Echipa Pro Ingenio

FLORINA MARIN

Fondator

IMG_6002

ALEXANDRA ALBOTĂ

Director Educațional

IMG_6007

RALUCA TIȚA

Marketing Manager

ANTOANETA NICULAE

Asistent Manager

IMG_6139

LILIANA MILEA

Prof. învățământ primar

Cu plăcere îmi amintesc de momentele petrecute la școală, cât și de învățătoarea care într-adevar m-a făcut să o apreciez din suflet. Cu drag păstrez carnetul de note, care are un scris atât de îngrijit și caligrafic, cât și obiecte realizate la ora de lucru manual, pe care în prezent le-am adaptat și claselor mele.

Sunt o persoană care acordă atenție, înțelegere, îngrijire sufletească și observ că toate aceste lucruri îi determină pe copii să vină cu bucurie la școală.

Simt că mă regăsesc printre copii, îmi place să văd că AU REUȘIT și consider că ei sunt oglinda învățătorului .

Așadar, reușita lor este și reușita mea!

Dragi copii, prin inocența și bucuria cu care explorați lumea, omenirea prinde culoare cu ajutorul vostru!

Dragi părinți, lăudați copilul pentru orice reusită! Motivația este foarte importantă!

Citate preferate:

„Avem capacitatea de a ne imagina lucruri. Ca urmare, deținem puterile nelimitate ale creativității.” Ken Robinson

„Cel ce spune că e imposibil, nu ar trebui să-l împiedice pe cel ce nu crede așa ceva.” Albert Einstein

Motto: Believe in yourself!

ALEXANDRA BEJAN

Prof. învățământ primar

CLAUDIA BĂDICĂ

Prof. învățământ primar

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieţii, este tărâmul zâmbetelor, al momentelor magice de fericire.

Ȋn această lume plină de gingăsie şi voioşie am pătruns şi eu încă din anul 2004 după finalizarea Liceului Pedagogic.

Din acel moment am realizat că am o misiune de importanţă majoră de formare, modelare şi dezvoltare a personalităţii celui mai important produs al societăţii, OMUL.

Sunt fericită pentru că a mea copilărie nu s-a terminat, deoarece zi de zi o trăiesc alături de elevii mei.

Astăzi, învăţător fiind, cu visul din copilărie îndeplinit, pot să înţeleg prin prisma propriei experienţe cât de important este omul care te învaţă ceva, şi, mai ales, cât de important este modul în care încearcă să facă acest lucru. De aceea cred cu tărie că un profesor trebuie să ştie să se facă plăcut atât ca om, cât şi ca educator în clasă: ca om prin atitudine, ca educator prin siguranţa de sine, deci prin pregătire.

Dragi copii, nu există niciun lift pentru succes. Trebuie să o luaţi pe scări!

Dragi părinți, pentru copii dragostea înseamnă TIMP!

Citate preferate: “Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu. Să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin” J.J. Rousseau

WhatsApp Image 2021-09-20 at 11.05.41

ANDREEA OPREA

Prof. învățământ primar

Viața este o călătorie ghidată de către propriile visuri, nevoi și credințe, iar oamenii potriviți își lasă amprenta în sufletele noastre. Educația este esențială pentru parcurgerea drumului către succes! Am învățat că noi, adulții, suntem rezultatul copilăriei, al speranțelor din acea perioadă.

Îmi place să cred că pot schimba lumea cu ajutorul zâmbetelor,  fiind un exemplu, îi pot învăța și pe ceilalți să-și aducă contribuția. Îmi doresc să fiu punctul de pornire, să fiu persoana care veghează asupra pașilor mici, dar siguri ai generațiilor următoare.

Copiii reprezintă viitorul, iar noi adulții avem nevoie de dragostea, dedicarea și optimismul pe care fiecare generație ni-l oferă!

Dragi părinți și copii, deveniți schimbarea pe care doriți să o regăsiți în lume!

Citate preferate:

Un prieten este cineva care te cunoște așa cum ești, înțelege ce ai fost, acceptă ce ai devenit și, cu blândețe, te lasă să crești în continuareWilliam Shakespeare

 

Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși. John Dewey 

 

Motto: Descoperă, clădește și iubește!

 

CRISTINA RUSU

Prof. învățământ primar

Întotdeauna am fost fascinată de sinceritatea și atașamentul pe care le pot dezvolta copiii față de cei din jurul lor. Bucuria și entuziasmul copiilor, zâmbetul lor, dorința de cunoaștere a acestora sunt doar câteva dintre lucrurile care mi-au oferit motivația pentru o continuă perfecționare. Sunt absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA și a faculltății de Pedagogie a Învățământului Primar și Preșcolar din cadrul Universității București.    

Sunt o persoană veselă și pozitivă. Îmi place să fiu înconjurată de copii, deoarce mă umplu de energie bunp și vibrații pozitive. De când am devenit mamă am încercat să-mi îmbunătățesc abilitățile, fiind mai atentă la detalii și la nevoile copiilor, pentru a găsi metodele potrivite pentru aceștia atunci când se confruntă cu provocările zilnice. Cred că o bună colaborare între copii, părinți și profesori ne ajută să devenim cele mai bune versiuni posibile ale noastre. 

Citate preferate:

„Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu. Să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin” J.J. Rousseau

 

 „Nimănui nu-i păsa cât de multe știi, până când nu vor știi cât de mult îți pasă”  Theodore Roosevelt 

 

Motto: Don’t worry, be happy!

 

RALUCA IUGA

Prof. învățământ primar

Vin la școală în fiecare dimineață cu dorința uriașă de a-i învăța pe elevii mei cum să fie mândri de ei înșiși: 

– să descopere mecanismele propriei gândiri și să le determine să lucreze pentru ei; 

– să-și pună întrebări; să construiască propriile înțelesuri pentru cunoștințele noi; 

 – să-și clădească motivații solide, care să facă din învățare o bucurie; 

 -să recunoscă și să-și controleze emoțiile; 

-să lupte în fața unui obstacol, pentru a-l depăși; 

 -să țintească succesul; 

 -să facă față unei înfrângeri; să-și exprime în mod argumentat punctul de vedere;

 -să fie toleranți, pricipiali și respectuoși; 

-să aibă încredere în forța lor de creație; 

 -să se joace și să lege prietenii trainice. Toate acestea înseamnă EDUCAȚIE.

 

Dragi copii,urmați-vă visurile! Amintiți-vă că tot ceea ce există frumos și util în lume se datorează unor oameni care nu au renunțat la visul lor!

Dragi părinți, ,sprijinți-i pe copii să facă din fiecare lacrimă o ocazie de a evolua!

Citate preferate:

A fi fericit presupune antrenament şi nu este opera întâmplării..” Augusto Cury

„A educa înseamnă a crea idei şi a produce o stare de încântare.” Augusto Cury

Motto: Fii tu schimbarea pe care o vrei în lume!

IMG_6002

ALEXANDRA ALBOTĂ

Prof. învățământ primar

Dacă m-ar întreba cineva de ce am ales profesia de cadru didactic aş răspunde: “Dragostea NECONDIŢIONATĂ pentru copii.” Nu este nimic mai frumos pe lume decât să modelezi comportamente ale unor suflete pure şi sincere, să transmiţi energie pozitivă, şi să reuşeşti ca în ochii copiilor să faci până şi cele mai grele şi complicate lucruri să pară simple şi uşor de atins.

Cred cu tărie ca mi-am dorit dintotdeauna să fiu profesor, încă de când mă jucam în copilărie alături de cele trei surori şi mai apoi, la vârsta de 14 ani, când am decis alături de colega mea de bancă şi cea mai bună prietenă, la vremea respectivă ,să urmăm cursurile Liceului Pedagogic. Încă de atunci m-am preocupat de formarea mea profesională şi am avut norocul să am alături profesori care mi-au fost adevărate modele şi care mi-au arătat că putem educa frumos copiii, că putem face ca lucrurile să se îndrepte într-o direcţie bună.

Dragi copii,, iubirea şi înţelepciunea vostră este jocul (aşa cum spunea Lucian Blaga) aşa că jucaţi-vă şi bucuraţi-vă de perioada copilăriei cât mai mult cu putinţă!

Dragi părinți, , amintiţi-vă în orice clipă că aţi fost copii!

Citate preferate:

Copilul râde: „ Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul!” Lucian Blaga

Fii bun cu oricine fără să aştepţi răsplată şi fii sigur că într-o zi, cineva va fi la fel cu tine. Lady Diana

Motto: Smile no matter what!

TINA CARP

Prof. învățământ primar

Cel mai frumos și mai motivant lucru la această profesie este acela de a modela personalități viitoare, de a lumina sufletul și mintea copiilor prin puterea cunoașterii.

Această meserie trebuie făcută cu sufletul și cu stropi de iubire în cunoștințele pe care le predai și folosești cele mai bune metode și procedee care să ajute la atingerea scopurilor propuse zi de zi, pentru ca fiecare zi să fie mai frumoasă și mai interesantă.

„Când merg seara la culcare și-mi pun o mână sub obraz/ Mă gândesc cu înfrigurare: oare ce-am făcut eu azi?”. Răspunsul devine motorul de căutare a altor metode didactice menite să ajute elevii pas cu pas, la descoperirea, înțelegerea, aprofundarea cunoștințelor. Sunt o învățătoare optimistă, cu multă energie, receptivă la nou, riguroasă, consecventă, preopupată de progresul continuu al fiecărui ele. Activitatea mea la clasă se bazează pe o bună cunoaștere a copilului, pe valorificarea punctelor tari.

Sunt fericită că mi-am ales cea mai frumoasă meserie din lume. Mă simt tânără și învăț zilnic ceva nou alături de copii. Mi se umple sufletul de bucurie văzându-i cum cresc și se formează gata să lupte pentru un viitor mai bun.

Dragi copii,, nu vă opriți niciodată din învățat, deoarece viața nu se oprește din a vă da lecții.

Dragi părinți, , nu pregătiți drumul pentru copil, pregătiți copilul pentru drum. Ajutați-i să înțeleagă realitatea, să devină responsabili, respectuoși, independenți, stați de vorbă cu ei, jucați-vă, petreceți timpul cu folos.

Citate preferate:

„Nu spune niciodata NU POT, spune întotdeauna VOI ÎNCERCA! Anonim

„Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieții nu poate fi niciodată șters” Anonim

WhatsApp Image 2022-09-13 at 10.03.18

CECILIA GHEORGHIU

Prof. învățământ primar

 

Am ajuns la înțelepciunea ca nimic nu este întâmplător în viață; totul are un rost și se va întampla atunci când trebuie să se întâmple.

Într-un moment de rătăcire, cineva mi-a sugerat să caut, să citesc si să iau aminte  la poezia „Avem timp…” de Octavian Paler.  Zis si făcut! Astfel… 

  • Am învățat că indiferent de consecințe cei care sunt cinstiti cu ei înșiși ajung mai departe în viată.
  • Am învățat că doi oameni pot privi același lucru și pot vedea ceva total diferit.
  • Am învățat multe! Citiți-o , vă rog!

Dragi copii, toți oamenii mari au fost mai întai copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte!

Dragi părinți, familia este cea care trebuie să îndeplinească nevoile de creștere și dezvoltare, atât fiziologice cât și psihologice!

Citate preferate:

„Copiii sunt ca și oglinda; tot ce văd și aud, ei fac. Fii o reflexie bună pentru ei.”

Motto: Fericirea nu o primești de-a gata. Ea vine din faptele tale!  Dalai Lama

MARIA Badea

Prof. învățământ primar

VERONICA HOITAN

Profesor limba și literatura română

WhatsApp Image 2022-09-08 at 17.12.39

SORINA STOIAN

Profesor limba și literatura română

Când eram în clasa a IV-a, doamna învățătoare ne-a întrebat : „Ce vreți să vă faceți când o să fiți mari?”. Nu am răspuns, deoarece, sincer vorbind, nu știam, dar din spate s-a auzit o voce curajoasă, care a răspuns pentru mine: „Doamna, Sorina o să se facă profesoară, doar că nu știe încă”. Și mare dreptate a avut acea voce… și iată-ne astăzi aici la Școala Gimnazială „xPro Ingenio”, unde descopăr, construiesc și învăț.

Nu am fost niciodată singură, întotdeauna am avut un model care m-a călăuzit în tainele învățării si ale educației: încă din generală, alături de doamna dirigintă de limba și literatura română, care ne explica cât de importantă este lectura, până la profesorii de logică și de istorie, care mă pregăteau șase ore în weekend pentru olimpiade. Îmi place să învăț despre tot și toate, sunt curioasă și aceleași lucruri îmi doresc și pentru elevii mei: să nu aibă limite când vine vorba de curiozitate.

Răbdarea, dragostea, încrederea și susținerea pe care le-o port copiilor sunt lucruri care mă ajută în fiecare zi să merg mai departe și să visez împreună cu ei la un viitor însorit.

Dragi elevi, cititul reprezintă un portal către cele mai frumoase lumi, este unicul mijloc prin care putem aluneca, uneori involuntar, în pielea, în vocea sau sufletul altcuiva. Citiți orice, oricât, oricum, oriunde!

Dragi părinți,  aveți încredere in forțele copiilor zilelor noastre, fiți sprijinul lor permanent!

Citate preferate:

 „Niciodată doi oameni nu vor citi la fel una și aceeași carte”Edmun Wilson

„Nine-thents of education is encouragement”Anatole France

„Development is a serios of rebirths”Maria Montessori

Motto: Nu poți să vezi zâne dacă nu ești zănatic – Nichita Stănescu

PRO_INGENIO_LOGO+SINCE_2005-01

DIANA BEACĂ

Profesor limba și literatura română

WhatsApp Image 2022-09-13 at 10.04.14

MARINA GHENU

Profesor limba engleză​

Pasiunea pentru limbi străine și dragostea pentru copii, m-au determinat să devin profesor. Cred ca nicio altă profesie nu cere atâta dăruire și implicare ca aceasta, pentru că în niciuna nu se lucrează cu un material mai complicat și mai sensibil, decât omul în devenire. Ca profesor, trebuie să aprinzi în sufletul fiecărui copil bucuria cunoașterii și a descoperirii.

Sunt ceea ce sunt astăzi, datorită dascălilor pe care i-am avut, care m-au îndrumat și m-au inspirat cu dragoste și cu răbdare.

Fiind profesor ai sufletul mereu tânăr, păstrezi puterea de a trece ușor peste orice, puterea de a găsi soluții pentru problemele copiilor, de a te bucura alături de ei, de a îi încuraja, de a îi ajuta și de a îi iubi. .

Este atât de frumos să poți vedea lumea prin ochii inocenți și sensibili ai copiilor!

Dragi copii, profesorii vă deschid ușa, însă numai voi înșivă puteți trece dincolo de ea.

Dragi părinți, aveți încredere în copiii dumneavoastră, iubiți-i necondiționat și sprijiniți-i să își urmeze și să își împlinească visurile. 

Citate preferate:

„Being a teacher is a great responsibility. This job can not be made by anyone and anyway, because the teacher works with a lot of souls.”

„Good teaching is 1/4 preparation and 3/4 theatre.” Gail Goldwin

Motto: Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să vezi foartem departe!

IMG_5958

CARMEN STAN

Profesor limba engleză

Consider că a fi profesor nu înseamnă numai să cunoşti partea ştiinţifică a materiei, ci şi modul de a transmite elevului cunoştintele sale. Un profesor adevărat este acela care face ca lucrurile grele să pară uşoare.

Încercăm să fim persoane de valoare exersând independenţa, stimulând dezvoltarea limbajului şi încurajând interacţiunea pozitivă în cadrul grupului de copii.

Ca o piesă de teatru este viaţa de şcolar, ne bucurăm de spectacol în fiecare moment.

Fiecare zi ne ajută să aflăm lucruri noi, să ne jucăm şi să ştim din ce în ce mai multe.

Dragi părinți, acordaţi încredere copilului şi veţi fi copleşiţi de surprize plăcute!

Citate preferate:
Singurul mod de a realiza lucruri minunate este să iubeşti ceea ce faci.” Steve Jobs

Motto: Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi!

WhatsApp Image 2022-09-13 at 10.11.06

CEZARA RADU

Profesor limba engleză​

Numele meu este |Ioana Cezara Radu, însă de mică apropiații m-au strigat mereu Cezara. Cu siguranța mulți dintre noi am avut parte de câțiva profesori minunați care au fost un sprijin real, atunci când aveam cea mai mare nevoie. Încă de atunci am fost fascinată de motivație și de rolul ei în procesul învățării. În timp am studiat acest proces și am încercat să îl folosesc în interesul elevilor.

Am ales să  fiu profesor, deoarece consider că este o meserie care îmi aduce multă satisfacție și bucurie. Îmi place sa fiu înconjurată de elevi și să îi ajut să descopere tainele Limbii Engleze. Experiența ca profesor ESL m-a ajutat să înțeleg că empatia, clădirea unei relații profesor-elev bazată pe respect reciproc și încredere sunt esențiale pentru motivarea elevilor și pentru a facilita procesul învățării unei limbi străine.

Dragi părinți, „să spunem ce simțim și să simțim ce spunem, vorbele să fie in acord cu viața” – Seneca

Citate preferate:
„Educația nu este despre umplerea unui cub, ci despre aprinderea unui foc.” Gabriela Mistral

„Nu contează cât de lent mergi, atât timp cât avansezi.” Confucius

Motto: There are no short cuts to any place worth going (Beverly Sills).

AB4A3119-min

ANGELICA BARBU

Profesor limba germană

IMG_8477

ANCA OPREA

Profesor limba germană

În 2006 am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București, specializarea Limba și literatura germană – Limba și literatura suedeză, împlinindu-mi astfel visul din copilărie, acela de a studia limbi străine și de a avea posibilitatea de a împărtăși și altora această pasiune. După diverse proiecte în care am fost implicată ca traducător și translator și ceva mai muți ani de predare adulților, am primit provocarea, oportunitatea, dar mai ales bucuria de a mă ocupa și de educația copiilor.

Faptul că eu însămi am cinci copii de vârste diferite, mi-a dat încrederea că pot găsi abordarea potrivită și că le pot încuraja curiozitatea naturală, creativitatea, dorința de a experimenta ceea ce învață, pe cât posibil prin joacă. Este un proces în continuă desfășurare, pentru că așa cum spune un proverb, cel ce dă lecții copiilor, învață mai mult decât ei.

 

Dragi copii, este în natura voastră să doriți să aflați lucruri noi, să fiți curioși, să creați. Încercați să descoperiți ce latură a cunoașterii vă oferă cea mai mare bucurie.

Dragi părinți, oferiți timp și atenție copiilor dumneavoastră.

Citate preferate:

„Lumea nu este a celor care pot, ci a celor care vor.” Johann Wolfgang von Goethe

„A te lupta cu tine însuți este lupta cea mai grea. A te învinge pe tine însuți este biruința cea mai frumoasă.” Gottfried Wilhelm von Leibniz

Motto: Nihil sine Deo!

WhatsApp Image 2021-09-21 at 12.30.27 (1)

IULIA IORGA

Profesor limba latină

Am ales să îmbrățișez cariera de profesor, deoarece am fost dintotdeauna atrasă de ideea de a lucra cu copiii, precum și de pedagogia în genere, de a educa, de a învăța și de a impulsiona către succes.
Copilăria este perioada inocenței, a purității sufletești, a modestiei și a optimismului, aceea în care cu toții suntem dornici să cunoaștem orice, să punem întrebări, să explorăm, să investigăm și, mai mult decât atât, perioada în care suntem deschiși la a fi modelați corespunzător și conduși pe o cale corectă în viață.
În ceea ce privește disciplina Limba Latină – Elemente de limbă latină și de cultură romanică, pe care o predau cu multă dragoste și dăruire, mi-am descoperit pasiunea pentru Antichitatea în sine din clasele primare, în urma lecturii „Legendelor Olimpului”. Sunt deosebit de încântată de faptul că la clasa a VII-a această disciplină reprezintă o fuziune a mai multor domenii, și anume gramatica, literatura și istoria.
Îmi doresc cu tot dinadinsul să le cultiv copiilor pasiunea pentru tot ceea ce presupune această disciplină, stimulându-i să pătrundă parfumul textelor literare ce oglindesc istoria Romei și a credințelor religioase din spațiul european, să pună întrebări și să investigheze pe marginea anumitor subiecte pline de mister, să își dezvolte abilitățile de mici actori în cadrul unor jocuri de rol care au ca personaje zei și eroi, precum și dragostea față de istorie, prin analiza unor monumente de patrimoniu cultural și a inscripțiilor străvechi pline de înțelesuri, și să-și însușească gramatica acestei limbi cu o deosebită plăcere, prin perceperea limbii latine ca fiind un veritabil și eficient instrument în vederea învățării unei multitudini de limbi moderne, atât romanice, cât și aparținând altor ramuri, și nu ca o limbă dificilă, cum deseori tinde a se afirma.  Nutresc convingerea fermă că în fiecare copil se poate întâlni un mic actor, un mic scriitor, un mic cercetaș și un mic deschizător de drumuri.

Dragi copii, credeți în voi înșivă și fiți conștienți că în interiorul oricărei persoane există ceva mai puternic decât orice obstacol. Aveți răbdare, dorință, determinare și încrederea că voi puteți ajunge departe și realiza orice!
Dragi părinți, încurajați-vă copiii să înfăptuiască în viață lucruri potrivite cu personalitatea acestora și care, cel mai important, să îmbine utilului cu plăcutul!

Citate preferate:
„Tocmai când omida credea că lumea se sfârșește, aceasta s-a transformat într-un fluture.”
„Nu există înlocuitori pentru cărți în dezvoltarea unui copil.”May Ellen Chase
„Arta de a preda este arta de a sprijini propriile descoperiri ale elevilor.” – Mark Van Doren
„Cu cât un copil a văzut și a înțeles mai mult, cu atât el vrea să vadă și să înțeleagă mai mult.” – Jean Piaget

Motto: „Citește puțin și vei fi ca mulți. Citește mult și vei fi ca puțini!”

AB4A3491-min

ALINA ROȘU

Profesor limba spaniolă

Misiunea unui profesor este una complexă, așa cum este însăși educația, rolul acestuia fiind unul foarte important în cadrul procesului de învățare și predare.

Așa cum spune Michel Foucault, misiunea noastra este accea de a le oferi elevilor o „cutie plină cu instrumente” care să-i ajute în viață, nu doar în planul cognitiv, ci și emoțional și psihomotor.

Mă bucur să fiu profesor, să joc un rol în viața copiilor, să pot deschide drumuri, să privesc zâmbete . Energia lor, curiozitatea, perseverența, bucuria, inteligența, mă încarcă pozitiv și mă inspiră, în fiecare zi.

Dragi părinți, „să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.” Maria Montessori

Citate preferate:
Educaţia este dobândirea artei de a utiliza cunoştinţele. Alfred North Whitehead
Nu există nici plante rele, nici oameni răi. Există doar proşti cultivatori. Victor Hugo

Motto: Mintea nu-i un vas care să fie umplut, ci un foc care trebuie întreținut. – Plutarch –

LAVINIA MARICA

Profesor matematică

Pentru că iubesc copiii, am ales să urmez cursurile Liceului Pedagogic pe care l-am absolvit în anul 1998. Apoi, am descoperit că imi place și matematica și astfel între 1998 – 2002 am urmat cursurile
Facultatății de Matematică, păstrându-mi dorința de a rămâne în învățământ.

Din anul 2011 m-am alăturat echipei Școlii Gimnaziale Pro Ingenio, alături de care am încurajat performanța elevilor, în funcție de capacitățile acestora, dar și de aspirațiile lor.

Încerc, cu ajutorul matematicii, să depășesc orice limită a gândirii, creativității, imaginației și performanței elevilor noștri. Am convingerea că școala nu pregătește doar indivizi, ci creează o întreagă lume a viitorului.

Citate preferate:

Dacă te gândești la ziua care va urma, ia-ți mâncare. Dacă te gândești la anul care va urma, plantează un copac. Dacă te gândești la secolul care va urma, învață copiii! proverb chinezesc

Motto: Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus dacă vrei să vezi foarte departe. Constantin Brâncuși

AB4A2848-min

MIHAELA CAȚAN

Profesor matematică

Pentru mine școala a fost locul în care mă simțeam cel mai bine, alături de colegi, prieteni sau profesori pentru care mereu am simțit un mare respect.

Pasiunea pentru matematică și dragostea pentru copii, m-au determinat să îmi doresc să devin profesor de matematică. Astfel,am urmat cursurile Facultății de Matematică-Universitatea București, iar după terminarea facultății am rămas în învățământ.

Doresc să descoperim împreună tainele matematicii, iar copilul să fie orientat treptat către găsirea unei soluții pe cont propriu.

Dragi copii, fiți veșnic curioși și creativi cu putere de decizie fără a necesita veșnice confirmări de la alții!
Dragi părinți,sprijiniți copilul în tot ceea ce face și tratați-i cu multă afecțiune și iubire.

Citate preferate:
„Școală trebuie să te învețe a fi propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru”Nicolae Iorga
„Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învățat în școală”Albert Einstein

AB4A3696-min

OANA CONSTANDACHE

Profesor matematică

În urmă cu 30 de ani, adică la vârsta elevilor mei de astăzi, apărea în viața mea un om, o mamă, o profesoară de matematică, un idol pentru mine mai târziu. A fost momentul când matematica nu mai părea o corvoadă a temelor pentru acasă, ci o bucurie fără margini atunci când descopeream noi tehnici, noi metode, noi idei de rezolvare, iar provocările erau abia la început. A urmat o dragoste de neoprit pentru matematică, iar apoi și pentru meseria de profesor, singurul mod în care puteam oferi mai departe ceea ce primisem de la profesoara mea.

Am urmat lungi studii în domeniul matematicii pornind din Liceul Gheorghe Lazăr și continuând cu Facultatea de Matematică pe care am finalizat-o cu un masterat în anul 2000. Dar, cum matematician nu este acela care știe matematică, ci cel care creează matematica, mi-am încercat puterile mai departe la Școala Doctorală de Matematică a Universității București,
finalizând în anul 2016 cu teza “Spații normate de funcții măsurabile vectoriale” în domeniul analizei funcționale.

Consider că am toate premisele să pot oferi elevilor mei măcar o mică parte din muzica rațiunii : MATEMATICA.

Dragi copii,, nu renunțați niciodată să faceți ceea ce vă place și vă motivează!

Dragi părinți, , încurajați-vă copiii, lăudați-i! Astfel, ei vor învăța să prețuiască viața.

Citate preferate:

„Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieții nu poate fi niciodată șters”. Anonim

„Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris Universul” Galileo Galilei

Motto: „Cei care știu, fac. Cei care înșeleg, învață și pe alții” Aristotel

RALUCA TIȚA

Profesor informatică

Dragostea pentru copii m-a determinat să vin la Școala Gimnazială Pro Ingenio și să îmi doresc să le împărtășesc din cunoștințele mele. Sunt o persoană veselă, cu simțul umorului, ambițioasă, curajoasă, conștiincioasă, dar mai ales iubitoare. Această iubire o transmit către cei mici, deoarece înainte de a fi profesor-elev prefer să fim prieteni și să avem încredere unii în alții.

Mereu mi-am încurajat elevii să învețe cât mai multe lucruri, deoarece singurul lucru pe care nimeni, niciodată nu îl poate lua îl reprezintă mintea și cunoștințele. Aștep cu drag să îmi fac cât mai mulți prieteni, așa că te aștept în familia Pro Ingenio.

Dragi copii,, zâmbiți! Cu ajutorul vostru putem face ca totul să fie mai simplu.

Dragi părinți, , trebui să îi spuneți copilului, cât mai des: Te iubesc!

Citate preferate:

„Spune-mi și eu uit. Învață-mă și îmi amintesc. Implică-mă și învăț”. B. Franklin

„Spune adevărul și atunci nu va trebui să ții minte nimic.” Mark Twain

Motto: Just be yourself!

IMG_6329

ALEXANDRA ENACHE

Profesor informatică

Pentru mine, anii de şcoală reprezintă una dintre etapele cele mai  frumoase din viaţa mea, încărcată cu trairi si emoţii sincere, specifice copiilor, emoţii care par că, şi acum, îmi sunt mai aproape ca niciodată … ! Orele de studiu petrecute pe băncile şcolii, profesorii, colegii, experienţele, toate s-au strâns in  delicata amintire pe care o voi purta în suflet şi nu voi permite s-o abandonez in favoarea altora mai recente, ci doar să-i adaug, în timp, altele la fel de frumoase…

 La început priveam lumea stiintelor cu teamă, dar cu răbdarea dascălilor mei, aceasta teamă s-a transformat în plăcere , convingându-mă să-mi clădesc viitorul în domeniul complex si fascinant al ştiintelor exacte. 

Experienţa  transformării de la învăţăcelul de ieri la  persoana responsabilă de azi m-a determinat să fac o realitate din dorinţa de a deschide orizonturile celor mici, de a le sprijini evoluţia şi de a-i valoriza. 

Le sunt alături pentru a descoperi “ tainice coridoare “ ale informaticii, pentru a-i îndruma cu  dăruire să-şi  creieoneze déjà un viitor pe care  li-l doresc încununat de succes si reuşită. 

Vreau ca împreună să parcurgem cu încredere această călătorie, profitând de potenţialul si talentul fiecăruia !  

Cu dragoste şi preţuire, îmi alătur eforul de a face faţă  noilor provocări, trairi si acţiuni, care ne dezvoltă continuu, în timida încercare de desăvarşire a noastră, ca personalitate !

Dragi copii,perseveraţi pentru ca în fiecare zi să fiţi o variantă mai bună decât cea de ieri ! 

Dragi părinți, , cea mai preţioasă dovadă de iubire a copiilor este sa-i călăuziti să dobândească rezistență morală prin  studiu, pentru bine, pentru frumos !

Citate preferate:

“ Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea “ , Nelson Mandela

“Dă şansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viaţa ta “ Mark Twain 

Motto: Don’t be the same, be better ! 

 

WhatsApp Image 2022-09-07 at 13.05.18

DIAMANTA VIȘAN

Profesor fizică

Dragi elevi, dragi părinți, doar împreună putem contura destine. Vă aștept să facem acest lucru!

Citat preferat:

„Fără muncă, talentul e doar un foc de artificii”Honore de Balzac

Motto: „Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume” – Mahatma Gandhi

IMG_6187

LUMINIȚA DASCĂLU

Profesor biologie

Una din trăsăturile esențiale care definesc personalitatea unui dascăl este talentul înnăscut, un dar de la Dumnezeu, o înclinație aparate pentru a iubi copiii și de a-i face să le placă materia predată de tine, a o înțelege și folosi în viață și în cariera lor. Acesta este feedback-ul  dat de generașiile de copii în 20 de ani de activitate, care îmi demonstrează că fac ceea ce trebuie. 

Dragi copii, biologia este materia ce ne învață despre tot ceea ce ne înconjoară și mai ales despre noi, așa încât, ce poate fi mai frumos decât a studia acest miracol numit OM?

Dragi părinți, suntem modelele de viață ale copiilor, pe care trebuie să-i sprijinim, îndrumăm și iubim!

Citate preferate:

„Educația ne-a făcut ceea ce suntem!” Claude Adrien Helvetius

„Învață câte ceva nou în fiecare zi când soarele îți este deaspura. Dacă faci asta, nu vei fi bătrân niciodată!” Lois Bey

„Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat ce ai învățat în școală!” Albert Einstein

RODICA AVRAM

Profesor chimie

Am intrat prima oară în cancelarie acum multi ani cu sfiala unui elev purtând în suflet amintirea profesorilor mei preferați: profesoara de germană din clasa a II-a doua, profesoara de matematică din gimnaziu și, nu în ultimul rând profesoara de chimie din liceu. Am admirat la aceste profesoare, în primul rând puterea lor de a vrăji atâția copii în același timp, cunoștințele,  dar și stăruința de care dădeau dovadă.

Despre mine pot spune ca îmi place să însoțesc elevii pe cărările mintii lor, să-i învăț să-și foloseasca imaginația și logica.

Dragi părinți, să încurajăm copiii să-și descopere pasiunile. Un hobby iți dă echilibru, bucurie, te face mai atent cu timpul tău. Mai târziu, în viață, chiar dacă nu devine profesie, pasiunea te întregește.

Citate preferate:

„Toată lumea se plânge ca nu are memorie, nimeni nu se plânge că nu are logică.”  La Rochefoucauld

„Indiferent de ceea ce poți  face sau visezi că poți face, începe. Îndrăzneala are geniu, putere și magie în ea.” W.H.Murray

Motto: Educația este motorul omenirii.

CĂTĂLIN BURSUC

Profesor educație tehnologică

DRAGOȘ PREDESCU

Profesor istorie

Când am pornit pe acest drum al cunoașterii, în urmă cu mulți ani, nu știam unde voi ajunge și ce obstacole voi întâmpina. Am căutat să mă adaptez situațiilor, să înțeleg persoanele cu care relaționez și să empatizez cu ele. 

Ca și cunoașterea, împărtășirea acesteia nu se termină când a sunat clopoțelul, când s-a încheiat anul școlar, când am dat examenele de sfârșit de gimnaziu sau examenul de bacalaureat. A trăi înseamnă a cunoaște și cel mai important lucru pe care îl poate cultiva școala în sufletul și în mintea unui elev. 

Chiar dacă în poezia sa, Blaga ne spune să nu strivim corola de minuni a lumii, cred că putem să pătrundem în aceste domenii cu sfiala, respect și iubire, în așa fel încât dorința noastră de a înțelge să nu fie una profanatoare, ci impregnată de dragostea pentru frumos, bine, adevăr, natură și umanitate.

Dragi copii, bucurați-vă de frumusețea unică a  acestor ani și descoperiți-vă pasiunile!

Dragi părinți,  priviți dincolo de note și de medii și stimulați pasiunile copiilor!

Citate preferate:

„Viața nu se explică, ci se trăiește!” Luigi Pirandello

„Educația supraviețuiește după ce tot ce a fost învățat a fost uitat” B.F.Skinner

DOINIȚA ȘTEFAN

Profesor geografie

Pasiunea, devotamentul și respectul față de meseria de profesor sunt elemente adjuvante în cariera mea de cadru didactic, fiind trăsături formate și consolidate pe parcursul celor 17 ani de experiență în învățământul românesc.

Posibilitatea predării elevilor de vârste diferite mi-a oferit șansa descoperirii nivelurilor de dezvoltare, achiziție și formare devenind conștientă de importanța fiecărei etape în evoluția copiilor din punct de vedere academic și emoțional.

Prin organizarea activității didactice pornind de la cele două coordonate esențiale: cunoașterea și dezvoltarea emoțională, am oferit șansa elevilor de a se afirma în concursuri și olimpiade școlare.

Dragi elevi și părinți, elevii bine pregătiți, fericiți și conștienți de propria putere și responsabilitate sunt adulții societății viitoare, profesorii, directorii, judecătorii zilelor viitoare, pe care noi, profesorii, avem misiunea frumoasă de a-i forma sub semnificația acestei responsabilități. Îmi propun să insuflu elevilor mei dorința de a învăța, de a descoperi și experimenta lucruri noi. Cred că educația este un triunghi în care vârfurile sunt reprezentate de profesor, părinte și copil, iar laturile sunt comunicarea. Misiunea este îndeplinită atâta vreme cât nu este întreruptă niciuna dintre laturi.

Citate preferate:

„Îi poți da unui elev câte o lecție în fiecare zi, dar dacă îl poți îndruma să învețe stârnindu-i curiozitatea, el își va dedica întreaga viață învățăturii” Clay P. Bedford

RALIDA POTCOVARU

Profesor religie

 

Dragi elevi

Dragi părinți,  

Citate preferate:

Motto: 

GABRIEL ENACHE

Profesor religie

 

Dragi elevi

Dragi părinți,  

Citate preferate:

Motto: 

Profesor arte plastice

WhatsApp Image 2021-09-20 at 11.36.21

EVELIN BRÂNZEI

Profesor pian

Pasiunea pentru muzică am descoperit-o de mică, mergând cu mama la concertele simfonice date de Filarmonica din Bacău, visând să ajung şi eu într-o zi pe scena Ateneului. Dar visul a prins contur în momentul în care am cunoscut-o pe cea care avea să îmi fie profesoară de pian până la terminarea liceului, am ştiut că asta vreau să devin, profesoară de pian, că vreau să învăţ la rândul meu copiii să cânte la acest instrument cu sunete frumoase, să îi îndrum şi să îi acompaniez în descoperirea lumii muzicale. Am păstrat astfel visul, urmând paşii de şcolarizare şi mai ales îndrumările tehnice, dar şi de suflet ale doamnelor profesoare.

Sunt perseverentă şi optimistă şi cred cu tărie că, mai ales când eşti copil, ai nevoie de visuri şi mentori. Încerc permanent să fiu la înălţimea mentorilor pe care i-am avut şi să transmit cel puţin atât cît mi-a fost transmis cu dragoste şi profesionalism.

Dragi copii, vă recomand să studiați cu perseverenţă, să găsiți bucuria muzicii, avându-i mereu pe părinţi ca primi spectatori.
 

Citate preferate:

De câte griji nu scapă omul atunci când hotărăşte să fie cineva, nu ceva! Coco Chanel

Dacă nu am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica. Emil Cioran

Motto: Fă ceva minunat. Oamenii ar putea imita gestul. Albert Schweitzer
IMG_8406

RADU MIHALACHE

Profesor muzică

Mereu am crezut că învățatul este un proces continuu, el nu se oprește niciodată. Cheia este, cred eu, să găsim elementele care ne plac și să ne concentrăm pe ele, să creștem și să prindem rădăcini. Curiozitatea este o scânteie care arde în noi și care poate fi hranită doar prin cunoaștere. Așa putem ajunge să strălucim.

Eu mi-am închinat viața muzicii, sub toate formele: interpretare, compoziție, critică, radio-TV și educație. Îmi place să povestesc despre muzică și vreau să vă iau și pe voi în această călătorie minunată.

Dragi elevi și părinți, educația artistică ne dă sens vieții, ne face oameni compleți. Muzica ne poate ajuta să ne găsim identitatea și un sens al existenței. Să nu uităm să descoperim și să redescoperim frumosul din noi în fiecare zi. 

 Citate preferate:

“Spune-mi și o să uit, arată-mi și o să țin minte, implică-mă și voi înțelege.”Carl Orff
 
“Arta și viața nu sunt două lucruri separate.” Felix Mendelssohn
 
Motto Ars longa, vita brevis!

ANDREI TROCEA

Profesor educație fizică și sport

WhatsApp Image 2022-09-13 at 10.08.05

CĂTĂLIN MOISE

Profesor educație fizică și sport

 

Dragi elevi

Dragi părinți,  

Citate preferate:

Motto: