Echipa Pro Ingenio

FLORINA MARIN

General Manager

RALUCA TIȚA

Marketing Manager

AURA SERGHEI

Asistent Manager

LILIANA MILEA

Învățământ primar

Cu plăcere îmi amintesc de momentele petrecute la școală, cât și de învățătoarea care într-adevar m-a făcut să o apreciez din suflet. Cu drag păstrez carnetul de note, care are un scris atât de îngrijit și caligrafic, cât și obiecte realizate la ora de lucru manual, pe care în prezent le-am adaptat și claselor mele.

Sunt o persoană care acordă atenție, înțelegere, îngrijire sufletească și observ că toate aceste lucruri îi determină pe copii să vină cu bucurie la școală.

Simt că mă regăsesc printre copii, îmi place să văd că AU REUȘIT și consider că ei sunt oglinda învățătorului .

Așadar, reușita lor este și reușita mea!

Dragi copii, prin inocența și bucuria cu care explorați lumea, omenirea prinde culoare cu ajutorul vostru!

Dragi părinți, lăudați copilul pentru orice reusită! Motivația este foarte importantă!


Citate preferate:

Avem capacitatea de a ne imagina lucruri. Ca urmare, deținem puterile nelimitate ale creativității. Ken Robinson

Cel ce spune că e imposibil, nu ar trebui să-l împiedice pe cel ce nu crede așa ceva.” Albert Einstein

Motto: Believe in yourself!

LAURA BĂNICĂ

Învățământ primar

Îmi plac oamenii veseli, care nu se tem să râdă, să fie ei, să fie calzi, care nu se tem că o astfel de atitudine le va afecta prestanța.

Zi de zi vindem celorlalți o ipostază a noastră care credem noi că ne avantajează. Pentru marketingul acesta zilnic renunțăm la zâmbetul firesc, încercăm să fim mai reci, mai serioși, mai riguroși, mai teatrali.

Copiii pot fi scutiți de abordarea aceasta. Ei trebuie încurajați să ne acorde încredere și de aceea cu ei trebuie să renunțăm la roluri. Ei vin spre noi deschiși, cu sufletul cald și așteaptă să rezoneze cu noi.

La clasa sunt un copil senin și vesel. Fără măști. Fără roluri. Doar eu.

Dragi copii și părinți, fiți deschiși cu cei din jurul vostru și viața va fi mai frumoasă!

Citate preferate:
”Ceea ce învățăm cu plăcere, nu uităm niciodată” Alfred Mercier“Răspândește lumina, iar întunericul se va risipi de la sine” Erasmus

DENISE BUZDUGHINĂ

Învățământ primar

Dorința de a contribui la creșterea și devenirea unui copil ca adult, a condus la alegerea mea de a deveni profesor.

Pregătirea pentru a preda, pentru a îi îndruma pe alții cum să învețe, implică multă răbdare și multe ore de studiu.

Profesorul este cel ce stimulează curiozitatea elevilor pentru lucruri noi, le întărește încrederea în forțele proprii și are menirea de a fi un model pentru ei.

Zâmbetele copiilor, alături de bucuriile și satisfacțiile de la capătul fiecărui drum, sunt cea mai mare recompensă pentru un profesor.

Dragi copii, credeți în voi și orice ar fi nu renunțați !
Dragi părinți, încurajați-vă copiii să iubească cartea! Cartea nu poate fi înlocuită cu nimic. Ea deschide orizonturile și dezvoltă caracterul.

Citate preferate:
”Viața poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanță, esențială este intensitatea.” Cezar Petrescu

”Scopul educației este nimicirea mărginirii egoiste a individului și supunerea lui la rațiunea lucrurilor.” Titu Maiorescu

Motto: ”Trăiește pentru PREZENT, Visează pentru VIITOR, Învață din TRECUT!”!

NINETA PÎRCĂLĂBESCU

Învățământ primar

Am realizat că a fi alături de copii în fiecare zi este un dar. Am crescut odată cu ei şi am reuşit să pătrund în sufletul lor inocent şi cald.

Răbdarea, calmul, blândeţea, înţelegerea, responsabilitatea, empatia, dragostea pentru copii şi chiar propria experienţă din copilărie sunt calităţi, sentimente şi trăiri caracteristice felului meu de a fi. Fără acestea nu aş fi putut să mă aproprii de micuţii elevi şi….nu aş fi primit atâtea declaraţii de dragoste din partea lor!

Cunoştinţele de specialitate, răbdarea şi tactul, mă ajută, în fiecare zi, să-i înţeleg pe copii, să-i sprijin când se împiedică, să-i îndrum spre cunoaştere, spre formarea generaţiei de mâine! De asemenea, experienţa în domeniu m-a învăţat să respect individualitatea copilului, dar şi cum să corelez interesele copiilor cu obiectivele pe care mi le propun, alegând activităţile potrivite pentru realizarea acestora.

Îmi răsună în minte citatul – “Profesorii sădesc seminţele cunoaşterii ce vor rodi întreaga viaţă!”, citat care evidenţiază rolul major al profesorului şi mă determină să profesez conştientă, cu drag şi cu satisfacţie!

Dragi copii, bucurati-vă de lucrurile mici pentru că într-o zi o să realizaţi că ele erau lucurile mari!
Dragi părinți, a;a cum ne sfătuiește și Maria Montessori, trebuie să ajutăm copilul să acţioneze singur, să voiască singur, să gândească singur. Copiii învaţă din ceea ce îi înconjoară. Să-i ajutăm să evolueze cu grijă, pace şi iubire!

Citate preferate:
„Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.” Maria Montessori „Cunoaşterea-i măreaţă şi frumoasă, cunoşterea-i mai scumpă ca un şirag de perle, căci timpul nimiceşte orice comoară, dar înţeleptul şi-nvăţatul nu pier niciodată.” Al Samarkandi

Motto: Play, Learn and Grow…Together!

RUXANDRA MINCIU

Învățământ primar

Copilăria este lumea miracolului şi a magiei, iar eu am fost întotdeauna fascinată de copii, mai mici sau mai mari. Astfel că, am căutat o modalitate de a fi alături de ei şi în viaţa mea profesională, de a înţelege lumea lor cu fiecare generaţie care se schimbă şi de a contribui la evoluţia fiecăruia. Am început prin a studia Facultatea de Psihologie și Științele Educației, cu tot ceea ce presupune dezvoltarea copilului de la naştere şi până la formarea personalităţii adulte şi am continuat cu aprofundarea diverselor modalităţi de intervenţie în momentele dificile din unele etape de vârstă. Experienţa mea ca profesor pentru invatamantul primar, a adăugat valoare cunoştinţelor, ca orice aspect practic din viaţa unui om.

Dragi părinți, , copiii învață care sunt lucrurile importante în viață, ASCULTÂNDU-NE și PRIVINDU-NE. De aceea, nu trebuie numai să le explicăm cum să se comporte ci, mai ales, să le arătăm cum să o facă.

Citate preferate:
„Copiii sunt educati de faptele unui adult, nu de vorbele lui.” Carl Jung

„Copilaria este inima tuturor vârstelor.” Lucian Blaga
„La orice trebuie să ai noroc în viață, dar mai ales la OAMENI.” Ileana Vuplescu

400x420

NADYN ISSA

Învățământ primar

ALEXANDRA ALBOTĂ

Învățământ primar

Dacă m-ar întreba cineva de ce am ales profesia de cadru didactic aş răspunde: “Dragostea NECONDIŢIONATĂ pentru copii.” Nu este nimic mai frumos pe lume decât să modelezi comportamente ale unor suflete pure şi sincere, să transmiţi energie pozitivă, şi să reuşeşti ca în ochii copiilor să faci până şi cele mai grele şi complicate lucruri să pară simple şi uşor de atins.

Cred cu tărie ca mi-am dorit dintotdeauna să fiu profesor, încă de când mă jucam în copilărie alături de cele trei surori şi mai apoi, la vârsta de 14 ani, când am decis alături de colega mea de bancă şi cea mai bună prietenă, la vremea respectivă ,să urmăm cursurile Liceului Pedagogic. Încă de atunci m-am preocupat de formarea mea profesională şi am avut norocul să am alături profesori care mi-au fost adevărate modele şi care mi-au arătat că putem educa frumos copiii, că putem face ca lucrurile să se îndrepte într-o direcţie bună.

Dragi copii,, iubirea şi înţelepciunea vostră este jocul (aşa cum spunea Lucian Blaga) aşa că jucaţi-vă şi bucuraţi-vă de perioada copilăriei cât mai mult cu putinţă!

Dragi părinți, , amintiţi-vă în orice clipă că aţi fost copii!

Citate preferate:

Copilul râde: „ Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul!” Lucian Blaga

Fii bun cu oricine fără să aştepţi răsplată şi fii sigur că într-o zi, cineva va fi la fel cu tine. Lady Diana

Motto: Smile no matter what!

TINA CARP

Învățământ primar

Cel mai frumos și mai motivant lucru la această profesie este acela de a modela personalități viitoare, de a lumina sufletul și mintea copiilor prin puterea cunoașterii.

Această meserie trebuie făcută cu sufletul și cu stropi de iubire în cunoștințele pe care le predai și folosești cele mai bune metode și procedee care să ajute la atingerea scopurilor propuse zi de zi, pentru ca fiecare zi să fie mai frumoasă și mai interesantă.

„Când merg seara la culcare și-mi pun o mână sub obraz/ Mă gândesc cu înfrigurare: oare ce-am făcut eu azi?”. Răspunsul devine motorul de căutare a altor metode didactice menite să ajute elevii pas cu pas, la descoperirea, înțelegerea, aprofundarea cunoștințelor. Sunt o învățătoare optimistă, cu multă energie, receptivă la nou, riguroasă, consecventă, preopupată de progresul continuu al fiecărui ele. Activitatea mea la clasă se bazează pe o bună cunoaștere a copilului, pe valorificarea punctelor tari.

Sunt fericită că mi-am ales cea mai frumoasă meserie din lume. Mă simt tânără și învăț zilnic ceva nou alături de copii. Mi se umple sufletul de bucurie văzându-i cum cresc și se formează gata să lupte pentru un viitor mai bun.

Dragi copii,, nu vă opriți niciodată din învățat, deoarece viața nu se oprește din a vă da lecții.

Dragi părinți, , nu pregătiți drumul pentru copil, pregătiți copilul pentru drum. Ajutați-i să înțeleagă realitatea, să devină responsabili, respectuoși, independenți, stați de vorbă cu ei, jucați-vă, petreceți timpul cu folos.

Citate preferate:

„Nu spune niciodata NU POT, spune întotdeauna VOI ÎNCERCA! Anonim

„Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieții nu poate fi niciodată șters” Anonim

CECILIA GHEORGHIU

Învățământ primar

 

Am ajuns la înțelepciunea ca nimic nu este întâmplător în viață; totul are un rost și se va întampla atunci când trebuie să se întâmple.

Într-un moment de rătăcire, cineva mi-a sugerat să caut, să citesc si să iau aminte  la poezia „Avem timp…” de Octavian Paler.  Zis si făcut! Astfel… 

  • Am învățat că indiferent de consecințe cei care sunt cinstiti cu ei înșiși ajung mai departe în viată.
  • Am învățat că doi oameni pot privi același lucru și pot vedea ceva total diferit.
  • Am învățat multe! Citiți-o , vă rog!

Dragi copii, toți oamenii mari au fost mai întai copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte!

Dragi părinți, familia este cea care trebuie să îndeplinească nevoile de creștere și dezvoltare, atât fiziologice cât și psihologice!

Citate preferate:

„Copiii sunt ca și oglinda; tot ce văd și aud, ei fac. Fii o reflexie bună pentru ei.”

Motto: Fericirea nu o primești de-a gata. Ea vine din faptele tale!  Dalai Lama

GINA STANCU

Învățământ primar

Dacă ar fi să mă descriu în trei cuvinte, acestea ar fi:sinceritate, dăruire, perseverență.Iubesc omul simplu și sincer. Am încercat să culeg din viața lucruri de preț, am învățat de la oricine, mic sau mare, cu toții avem în noi o valoare. Viața este drumul care te poartă intr-o mie de direcții, important este să o alegi pe cea care ți se potrivește.

Dintotdeauna am iubit copiii. Copilăria este Universul în care mi-aș dori să trăiesc pentru totdeauna, de aici și motivația mea în alegerea profesiei de dascăl. Copiii sunt energie, ei mă ajută să îmi păstrez sufletul de copil, sunt cei care dau sens profesiei noastre motivându-ne munca investită. Copiii sunt cei care ne întorc întotdeauna un zâmbet.Este important să fim alături de ei cu mintea, cu trupul, dar mai ales cu sufletul.

Dragi copii, bucurați-vă de copilărie,fiți fericiți!

Dragi părinți, jucați-vă des cu copiii dumneavoastră. Amintiți-vă , în fiecare zi, cum este să fii copil. ”Cheltuiți” cu ei cel mai important lucru, timpul dumneavoastră

Citate preferate:

”Educația este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea.” Nelson Mandela

”Încearcă să fii un om de valoare și nu neapărat un om de succes.” Albert Einstein

Motto: Nimic nu este imposibil!

ANA MARIA LUGOJ

Învățământ primar

Copilăria este vârsta sincerității și a purității, a sufletului senin, a zâmbetelor calde și inocente, a jocului și a distracției, este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Este perioada de care ne vom aminti întotdeauna cu plăcere și locul în care ne redescoperim, deoarece în fiecare se ascunde un suflet de copil. Din fericire, eu, lucrând cu copiii, ma bucur în fiecare zi de ceea ce copilaria îți oferă și de farmecul ei.

De mică mi-am dorit să devin învățătoare, îmi place foarte mult să lucrez cu copiii, nu mă văd făcând altceva, simt că asta mi se potrivește și iubesc ceea ce fac.

Ca învățător, trebuie să dai dovada de creativitate, implicare, dinamism, răbdare, astfel că ceea ce faci este tot timpul antrenant, este altfel în fiecare zi iar rezultatele, aprecierea, naturalețea și zâmbetele copiilor îți oferă o satisfacție extraordinară!

Dragi copii,, vă îndemn să fiți buni, zâmbitori și încrezători în forțele proprii!!!!

Dragi părinți, ,acordați-le copiilor atenția de care au nevoie, petreceți timp de calitate cu ei, deoarece, peste ani, își vor aminti doar momentele frumoase petrecute împreună…

Citate preferate:

„Singurul mod de a realiza lucruri minunat e să iubești ceea ce faci.” Steve Jobs

„Copiii nu-și amintesc ce ai încercat să-i înveți, ci ceea ce ai însemnat pentru ei.” Jim Henson

Motto: Nimic nu este întâmplător!!

CLAUDIA BĂDICĂ

Învățământ primar

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieţii, este tărâmul zâmbetelor, al momentelor magice de fericire.

Ȋn această lume plină de gingăsie şi voioşie am pătruns şi eu încă din anul 2004 după finalizarea Liceului Pedagogic.

Din acel moment am realizat că am o misiune de importanţă majoră de formare, modelare şi dezvoltare a personalităţii celui mai important produs al societăţii, OMUL.

Sunt fericită pentru că a mea copilărie nu s-a terminat, deoarece zi de zi o trăiesc alături de elevii mei.

Astăzi, învăţător fiind, cu visul din copilărie îndeplinit, pot să înţeleg prin prisma propriei experienţe cât de important este omul care te învaţă ceva, şi, mai ales, cât de important este modul în care încearcă să facă acest lucru. De aceea cred cu tărie că un profesor trebuie să ştie să se facă plăcut atât ca om, cât şi ca educator în clasă: ca om prin atitudine, ca educator prin siguranţa de sine, deci prin pregătire.

Dragi copii, nu există niciun lift pentru succes. Trebuie să o luaţi pe scări!

Dragi părinți, pentru copii dragostea înseamnă TIMP!

Citate preferate: “Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu. Să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin” J.J. Rousseau

DANIELA TOMA

psiholog

ANA DELESCU

Profesor limba și literatura română

A fost odată, pe la jumătatea secolului trecut, o fetița blondă, cu ochi mari, albaștri, dar mereu întrebători, care elevă fiind, sorbea parcă fiecare cuvânt al dascălilor ei, fie învățători, fie profesori. Dar ceea ce o încânta cu adevărat era ora de limba și literatura română, când o doamnă micuță, plăpândă în al cărei corp firav n-ai fi crezut că se ascunde atâta putere, se transforma într-o inegalabilă actriță atunci când citea textele literare din manual semnate de titani ai scrisului, precum Eminescu, Creangă, Caragiale…Fetița era așa de impresionată de vocația de profesor a doamnei de la catedră, încât și-a promis ca, atunci când va fi mare, să calce pe urmele idolului său.

Așa s-a întâmplat, iar acum, după atâția ani de carieră, peste patruzeci, în care am încercat să modelez sufletele elevilor mei și să le sădesc în suflet dragostea și prețuirea pentru limba și literatura română, iată-mă la Școala Gimnazială Pro Ingenio, sub apelativul Miss Ana (Delescu). De aproape opt ani, aici, în acest lăcaș primitor ce te invită la cunoaștere, continui să-mi exercit menirea, aceea de a-mi convinge elevii că„ Limba noastră-i o comoară/În adâncuri înfundată;/ Un șirag de piatră rară/ Pe moșie revărsată” (Alexi Mateevici)

Aș fi foarte fericită să fi reușit…Întrebați-i pe elevi!

Dragi copii, „Citiți! Citind mereu, creierul vostru va deveni un laborator de idei și imagini din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții” Mihai Eminescu

Citate preferate:

„Omul nu poate ajunge om fără educație.” Immanuel Kant

Motto:  „Non scholae, sed vitae discimus!” (dicton latin)  „Nu pentru școală, ci pentru viață învățăm!”

VERONICA HOITAN

Profesor limba și literatura română

400x420

MIRUNA STANCIU

Profesor limba și literatura română

CARMEN STAN

Profesor limba engleză

Consider că a fi profesor nu înseamnă numai să cunoşti partea ştiinţifică a materiei, ci şi modul de a transmite elevului cunoştintele sale. Un profesor adevărat este acela care face ca lucrurile grele să pară uşoare.

Încercăm să fim persoane de valoare exersând independenţa, stimulând dezvoltarea limbajului şi încurajând interacţiunea pozitivă în cadrul grupului de copii.

Ca o piesă de teatru este viaţa de şcolar, ne bucurăm de spectacol în fiecare moment.

Fiecare zi ne ajută să aflăm lucruri noi, să ne jucăm şi să ştim din ce în ce mai multe.

Dragi părinți, acordaţi încredere copilului şi veţi fi copleşiţi de surprize plăcute!

Citate preferate:
Singurul mod de a realiza lucruri minunate este să iubeşti ceea ce faci.” Steve Jobs

Motto: Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi!

WhatsApp Image 2018-02-06 at 13.26.41

ALISSE BOTEA

Profesor limba engleză​

A fi profesor înseamnă a avea 6 perechi de mâini, să ajungi să le faci pe toate, dar mai ales 3 perechi de ochi: o pereche să-l vadă pe elev aşa cum este el în realitate şi nu cum l-au etichetat alţii; altă pereche să fie plasată la spate pentru ca profesorul să vadă ce nu este de văzut, dar trebuie cunoscut; ochii din faţă sunt doar pentru a vedea cum se comportă copilul, pentru ca mai apoi să poată reflecta asupra acestui comportament şi să poată spune: „ Înţeleg şi cred în tine”.

Dragi părinți, copiii nu sunt singurii care cresc. Și părinții cresc. Tot așa cum noi ne privim copiii, să vedem ce fac cu viețile lor, tot așa ne privesc și ei pe noi, să vadă ce facem noi cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor să ajungă până la stele. Tot ce pot face este ca eu să mă-ntind spre ele.

Joyce Maynard
Citate preferate:
A good TEACHER is like a candle – it consumes itself to LIGHT the way for others.

Motto: „Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi e superior prin ceva. De aceea încerc să învăț câte ceva pe lângă fiecare.”! Sigmund Freud

MARINA GHENU

Profesor limba engleză​

Pasiunea pentru limbi străine și dragostea pentru copii, m-au determinat să devin profesor. Cred ca nicio altă profesie nu cere atâta dăruire și implicare ca aceasta, pentru că în niciuna nu se lucrează cu un material mai complicat și mai sensibil, decât omul în devenire. Ca profesor, trebuie să aprinzi în sufletul fiecărui copil bucuria cunoașterii și a descoperirii.

Sunt ceea ce sunt astăzi, datorită dascălilor pe care i-am avut, care m-au îndrumat și m-au inspirat cu dragoste și cu răbdare.

Fiind profesor ai sufletul mereu tânăr, păstrezi puterea de a trece ușor peste orice, puterea de a găsi soluții pentru problemele copiilor, de a te bucura alături de ei, de a îi încuraja, de a îi ajuta și de a îi iubi. .

Este atât de frumos să poți vedea lumea prin ochii inocenți și sensibili ai copiilor!

Dragi copii, profesorii vă deschid ușa, însă numai voi înșivă puteți trece dincolo de ea.

Dragi părinți, aveți încredere în copiii dumneavoastră, iubiți-i necondiționat și sprijiniți-i să își urmeze și să își împlinească visurile. 

Citate preferate:

„Being a teacher is a great responsibility. This job can not be made by anyone and anyway, because the teacher works with a lot of souls.”

„Good teaching is 1/4 preparation and 3/4 theatre.” Gail Goldwin

Motto: Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să vezi foartem departe!

ADINA COLTUC

Profesor limba engleză

AB4A2670-min

DADIANA DAMIAN

Profesor limba engleză​

THEODORA OPREA

Profesor limba engleză​

ANGELICA BARBU

Profesor limba germană

Mă numesc Angelica Barbu, sunt absolventă a Facultătii de Litere, specializarea Limba și Literatura Română – Limba și Literatura Germană din cadrul Universității din București. În urma modulului psiho-pedagogic parcurs în timpul facultății am realizat ca cea mai mare bucurie a mea este să împărtășesc cunoștințele mele și celorlalți.

Primul meu contact cu meseria de profesor a fost încă din perioada facultății, când am început să ofer meditații la domiciliu. Ulterior am colaborat cu școli și cu grădinițe, atât de stat, cât și private din Bucuresti și din Ilfov, în calitate de profesor de limba germană, iar apelativul de ,,Frau Angi” l-am câștigat de la copii ca urmare a afecțiunii reciproce.

Deoarece am avut cele mai bune rezultate atunci când am ales să predau în stilul meu, a luat naștere Societatea FRAU ANGI – GERMANĂ PENTRU TOȚI. MOTTO-ul ,,Germană pentru toti” reprezintă obiectivul meu de a iniția și educa în tainele limbii germane pe oricine își dorește acest lucru, indiferent de vârstă, de statutul social, de limitele autoimpuse, pentru că sunt convinsă că numai cine nu vrea nu poate învăța!

Dragi copii,,vă doresc să aveţi voinţă pentru a obţine cât mai multe informaţii interesante, determinarea de a învăţa tot mai mult, chef de studiu şi deschiderea spre noi orizonturi! Să vă simţiţi încurajaţi, susţinuţi şi ajutaţi de părinţi, de educatori, de învăţători şi de profesori şi să vă păstraţi întregul an nota de inocenţă şi bucuria de merge la şcoală/grădiniţă! Nu uitaţi că noi toţi ne învârtim în jurul vostru, iar lumea a voastră este! Transformaţi-o aşa cum simţiţi! Prin VOI schimbaţi lumea!


Dragi părinți, , Nu uitaţi că tot ce gândiţi se transmite şi asupra copiilor dumneavoastră! Indiferent de starile pe care vi le aduc şcoala şi/sau gradiniţa copiilor, profesorii, învăţătorii şi educatorii lor, să nu uitaţi că micuţii vor mai rămâne nişte ani în sistemul de învăţământ. Încercaţi să îi încurajaţi să studieze cu drag, fiţi partenerii celor care intră în contact cu ei la şcoală şi amintiţi-vă de fiecare dată că aveţi un scop comun: binele si evoluţia copilului!

Citate preferate:

„Munca unui om se poate plăti. Caracterul, cultura lui, nicicând.”. Mihai Eminescu

„Educarea minţii fără educarea inimii nu înseamnă educaţie deloc.” Aristotel

Motto: Ai căzut? Ridica-te!!

LAURA LĂCĂTUȘ

Profesor limba germană

Lucrez cu copii și tineri de la vârsta de 16 ani deoarece cred că educția lor este investiția noastră cea mai de preț. Cu mult respect pentru ceea ce ne înconjoară, cu diplomație și toleranță, cu multe cunoștințe și experiențe în circumstanțe diverse, copiii de astăzi vor putea crea mâine un viitor mai frumos pentru noi toți.

Ca profesor de geografie si germana, absolventa a Universitatii din Bucuresti , cu o larga experienta in educatia formala dar si informala, cred cu tarie ca folosind in activitatea mea interdisciplinaritatea , elevii vor forma competente transversale, cu o durabilitate mai mare de timp.

Am venit la Școala Gimnazială Pro Ingenio pentru ca am simțit că aici pot contribui în mod activ la formarea unor generații de copii cu reale șanse egale, constienți de abilitațile și competențele lor, dezinhibați, responsabili și comunicativi.

Dragi copii, aflați cine sunteți și ce misiune aveți pe acest Pământ dar nu uitați niciodată să fiți copii!

Dragi părinți, haideți să ii sprijinim împreună pe copii să nu înceteze niciodată să pună întrebări, să descopere lumea și ce pot ei să facă pentru ea!

Citate preferate:

Drumul spre fericire presupune trei secrete: hotărâre, efort, timp. Dalai Lama

Fără educație ce este omul? Un splendin sclav, un sălbatic al rațiunii. Joseph Addison

Motto: Să fii drept între Cer și Pământ, dar să ai un zbor înalt!

AB4A3491-min

ALINA ROȘU

Profesor limba spaniolă

Misiunea unui profesor este una complexă, așa cum este însăși educația, rolul acestuia fiind unul foarte important în cadrul procesului de învățare și predare.

Așa cum spune Michel Foucault, misiunea noastra este accea de a le oferi elevilor o „cutie plină cu instrumente” care să-i ajute în viață, nu doar în planul cognitiv, ci și emoțional și psihomotor.

Mă bucur să fiu profesor, să joc un rol în viața copiilor, să pot deschide drumuri, să privesc zâmbete . Energia lor, curiozitatea, perseverența, bucuria, inteligența, mă încarcă pozitiv și mă inspiră, în fiecare zi.

Dragi părinți, „să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.” Maria Montessori

Citate preferate:
Educaţia este dobândirea artei de a utiliza cunoştinţele. Alfred North Whitehead
Nu există nici plante rele, nici oameni răi. Există doar proşti cultivatori. Victor Hugo

Motto: Mintea nu-i un vas care să fie umplut, ci un foc care trebuie întreținut. – Plutarch –

LAVINIA MARICA

Profesor matematică

Pentru că iubesc copiii, am ales să urmez cursurile Liceului Pedagogic pe care l-am absolvit în anul 1998. Apoi, am descoperit că imi place și matematica și astfel între 1998 – 2002 am urmat cursurile
Facultatății de Matematică, păstrându-mi dorința de a rămâne în învățământ.

Din anul 2011 m-am alăturat echipei Școlii Gimnaziale Pro Ingenio, alături de care am încurajat performanța elevilor, în funcție de capacitățile acestora, dar și de aspirațiile lor.

Încerc, cu ajutorul matematicii, să depășesc orice limită a gândirii, creativității, imaginației și performanței elevilor noștri. Am convingerea că școala nu pregătește doar indivizi, ci creează o întreagă lume a viitorului.

Citate preferate:

Dacă te gândești la ziua care va urma, ia-ți mâncare. Dacă te gândești la anul care va urma, plantează un copac. Dacă te gândești la secolul care va urma, învață copiii! proverb chinezesc

Motto: Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus dacă vrei să vezi foarte departe. Constantin Brâncuși

AB4A2848-min

MIHAELA CAȚAN

Profesor matematică

Pentru mine școala a fost locul în care mă simțeam cel mai bine, alături de colegi, prieteni sau profesori pentru care mereu am simțit un mare respect.

Pasiunea pentru matematică și dragostea pentru copii, m-au determinat să îmi doresc să devin profesor de matematică. Astfel,am urmat cursurile Facultății de Matematică-Universitatea București, iar după terminarea facultății am rămas în învățământ.

Doresc să descoperim împreună tainele matematicii, iar copilul să fie orientat treptat către găsirea unei soluții pe cont propriu.

Dragi copii, fiți veșnic curioși și creativi cu putere de decizie fără a necesita veșnice confirmări de la alții!
Dragi părinți,sprijiniți copilul în tot ceea ce face și tratați-i cu multă afecțiune și iubire.

Citate preferate:
„Școală trebuie să te învețe a fi propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru”Nicolae Iorga
„Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învățat în școală”Albert Einstein

AB4A3696-min

OANA CONSTANDACHE

Profesor matematică

În urmă cu 30 de ani, adică la vârsta elevilor mei de astăzi, apărea în viața mea un om, o mamă, o profesoară de matematică, un idol pentru mine mai târziu. A fost momentul când matematica nu mai părea o corvoadă a temelor pentru acasă, ci o bucurie fără margini atunci când descopeream noi tehnici, noi metode, noi idei de rezolvare, iar provocările erau abia la început. A urmat o dragoste de neoprit pentru matematică, iar apoi și pentru meseria de profesor, singurul mod în care puteam oferi mai departe ceea ce primisem de la profesoara mea.

Am urmat lungi studii în domeniul matematicii pornind din Liceul Gheorghe Lazăr și continuând cu Facultatea de Matematică pe care am finalizat-o cu un masterat în anul 2000. Dar, cum matematician nu este acela care știe matematică, ci cel care creează matematica, mi-am încercat puterile mai departe la Școala Doctorală de Matematică a Universității București,
finalizând în anul 2016 cu teza “Spații normate de funcții măsurabile vectoriale” în domeniul analizei funcționale.

Consider că am toate premisele să pot oferi elevilor mei măcar o mică parte din muzica rațiunii : MATEMATICA.

Dragi copii,, nu renunțați niciodată să faceți ceea ce vă place și vă motivează!

Dragi părinți, , încurajați-vă copiii, lăudați-i! Astfel, ei vor învăța să prețuiască viața.

Citate preferate:

„Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieții nu poate fi niciodată șters”. Anonim

„Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris Universul” Galileo Galilei

Motto: „Cei care știu, fac. Cei care înșeleg, învață și pe alții” Aristotel

RALUCA TIȚA

Profesor informatică

Dragostea pentru copii m-a determinat să vin la Școala Gimnazială Pro Ingenio și să îmi doresc să le împărtășesc din cunoștințele mele. Sunt o persoană veselă, cu simțul umorului, ambițioasă, curajoasă, conștiincioasă, dar mai ales iubitoare. Această iubire o transmit către cei mici, deoarece înainte de a fi profesor-elev prefer să fim prieteni și să avem încredere unii în alții.

Mereu mi-am încurajat elevii să învețe cât mai multe lucruri, deoarece singurul lucru pe care nimeni, niciodată nu îl poate lua îl reprezintă mintea și cunoștințele. Aștep cu drag să îmi fac cât mai mulți prieteni, așa că te aștept în familia Pro Ingenio.

Dragi copii,, zâmbiți! Cu ajutorul vostru putem face ca totul să fie mai simplu.

Dragi părinți, , trebui să îi spuneți copilului, cât mai des: Te iubesc!

Citate preferate:

„Spune-mi și eu uit. Învață-mă și îmi amintesc. Implică-mă și învăț”. B. Franklin

„Spune adevărul și atunci nu va trebui să ții minte nimic.” Mark Twain

Motto: Just be yourself!

AB4A3844-min

FLAVIAN GLONȚ

Profesor informatică

400x420

Profesor fizică

LUMINIȚA DASCĂLU

Profesor biologie

AB4A3701-min

ANGELA SIMONA CONSTANTIN

Profesor chimie

IMG_2066-min

IOANA CIUCAN

Profesor tehnologie

A fi dascăl este o profesie pe care nu o poți părăsi, seara, odată ce ai ajuns acasă. Este o meserie grea, dar plăcută, demnă și unică, este exigentă, dar liberă, este o meserie în care mediocritatea nu trebuie să fie permisă, o meserie care uneori te epuizează, alteori te înviorează, dar de fiecare dată îţi oferă nenumărate bucurii.

Dragi copii, „puteți face întodeauna mai mult decât ați crezut!” Roger Martin du Gard.

Citate preferate:

„Nu vedem oamenii cum sunt ei în realitate, îi vedem aşa cum suntem noi!

„Iubeşte puţin cel ce poate spune prin cuvinte cât iubeşte!” Dante Alighieri

Motto: Zâmbetul unui copil este cel mai bun leac pentru suflet!

DRAGOȘ PREDESCU

Profesor istorie

Când am pornit pe acest drum al cunoașterii, în urmă cu mulți ani, nu știam unde voi ajunge și ce obstacole voi întâmpina. Am căutat să mă adaptez situațiilor, să înțeleg persoanele cu care relaționez și să empatizez cu ele. 

Ca și cunoașterea, împărtășirea acesteia nu se termină când a sunat clopoțelul, când s-a încheiat anul școlar, când am dat examenele de sfârșit de gimnaziu sau examenul de bacalaureat. A trăi înseamnă a cunoaște și cel mai important lucru pe care îl poate cultiva școala în sufletul și în mintea unui elev. 

Chiar dacă în poezia sa, Blaga ne spune să nu strivim corola de minuni a lumii, cred că putem să pătrundem în aceste domenii cu sfiala, respect și iubire, în așa fel încât dorința noastră de a înțelge să nu fie una profanatoare, ci impregnată de dragostea pentru frumos, bine, adevăr, natură și umanitate.

Dragi copii, bucurați-vă de frumusețea unică a  acestor ani și descoperiți-vă pasiunile!

Dragi părinți,  priviți dincolo de note și de medii și stimulați pasiunile copiilor!

Citate preferate:

„Viața nu se explică, ci se trăiește!” Luigi Pirandello

„Educația supraviețuiește după ce tot ce a fost învățat a fost uitat” B.F.Skinner

400x420

Profesor geografie

400x420

Profesor geografie

RALIDA POTCOVARU

Profesor religie

Când vorbim despre educație , nu trebuie să uităm de latura sa religioasă . Orele de religie au menirea de a modela caracterul si temperamentul copilului din punct de vedere spiritual.

Îmi amintesc cu drag de profesorul meu de religie care cu toată blândețea lui ne învăța să cerem ajutorul divin pentru dobândirea bunurilor spirituale . Mi-a transmis și mie acea chemare către acestă muncă frumoasă , de educator și formator. 

Ador să-mi deschid cu dragoste inima și sufletul către învățăcei și mă simt împlinită atunci când simt că am reușit să le sensibilizez sufletul  în duhul valorilor morale.

Citate preferate:

„Capul copilului nu este un vas pe care să-l umpli , ci o făclie pe care să o aprinzi astfel încât , mai târziu să lumineze cu lumina proprie.” Plutarh

AB4A3645-min

GABRIELA VĂTĂȘESCU

Profesor religie

BRÎNDUȘA VAVERNEA

Profesor pictură

AB4A3963-min

RĂZVAN RADOS

Profesor muzică

Când am primit propunerea de a preda Educație Muzicală pentru ciclul gimnazial la Pro Ingenio, mi-am amintit involuntar de anii mei de școală și de profesorii-modele care m-au determinat prin exemplul lor să îmi dedic viața muzicii. Astfel, deși mă consider un muzician concertist, m-am hotărât să accept provocarea și să vin în fața elevilor încercând să le vorbesc despre modul în care arta și cultura ne îmbogățesc viețile. Am fost plăcut surprins de interesul și de cunoștintele lor și am înțeles că o dată cu ei am și eu foarte multe de învățat și că prietenia și încrederea lor mă onorează. 

Mulțumesc Pro Ingenio pentru provocare și oportunitate!

Dragi părinți și copii, cred că muzica de calitate, artele și cultura împlinesc una dintre cele mai profunde nevoi spirituale umane, aducând echilibru și calitate în viețile fiecăruia dintre noi. Vă îndemn să aveți grijă ca în tumultul vieții să fie mereu loc și pentru frumusețe. 

Citate preferate:

„Educația este cea mai bună provizie pe care o poți face pentru bătrânețe” Aristotel

Educația este îmblânzirea unei flăcari, nu umplerea unui vas.”. Socrate

AB4A3873-min

ANDREI GHEORGHE

Profesor actorie

Comunicativ, sociabil, responsabil, de fiecare dată sunt o persoană veselă, bucurându-mă mereu de energia primită de la copii. Fiecare oră este o provocare şi de fiecare dată reuşesc să descopăr lucruri noi despre elevii mei, care mă surprind cu soluţiile lor creative..

Dragi copii, bucurați-vă în fiecare zi de tot ce vi se întâmplă și profitați de fiecare experiență. 

Dragi părinți, apreciați-vă mereu copiii. În fiecare zi putem învăța ceva de la ei!

Citate preferate:

Trăiește viața în fiecare zi ca și cum ar fi 10 ani. Eric-Emmanuel Schmitt

Scopul educaţiei ar trebui să fie pregătirea unor oameni care să acţioneze şi să gândească independent şi care, în acelaşi timp, să vadă în slujirea comunităţii realizarea supremă a vieţii lor. Albert Einstein

Motto: Sensul existenței noastre e să fim fericiți.

AB4A3106-min

EVELIN BRÂNZEI

Profesor pian

Pasiunea pentru muzică am descoperit-o de mică, mergând cu mama la concertele simfonice date de Filarmonica din Bacău, visând să ajung şi eu într-o zi pe scena Ateneului. Dar visul a prins contur în momentul în care am cunoscut-o pe cea care avea să îmi fie profesoară de pian până la terminarea liceului, am ştiut că asta vreau să devin, profesoară de pian, că vreau să învăţ la rândul meu copiii să cânte la acest instrument cu sunete frumoase, să îi îndrum şi să îi acompaniez în descoperirea lumii muzicale. Am păstrat astfel visul, urmând paşii de şcolarizare şi mai ales îndrumările tehnice, dar şi de suflet ale doamnelor profesoare.

Sunt perseverentă şi optimistă şi cred cu tărie că, mai ales când eşti copil, ai nevoie de visuri şi mentori. Încerc permanent să fiu la înălţimea mentorilor pe care i-am avut şi să transmit cel puţin atât cît mi-a fost transmis cu dragoste şi profesionalism.

Dragi copii, vă recomand să studiați cu perseverenţă, să găsiți bucuria muzicii, avându-i mereu pe părinţi ca primi spectatori.

 

Citate preferate:

De câte griji nu scapă omul atunci când hotărăşte să fie cineva, nu ceva! Coco Chanel

Dacă nu am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica. Emil Cioran

Motto: Fă ceva minunat. Oamenii ar putea imita gestul. Albert Schweitzer
400x420

IONUȚ VLASE

Profesor educație fizică

AB4A3916-min

CRISTIAN MARIN

Profesor educație fizică

ProIngenio

Proingenio.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a proingenio.ro  cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Privacy Settings saved!
Setari permisiuni

Utilizăm fișiere de tip cookie pentru a personaliza și imbunătăți experiența ta pe website-ul nostru.

Utilizăm fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website-ul nostru.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Da, Sunt de acord