunităţii realizarea supremă a vieţii lor.” Albert Einstein

Motto: Sensul existenței noastre e să fim fericiți.

IMG_8406

RADU MIHALACHE

Profesor muzică

Mereu am crezut că învățatul este un proces continuu, el nu se oprește niciodată. Cheia este, cred eu, să găsim elementele care ne plac și să ne concentrăm pe ele, să creștem și să prindem rădăcini. Curiozitatea este o scânteie care arde în noi și care poate fi hranită doar prin cunoaștere. Așa putem ajunge să strălucim.

Eu mi-am închinat viața muzicii, sub toate formele: interpretare, compoziție, critică, radio-TV și educație. Îmi place să povestesc despre muzică și vreau să vă iau și pe voi în această călătorie minunată.

Dragi elevi și părinți, educația artistică ne dă sens vieții, ne face oameni compleți. Muzica ne poate ajuta să ne găsim identitatea și un sens al existenței. Să nu uităm să descoperim și să redescoperim frumosul din noi în fiecare zi. 
 Citate preferate:
“Spune-mi și o să uit, arată-mi și o să țin minte, implică-mă și voi înțelege.”Carl Orff
“Arta și viața nu sunt două lucruri separate.” Felix Mendelssohn
Motto Ars longa, vita brevis!
IMG_6075

EVELIN BRÂNZEI

Profesor pian

Pasiunea pentru muzică am descoperit-o de mică, mergând cu mama la concertele simfonice date de Filarmonica din Bacău, visând să ajung şi eu într-o zi pe scena Ateneului. Dar visul a prins contur în momentul în care am cunoscut-o pe cea care avea să îmi fie profesoară de pian până la terminarea liceului, am ştiut că asta vreau să devin, profesoară de pian, că vreau să învăţ la rândul meu copiii să cânte la acest instrument cu sunete frumoase, să îi îndrum şi să îi acompaniez în descoperirea lumii muzicale. Am păstrat astfel visul, urmând paşii de şcolarizare şi mai ales îndrumările tehnice, dar şi de suflet ale doamnelor profesoare.

Sunt perseverentă şi optimistă şi cred cu tărie că, mai ales când eşti copil, ai nevoie de visuri şi mentori. Încerc permanent să fiu la înălţimea mentorilor pe care i-am avut şi să transmit cel puţin atât cît mi-a fost transmis cu dragoste şi profesionalism.

Dragi copii, vă recomand să studiați cu perseverenţă, să găsiți bucuria muzicii, avându-i mereu pe părinţi ca primi spectatori.

 

Citate preferate:

De câte griji nu scapă omul atunci când hotărăşte să fie cineva, nu ceva! Coco Chanel

Dacă nu am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica. Emil Cioran

Motto: Fă ceva minunat. Oamenii ar putea imita gestul. Albert Schweitzer
IMG_5988

IONUȚ VLASE

Profesor educație fizică

Anii pe  care i-am petrecut în compania „sportului” pe care l-am practicat și l-am studiat m-au făcut să mă atașez de două lucruri: baschetul și copiii.

Odată ce am început să lucrez cu cei mici, m-am descoperit pe mine: mi-am cunoscut calmul, răbdarea și iubirea pe care o am față de a fi profesor. Am observat că empatizez cu ei, că știu să vorbesc “pe limba lor”, iar ei mă ascultă și mă iubesc mai mult decât îmi imaginam.De asemenea, baschetul este prima mea dragoste. Încă de mic mă întâlneam cu prietenii mei pe teren în fiecare zi descoperind acest joc minunat. Apoi am început chiar eu să îi reunesc și să organizez competiții la nivel local.

Cred cu tărie că succesul reprezintă să faci ceea ce îți place să faci.

Dragi părinți, vreți un copil bun – fiți niște părinți buni.

Citate preferate: 

„Talentul câștigă jocuri, dar lucrul în echipă și inteligența în joc câștigă campionatul.”   Michael Jordan.

„ Trebuie să te aștepți la lucruri mărețe din partea ta, înainte de a le realiza. ” Michael Jordan.

Motto: Teamwork makes the dream work!

AB4A3916-min

CRISTIAN MARIN

Profesor educație fizică

Sunt Marin Cristian Florin, absolvent al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din 2013, iar în 2015 am terminat un masterat în Managementul și Marketingul structurilor, activităților și evenimentelor sportive.

Fiind convins de necesitatea unei bune pregătiri am urmat cursuri și module de specializare în lucru cu copiii și de asemenea am participat la proiecte de voluntariat pentru copii, inclusiv pentru cei cu nevoi speciale.

Ora de educație fizică și sport este un mod frumos dar și sanătos de a descoperi aptitudini noi, de a lega noi prietenii, de a dezvolta spiritul de echipă și fairplay-ul, un mod de dezvoltare fizică armonioasă, atractivă și relaxantă prin jocuri de echipă și teme specifice orei.

Consider că o relație bună între cadrul didactic și elev implică: 

  • Deschidere sau transparență, astfel încât fiecare să fie dispus să fie sincer față de celălalt;
  • Interdependență; 
  • Diferențiere, permițându-și să fie unici, creativi și individuali; 
  • Satisfacție mutuală: nevoile unuia să nu fie implinite în pofida celuilalt.

M-am alăturat echipei de profesori ai Scolii Pro Ingenio din dorința de a face parte dintr-o echipă de profesioniști care reușesc să îndeplinească misiunea profesorului, aceea de a descoperi și a dezvolta calitățile fiecărui copil și de a-l ajuta să crească frumos.