Echipa Pro Ingenio

FLORINA MARIN

Fondator

IMG_6002

ALEXANDRA ALBOTĂ

Director Educațional

IMG_6007

RALUCA TIȚA

Marketing Manager

AURA SERGHEI

Asistent Manager

ANTOANETA NICULAE

Asistent Manager

IMG_6139

LILIANA MILEA

Prof. învățământ primar

Cu plăcere îmi amintesc de momentele petrecute la școală, cât și de învățătoarea care într-adevar m-a făcut să o apreciez din suflet. Cu drag păstrez carnetul de note, care are un scris atât de îngrijit și caligrafic, cât și obiecte realizate la ora de lucru manual, pe care în prezent le-am adaptat și claselor mele.

Sunt o persoană care acordă atenție, înțelegere, îngrijire sufletească și observ că toate aceste lucruri îi determină pe copii să vină cu bucurie la școală.

Simt că mă regăsesc printre copii, îmi place să văd că AU REUȘIT și consider că ei sunt oglinda învățătorului .

Așadar, reușita lor este și reușita mea!

Dragi copii, prin inocența și bucuria cu care explorați lumea, omenirea prinde culoare cu ajutorul vostru!

Dragi părinți, lăudați copilul pentru orice reusită! Motivația este foarte importantă!


Citate preferate:

Avem capacitatea de a ne imagina lucruri. Ca urmare, deținem puterile nelimitate ale creativității. Ken Robinson

Cel ce spune că e imposibil, nu ar trebui să-l împiedice pe cel ce nu crede așa ceva.” Albert Einstein

Motto: Believe in yourself!

LAURA BĂNICĂ

Prof. învățământ primar

Îmi plac oamenii veseli, care nu se tem să râdă, să fie ei, să fie calzi, care nu se tem că o astfel de atitudine le va afecta prestanța.

Zi de zi vindem celorlalți o ipostază a noastră care credem noi că ne avantajează. Pentru marketingul acesta zilnic renunțăm la zâmbetul firesc, încercăm să fim mai reci, mai serioși, mai riguroși, mai teatrali.

Copiii pot fi scutiți de abordarea aceasta. Ei trebuie încurajați să ne acorde încredere și de aceea cu ei trebuie să renunțăm la roluri. Ei vin spre noi deschiși, cu sufletul cald și așteaptă să rezoneze cu noi.

La clasa sunt un copil senin și vesel. Fără măști. Fără roluri. Doar eu.

Dragi copii și părinți, fiți deschiși cu cei din jurul vostru și viața va fi mai frumoasă!

Citate preferate:
”Ceea ce învățăm cu plăcere, nu uităm niciodată” Alfred Mercier“Răspândește lumina, iar întunericul se va risipi de la sine” Erasmus

_QUA0983

FLORINA IONIȚĂ

Prof. învățământ primar

 

Dragi elevi

Dragi părinți,  

Citate preferate:

Motto: 

WhatsApp Image 2021-09-20 at 11.05.41

ANDREEA OPREA

Prof. învățământ primar

Viața este o călătorie ghidată de către propriile visuri, nevoi și credințe, iar oamenii potriviți își lasă amprenta în sufletele noastre. Educația este esențială pentru parcurgerea drumului către succes! Am învățat că noi, adulții, suntem rezultatul copilăriei, al speranțelor din acea perioadă.

Îmi place să cred că pot schimba lumea cu ajutorul zâmbetelor,  fiind un exemplu, îi pot învăța și pe ceilalți să-și aducă contribuția. Îmi doresc să fiu punctul de pornire, să fiu persoana care veghează asupra pașilor mici, dar siguri ai generațiilor următoare.

Copiii reprezintă viitorul, iar noi adulții avem nevoie de dragostea, dedicarea și optimismul pe care fiecare generație ni-l oferă!

Dragi părinți și copii, deveniți schimbarea pe care doriți să o regăsiți în lume!

Citate preferate:

Un prieten este cineva care te cunoște așa cum ești, înțelege ce ai fost, acceptă ce ai devenit și, cu blândețe, te lasă să crești în continuareWilliam Shakespeare

 

Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși. John Dewey 

 

Motto: Descoperă, clădește și iubește!

 

CRISTINA RUSU

Prof. învățământ primar

Întotdeauna am fost fascinată de sinceritatea și atașamentul pe care le pot dezvolta copiii față de cei din jurul lor. Bucuria și entuziasmul copiilor, zâmbetul lor, dorința de cunoaștere a acestora sunt doar câteva dintre lucrurile care mi-au oferit motivația pentru o continuă perfecționare. Sunt absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA și a faculltății de Pedagogie a Învățământului Primar și Preșcolar din cadrul Universității București.    

Sunt o persoană veselă și pozitivă. Îmi place să fiu înconjurată de copii, deoarce mă umplu de energie bunp și vibrații pozitive. De când am devenit mamă am încercat să-mi îmbunătățesc abilitățile, fiind mai atentă la detalii și la nevoile copiilor, pentru a găsi metodele potrivite pentru aceștia atunci când se confruntă cu provocările zilnice. Cred că o bună colaborare între copii, părinți și profesori ne ajută să devenim cele mai bune versiuni posibile ale noastre. 

Citate preferate:

„Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu. Să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin” J.J. Rousseau

 

 „Nimănui nu-i păsa cât de multe știi, până când nu vor știi cât de mult îți pasă”  Theodore Roosevelt 

 

Motto: Don’t worry, be happy!

 

RALUCA IUGA

Prof. învățământ primar

Vin la școală în fiecare dimineață cu dorința uriașă de a-i învăța pe elevii mei cum să fie mândri de ei înșiși: 

– să descopere mecanismele propriei gândiri și să le determine să lucreze pentru ei; 

– să-și pună întrebări; să construiască propriile înțelesuri pentru cunoștințele noi; 

 – să-și clădească motivații solide, care să facă din învățare o bucurie; 

 -să recunoscă și să-și controleze emoțiile; 

-să lupte în fața unui obstacol, pentru a-l depăși; 

 -să țintească succesul; 

 -să facă față unei înfrângeri; să-și exprime în mod argumentat punctul de vedere;

 -să fie toleranți, pricipiali și respectuoși; 

-să aibă încredere în forța lor de creație; 

 -să se joace și să lege prietenii trainice. Toate acestea înseamnă EDUCAȚIE.

 

Dragi copii,urmați-vă visurile! Amintiți-vă că tot ceea ce există frumos și util în lume se datorează unor oameni care nu au renunțat la visul lor!

Dragi părinți, ,sprijinți-i pe copii să facă din fiecare lacrimă o ocazie de a evolua!

Citate preferate:

A fi fericit presupune antrenament şi nu este opera întâmplării..” Augusto Cury

„A educa înseamnă a crea idei şi a produce o stare de încântare.” Augusto Cury

Motto: Fii tu schimbarea pe care o vrei în lume!

IMG_6002

ALEXANDRA ALBOTĂ

Prof. învățământ primar

Dacă m-ar întreba cineva de ce am ales profesia de cadru didactic aş răspunde: “Dragostea NECONDIŢIONATĂ pentru copii.” Nu este nimic mai frumos pe lume decât să modelezi comportamente ale unor suflete pure şi sincere, să transmiţi energie pozitivă, şi să reuşeşti ca în ochii copiilor să faci până şi cele mai grele şi complicate lucruri să pară simple şi uşor de atins.

Cred cu tărie ca mi-am dorit dintotdeauna să fiu profesor, încă de când mă jucam în copilărie alături de cele trei surori şi mai apoi, la vârsta de 14 ani, când am decis alături de colega mea de bancă şi cea mai bună prietenă, la vremea respectivă ,să urmăm cursurile Liceului Pedagogic. Încă de atunci m-am preocupat de formarea mea profesională şi am avut norocul să am alături profesori care mi-au fost adevărate modele şi care mi-au arătat că putem educa frumos copiii, că putem face ca lucrurile să se îndrepte într-o direcţie bună.

Dragi copii,, iubirea şi înţelepciunea vostră este jocul (aşa cum spunea Lucian Blaga) aşa că jucaţi-vă şi bucuraţi-vă de perioada copilăriei cât mai mult cu putinţă!

Dragi părinți, , amintiţi-vă în orice clipă că aţi fost copii!

Citate preferate:

Copilul râde: „ Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul!” Lucian Blaga

Fii bun cu oricine fără să aştepţi răsplată şi fii sigur că într-o zi, cineva va fi la fel cu tine. Lady Diana

Motto: Smile no matter what!

TINA CARP

Prof. învățământ primar

Cel mai frumos și mai motivant lucru la această profesie este acela de a modela personalități viitoare, de a lumina sufletul și mintea copiilor prin puterea cunoașterii.

Această meserie trebuie făcută cu sufletul și cu stropi de iubire în cunoștințele pe care le predai și folosești cele mai bune metode și procedee care să ajute la atingerea scopurilor propuse zi de zi, pentru ca fiecare zi să fie mai frumoasă și mai interesantă.

„Când merg seara la culcare și-mi pun o mână sub obraz/ Mă gândesc cu înfrigurare: oare ce-am făcut eu azi?”. Răspunsul devine motorul de căutare a altor metode didactice menite să ajute elevii pas cu pas, la descoperirea, înțelegerea, aprofundarea cunoștințelor. Sunt o învățătoare optimistă, cu multă energie, receptivă la nou, riguroasă, consecventă, preopupată de progresul continuu al fiecărui ele. Activitatea mea la clasă se bazează pe o bună cunoaștere a copilului, pe valorificarea punctelor tari.

Sunt fericită că mi-am ales cea mai frumoasă meserie din lume. Mă simt tânără și învăț zilnic ceva nou alături de copii. Mi se umple sufletul de bucurie văzându-i cum cresc și se formează gata să lupte pentru un viitor mai bun.

Dragi copii,, nu vă opriți niciodată din învățat, deoarece viața nu se oprește din a vă da lecții.

Dragi părinți, , nu pregătiți drumul pentru copil, pregătiți copilul pentru drum. Ajutați-i să înțeleagă realitatea, să devină responsabili, respectuoși, independenți, stați de vorbă cu ei, jucați-vă, petreceți timpul cu folos.

Citate preferate:

„Nu spune niciodata NU POT, spune întotdeauna VOI ÎNCERCA! Anonim

„Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieții nu poate fi niciodată șters” Anonim

WhatsApp Image 2022-09-13 at 10.03.18

CECILIA GHEORGHIU

Prof. învățământ primar

 

Am ajuns la înțelepciunea ca nimic nu este întâmplător în viață; totul are un rost și se va întampla atunci când trebuie să se întâmple.

Într-un moment de rătăcire, cineva mi-a sugerat să caut, să citesc si să iau aminte  la poezia „Avem timp…” de Octavian Paler.  Zis si făcut! Astfel… 

  • Am învățat că indiferent de consecințe cei care sunt cinstiti cu ei înșiși ajung mai departe în viată.
  • Am învățat că doi oameni pot privi același lucru și pot vedea ceva total diferit.
  • Am învățat multe! Citiți-o , vă rog!

Dragi copii, toți oamenii mari au fost mai întai copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte!

Dragi părinți, familia este cea care trebuie să îndeplinească nevoile de creștere și dezvoltare, atât fiziologice cât și psihologice!

Citate preferate:

„Copiii sunt ca și oglinda; tot ce văd și aud, ei fac. Fii o reflexie bună pentru ei.”

Motto: Fericirea nu o primești de-a gata. Ea vine din faptele tale!  Dalai Lama

ANA MARIA LUGOJ

Prof. învățământ primar

Copilăria este vârsta sincerității și a purității, a sufletului senin, a zâmbetelor calde și inocente, a jocului și a distracției, este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Este perioada de care ne vom aminti întotdeauna cu plăcere și locul în care ne redescoperim, deoarece în fiecare se ascunde un suflet de copil. Din fericire, eu, lucrând cu copiii, ma bucur în fiecare zi de ceea ce copilaria îți oferă și de farmecul ei.

De mică mi-am dorit să devin învățătoare, îmi place foarte mult să lucrez cu copiii, nu mă văd făcând altceva, simt că asta mi se potrivește și iubesc ceea ce fac.

Ca învățător, trebuie să dai dovada de creativitate, implicare, dinamism, răbdare, astfel că ceea ce faci este tot timpul antrenant, este altfel în fiecare zi iar rezultatele, aprecierea, naturalețea și zâmbetele copiilor îți oferă o satisfacție extraordinară!

Dragi copii,, vă îndemn să fiți buni, zâmbitori și încrezători în forțele proprii!!!!

Dragi părinți, ,acordați-le copiilor atenția de care au nevoie, petreceți timp de calitate cu ei, deoarece, peste ani, își vor aminti doar momentele frumoase petrecute împreună…

Citate preferate:

„Singurul mod de a realiza lucruri minunat e să iubești ceea ce faci.” Steve Jobs

„Copiii nu-și amintesc ce ai încercat să-i înveți, ci ceea ce ai însemnat pentru ei.” Jim Henson

Motto: Nimic nu este întâmplător!!

CLAUDIA BĂDICĂ

Prof. învățământ primar

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieţii, este tărâmul zâmbetelor, al momentelor magice de fericire.

Ȋn această lume plină de gingăsie şi voioşie am pătruns şi eu încă din anul 2004 după finalizarea Liceului Pedagogic.

Din acel moment am realizat că am o misiune de importanţă majoră de formare, modelare şi dezvoltare a personalităţii celui mai important produs al societăţii, OMUL.

Sunt fericită pentru că a mea copilărie nu s-a terminat, deoarece zi de zi o trăiesc alături de elevii mei.

Astăzi, învăţător fiind, cu visul din copilărie îndeplinit, pot să înţeleg prin prisma propriei experienţe cât de important este omul care te învaţă ceva, şi, mai ales, cât de important este modul în care încearcă să facă acest lucru. De aceea cred cu tărie că un profesor trebuie să ştie să se facă plăcut atât ca om, cât şi ca educator în clasă: ca om prin atitudine, ca educator prin siguranţa de sine, deci prin pregătire.

Dragi copii, nu există niciun lift pentru succes. Trebuie să o luaţi pe scări!

Dragi părinți, pentru copii dragostea înseamnă TIMP!

Citate preferate: “Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu. Să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin” J.J. Rousseau

DANIELA TOMA

psiholog

Pentru mine psihologia/psihoterapia este o călătorie! O călătorie plină de cunoaștere, optimism și învățare, unde am cunoscut oameni minunați. Am luat de la fiecare ce au avut mai frumos: un zâmbet, o încurajare, o vorbă caldă și  frumoasă, un sfat, o strângere de mână, o îmbrățișare și m-am bucurat de fiecare emoție pe care oamenii au avut curaj să mi-o împărtășească.  Nu o dată trăirile lor, au devenit trăirile mele și m-au făcut să cresc, să devin cea mai bună variantă a mea și să fiu mulțumită!

Azi, am ales să împărtășesc asta copiilor! Să le arăt cum să fie cea mai bună și frumoasă variantă a lor!  Să învețe că cel mai important este, nu ceea ce se întâmplă, ci ce facem cu ceea ce se întâmplă?

Dragi părinți, copiii învață din ceea ce îi înconjoară, de aceea, este foarte important ce ne dorim să le transmitem.  Ocupațiile noastre din timpul liber, vor fi ocupațiile lor, felul în care ne exprimăm și comunicăm va fi și modelul lor, felul in care ne iubim pe noi înșine și  pe ceilalți va fi preluat și imitat. Noi, adulți sau părinți, suntem, fără să ne dorim, modele și eroi. Este important să o facem conștient și bine!

 

Citate preferate:
“Am învățat că un om nu are dreptul sa îl privească pe un altul de sus, decât atunci când trebuie să se aplece pentru a-l ridica.” Gabriel Garcia Marquez

 Motto:  “Când ai încetat să mai fii copil, ai murit demult!” (C. Brâncuși)

VERONICA HOITAN

Profesor limba și literatura română

WhatsApp Image 2022-09-08 at 17.12.39

SORINA STOIAN

Profesor limba și literatura română

 

Dragi elevi

Dragi părinți,  

Citate preferate:

Motto: 

IMG_5955

MIRUNA POPESCU

Profesor limba și literatura română

Am decis să fiu profesor, deci, am decis să iubesc fiecare suflet tânăr care-mi trece prin mână, sa îndrum și să inițiez fiecare pas al novicelui din fața mea, să mă bucur de fiecare surâs inocent și să educ fiecare minte. Înscrierea în învățământ a fost primul pas spre îndeplinirea visului, la care am contribuit temeinic, de la o vârstă fragedă.  Încă din copilărie am fost pasionată de cariera didactică, moștenind atracția pentru învățământ de la membrii familiei mele.

Dragostea, respectul, iubirea profundă și sinceră pentru copii, spiritul de dreptate, demnitatea, voința, energia, fermitatea și perseverența mă definesc în îndeplinirea sarcinilor unui cadru didactic veritabil.

Consider că, un dascăl bun poate ,,construi’’ inimi mari, bogate în educație, respect și înțelepciune. 

 

Dragi copii, fiți voi înșivă, fiți suma tuturor calităților pe care un om le poate poseda!

Citate preferate:

Omul poate deveni om numai prin educaţie. El nu e nimic decât ceea ce face educaţia din el. Immanuel Kant

 ,,Citește pentru a trăi.’’  Gustave Flaubert

Motto: ,,Omul nu este decât o trestie, cea mai fragilă din natură, dar este o trestie cugetătoare.’’ Blaise Pascal 

 
WhatsApp Image 2021-09-21 at 12.30.27 (1)

IULIA IORGA

Profesor limba latină

Am ales să îmbrățișez cariera de profesor, deoarece am fost dintotdeauna atrasă de ideea de a lucra cu copiii, precum și de pedagogia în genere, de a educa, de a învăța și de a impulsiona către succes.
Copilăria este perioada inocenței, a purității sufletești, a modestiei și a optimismului, aceea în care cu toții suntem dornici să cunoaștem orice, să punem întrebări, să explorăm, să investigăm și, mai mult decât atât, perioada în care suntem deschiși la a fi modelați corespunzător și conduși pe o cale corectă în viață.
În ceea ce privește disciplina Limba Latină – Elemente de limbă latină și de cultură romanică, pe care o predau cu multă dragoste și dăruire, mi-am descoperit pasiunea pentru Antichitatea în sine din clasele primare, în urma lecturii “Legendelor Olimpului”. Sunt deosebit de încântată de faptul că la clasa a VII-a această disciplină reprezintă o fuziune a mai multor domenii, și anume gramatica, literatura și istoria.
Îmi doresc cu tot dinadinsul să le cultiv copiilor pasiunea pentru tot ceea ce presupune această disciplină, stimulându-i să pătrundă parfumul textelor literare ce oglindesc istoria Romei și a credințelor religioase din spațiul european, să pună întrebări și să investigheze pe marginea anumitor subiecte pline de mister, să își dezvolte abilitățile de mici actori în cadrul unor jocuri de rol care au ca personaje zei și eroi, precum și dragostea față de istorie, prin analiza unor monumente de patrimoniu cultural și a inscripțiilor străvechi pline de înțelesuri, și să-și însușească gramatica acestei limbi cu o deosebită plăcere, prin perceperea limbii latine ca fiind un veritabil și eficient instrument în vederea învățării unei multitudini de limbi moderne, atât romanice, cât și aparținând altor ramuri, și nu ca o limbă dificilă, cum deseori tinde a se afirma.  Nutresc convingerea fermă că în fiecare copil se poate întâlni un mic actor, un mic scriitor, un mic cercetaș și un mic deschizător de drumuri.

Dragi copii, credeți în voi înșivă și fiți conștienți că în interiorul oricărei persoane există ceva mai puternic decât orice obstacol. Aveți răbdare, dorință, determinare și încrederea că voi puteți ajunge departe și realiza orice!
Dragi părinți, încurajați-vă copiii să înfăptuiască în viață lucruri potrivite cu personalitatea acestora și care, cel mai important, să îmbine utilului cu plăcutul!

Citate preferate:
„Tocmai când omida credea că lumea se sfârșește, aceasta s-a transformat într-un fluture.”
„Nu există înlocuitori pentru cărți în dezvoltarea unui copil.”May Ellen Chase
„Arta de a preda este arta de a sprijini propriile descoperiri ale elevilor.” – Mark Van Doren
„Cu cât un copil a văzut și a înțeles mai mult, cu atât el vrea să vadă și să înțeleagă mai mult.” – Jean Piaget

Motto: „Citește puțin și vei fi ca mulți. Citește mult și vei fi ca puțini!”

IMG_5958

CARMEN STAN

Profesor limba engleză

Consider că a fi profesor nu înseamnă numai să cunoşti partea ştiinţifică a materiei, ci şi modul de a transmite elevului cunoştintele sale. Un profesor adevărat este acela care face ca lucrurile grele să pară uşoare.

Încercăm să fim persoane de valoare exersând independenţa, stimulând dezvoltarea limbajului şi încurajând interacţiunea pozitivă în cadrul grupului de copii.

Ca o piesă de teatru este viaţa de şcolar, ne bucurăm de spectacol în fiecare moment.

Fiecare zi ne ajută să aflăm lucruri noi, să ne jucăm şi să ştim din ce în ce mai multe.

Dragi părinți, acordaţi încredere copilului şi veţi fi copleşiţi de surprize plăcute!

Citate preferate:
Singurul mod de a realiza lucruri minunate este să iubeşti ceea ce faci.” Steve Jobs

Motto: Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi!

WhatsApp Image 2022-09-13 at 10.11.06

CEZARA RADU

Profesor limba engleză​

Numele meu este |Ioana Cezara Radu, însă de mică apropiații m-au strigat mereu Cezara. Cu siguranța mulți dintre noi am avut parte de câțiva profesori minunați care au fost un sprijin real, atunci când aveam cea mai mare nevoie. Încă de atunci am fost fascinată de motivație și de rolul ei în procesul învățării. În timp am studiat acest proces și am încercat să îl folosesc în interesul elevilor.

Am ales să  fiu profesor, deoarece consider că este o meserie care îmi aduce multă satisfacție și bucurie. Îmi place sa fiu înconjurată de elevi și să îi ajut să descopere tainele Limbii Engleze. Experiența ca profesor ESL m-a ajutat să înțeleg că empatia, clădirea unei relații profesor-elev bazată pe respect reciproc și încredere sunt esențiale pentru motivarea elevilor și pentru a facilita procesul învățării unei limbi străine.

Dragi părinți, „să spunem ce simțim și să simțim ce spunem, vorbele să fie in acord cu viața” – Seneca

Citate preferate:
„Educația nu este despre umplerea unui cub, ci despre aprinderea unui foc.” Gabriela Mistral

„Nu contează cât de lent mergi, atât timp cât avansezi.” Confucius

Motto: There are no short cuts to any place worth going (Beverly Sills).

Mioara Dinu

MIOARA DINU

Profesor limba engleză​

Pentru mine școala este viață! Sunt o fire deschisă, am un dezvoltat simț al umorului și, mai presus de toate, iubesc enorm copiii.  Nu pot concepe ca școala să  înceapă  fără  mine  în  septembrie…

Îmi doresc să  am elevi care să mă vadă  nu doar ca educator, ci și ca prieten de nădejde, cineva care să le ofere bucuria de a se descoperi pe sine, de a-i întelege pe cei din jur și de a da o mână de ajutor când  și unde este nevoie.

Scopul meu este ca ei să participe mereu cu zâmbetul pe buze la lecții, să se simtă în largul lor, prin stabilirea unor relații de prietenie și respect reciproc. Voi încerca să-i fac să pună accentul pe gândirea logică, nu pe simpla memorare.

Dragi copii, bucurați-vă de fiecare clipă, fiți toleranți și înțelegători cu cei din jur, străduiți-vă  să învățați bine, dar nu uitați să vă trăiți copilăria!

Citate preferate:

„O societate poate fi judecata dupa ceea ce face pentru copiii sai”„Copiii descopera totul in nimic;oamenii nu gasesc nimic in toate” Giacomo Leopardi

Motto: Dacă educație nu e, nimic nu e!

WhatsApp Image 2021-09-20 at 12.45.30

THEODORA OPREA

Profesor limba engleză

Un profesor se întâlnește deseori cu întrebarea „De ce ai ales acest drum?” și nu sunt puține ocaziile când chiar profesorul se întreabă același  lucru. Pasiunea și dedicarea vin, într-un mod neobișnuit, insuficient în întâmpinarea nevoilor noilor generații care gândesc și simt diferit decât noi, cei mici ai anilor de mult trecuți.

Cred cu tărie că astăzi, meseria aceasta presupune, pe lângă calitățile anterior precizate, o dorință arzătoare de a schimba viitorul, de a îmbrăca noile generații într-un voal de dreptate, încredere de sine, respect, dăruire și empatie. Am devenit profesor deoarece cred că cei mici au nevoie de oameni mari care să le dea aripi, iar noi, cei mari, avem nevoie de ei, cei care vindeca orice doar cu o îmbrățișare.

Motto: “There is nothing mort truly artistic than to love people” Vincent Van Gogh

WhatsApp Image 2022-09-13 at 10.04.14

MARINA GHENU

Profesor limba engleză​

Pasiunea pentru limbi străine și dragostea pentru copii, m-au determinat să devin profesor. Cred ca nicio altă profesie nu cere atâta dăruire și implicare ca aceasta, pentru că în niciuna nu se lucrează cu un material mai complicat și mai sensibil, decât omul în devenire. Ca profesor, trebuie să aprinzi în sufletul fiecărui copil bucuria cunoașterii și a descoperirii.

Sunt ceea ce sunt astăzi, datorită dascălilor pe care i-am avut, care m-au îndrumat și m-au inspirat cu dragoste și cu răbdare.

Fiind profesor ai sufletul mereu tânăr, păstrezi puterea de a trece ușor peste orice, puterea de a găsi soluții pentru problemele copiilor, de a te bucura alături de ei, de a îi încuraja, de a îi ajuta și de a îi iubi. .

Este atât de frumos să poți vedea lumea prin ochii inocenți și sensibili ai copiilor!

Dragi copii, profesorii vă deschid ușa, însă numai voi înșivă puteți trece dincolo de ea.

Dragi părinți, aveți încredere în copiii dumneavoastră, iubiți-i necondiționat și sprijiniți-i să își urmeze și să își împlinească visurile. 

Citate preferate:

„Being a teacher is a great responsibility. This job can not be made by anyone and anyway, because the teacher works with a lot of souls.”

„Good teaching is 1/4 preparation and 3/4 theatre.” Gail Goldwin

Motto: Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să vezi foartem departe!

AB4A3119-min

ANGELICA BARBU

Profesor limba germană

WhatsApp Image 2021-09-20 at 10.26.06

MARIA BORCĂIAȘ

Profesor limba germană

Faptele mele oglindesc amintirile cele mai dragi ale copilăriei cu care m-am delectat. În memoria mea rămân vii scenele în care,  încă din primii ani de școală, fructificam fiecare oportunitate de a-mi sprijini colegii și frații în procesul de învățare.  Susținerea pe care o furnizam mă făcea să simt o satisfacție înălțătoare și chiar de atunci speram la ceea ce profesez în prezent cu atât de multă pasiune.

Sunt profesoară de limba germană, limbă pe care am ajuns să o iubesc, iar asimilarea ei  a pornit pentru mine ca o provocare pe care mi-am auto-lansat-o și care mă dezvoltă constant.  Datorită profesiei pe care mi-am ales-o, dar și a materiei pe care o transmit elevilor mei, nu cunosc sentimentul de monotonie și, mai mult decât atât, îmi bucur sufletul  la nesfârșit, străduindu-mă să generez în jurul meu amintiri măcar la fel de luminoase precum ale mele.

Dragi elevi, fiți valoroși prin ceea ce gândiți și înfăptuiți mereu doar binele!

Dragi părinți, savurați fiecare secundă alături de copiii dumneavoastră! Veți clipi și vor deveni adulți.

Citate preferate:

Oferă-i azi unui necunoscut unul din surâsurile tale. Poate fi singura rază de soare pe care o vede de-a lungul întregii zile. H. Jackson Brown

Motto: Râsul este muzica sufletului meu.

IMG_8477

ANCA OPREA

Profesor limba germană

În 2006 am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București, specializarea Limba și literatura germană – Limba și literatura suedeză, împlinindu-mi astfel visul din copilărie, acela de a studia limbi străine și de a avea posibilitatea de a împărtăși și altora această pasiune. După diverse proiecte în care am fost implicată ca traducător și translator și ceva mai muți ani de predare adulților, am primit provocarea, oportunitatea, dar mai ales bucuria de a mă ocupa și de educația copiilor.

Faptul că eu însămi am cinci copii de vârste diferite, mi-a dat încrederea că pot găsi abordarea potrivită și că le pot încuraja curiozitatea naturală, creativitatea, dorința de a experimenta ceea ce învață, pe cât posibil prin joacă. Este un proces în continuă desfășurare, pentru că așa cum spune un proverb, cel ce dă lecții copiilor, învață mai mult decât ei.

 

Dragi copii, este în natura voastră să doriți să aflați lucruri noi, să fiți curioși, să creați. Încercați să descoperiți ce latură a cunoașterii vă oferă cea mai mare bucurie.

Dragi părinți, oferiți timp și atenție copiilor dumneavoastră.

Citate preferate:

„Lumea nu este a celor care pot, ci a celor care vor.” Johann Wolfgang von Goethe

„A te lupta cu tine însuți este lupta cea mai grea. A te învinge pe tine însuți este biruința cea mai frumoasă.” Gottfried Wilhelm von Leibniz

Motto: Nihil sine Deo!

AB4A3491-min

ALINA ROȘU

Profesor limba spaniolă

Misiunea unui profesor este una complexă, așa cum este însăși educația, rolul acestuia fiind unul foarte important în cadrul procesului de învățare și predare.

Așa cum spune Michel Foucault, misiunea noastra este accea de a le oferi elevilor o „cutie plină cu instrumente” care să-i ajute în viață, nu doar în planul cognitiv, ci și emoțional și psihomotor.

Mă bucur să fiu profesor, să joc un rol în viața copiilor, să pot deschide drumuri, să privesc zâmbete . Energia lor, curiozitatea, perseverența, bucuria, inteligența, mă încarcă pozitiv și mă inspiră, în fiecare zi.

Dragi părinți, „să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.” Maria Montessori

Citate preferate:
Educaţia este dobândirea artei de a utiliza cunoştinţele. Alfred North Whitehead
Nu există nici plante rele, nici oameni răi. Există doar proşti cultivatori. Victor Hugo

Motto: Mintea nu-i un vas care să fie umplut, ci un foc care trebuie întreținut. – Plutarch –

LAVINIA MARICA

Profesor matematică

Pentru că iubesc copiii, am ales să urmez cursurile Liceului Pedagogic pe care l-am absolvit în anul 1998. Apoi, am descoperit că imi place și matematica și astfel între 1998 – 2002 am urmat cursurile
Facultatății de Matematică, păstrându-mi dorința de a rămâne în învățământ.

Din anul 2011 m-am alăturat echipei Școlii Gimnaziale Pro Ingenio, alături de care am încurajat performanța elevilor, în funcție de capacitățile acestora, dar și de aspirațiile lor.

Încerc, cu ajutorul matematicii, să depășesc orice limită a gândirii, creativității, imaginației și performanței elevilor noștri. Am convingerea că școala nu pregătește doar indivizi, ci creează o întreagă lume a viitorului.

Citate preferate:

Dacă te gândești la ziua care va urma, ia-ți mâncare. Dacă te gândești la anul care va urma, plantează un copac. Dacă te gândești la secolul care va urma, învață copiii! proverb chinezesc

Motto: Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus dacă vrei să vezi foarte departe. Constantin Brâncuși

AB4A2848-min

MIHAELA CAȚAN

Profesor matematică

Pentru mine școala a fost locul în care mă simțeam cel mai bine, alături de colegi, prieteni sau profesori pentru care mereu am simțit un mare respect.

Pasiunea pentru matematică și dragostea pentru copii, m-au determinat să îmi doresc să devin profesor de matematică. Astfel,am urmat cursurile Facultății de Matematică-Universitatea București, iar după terminarea facultății am rămas în învățământ.

Doresc să descoperim împreună tainele matematicii, iar copilul să fie orientat treptat către găsirea unei soluții pe cont propriu.

Dragi copii, fiți veșnic curioși și creativi cu putere de decizie fără a necesita veșnice confirmări de la alții!
Dragi părinți,sprijiniți copilul în tot ceea ce face și tratați-i cu multă afecțiune și iubire.

Citate preferate:
„Școală trebuie să te învețe a fi propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru”Nicolae Iorga
„Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învățat în școală”Albert Einstein

AB4A3696-min

OANA CONSTANDACHE

Profesor matematică

În urmă cu 30 de ani, adică la vârsta elevilor mei de astăzi, apărea în viața mea un om, o mamă, o profesoară de matematică, un idol pentru mine mai târziu. A fost momentul când matematica nu mai părea o corvoadă a temelor pentru acasă, ci o bucurie fără margini atunci când descopeream noi tehnici, noi metode, noi idei de rezolvare, iar provocările erau abia la început. A urmat o dragoste de neoprit pentru matematică, iar apoi și pentru meseria de profesor, singurul mod în care puteam oferi mai departe ceea ce primisem de la profesoara mea.

Am urmat lungi studii în domeniul matematicii pornind din Liceul Gheorghe Lazăr și continuând cu Facultatea de Matematică pe care am finalizat-o cu un masterat în anul 2000. Dar, cum matematician nu este acela care știe matematică, ci cel care creează matematica, mi-am încercat puterile mai departe la Școala Doctorală de Matematică a Universității București,
finalizând în anul 2016 cu teza “Spații normate de funcții măsurabile vectoriale” în domeniul analizei funcționale.

Consider că am toate premisele să pot oferi elevilor mei măcar o mică parte din muzica rațiunii : MATEMATICA.

Dragi copii,, nu renunțați niciodată să faceți ceea ce vă place și vă motivează!

Dragi părinți, , încurajați-vă copiii, lăudați-i! Astfel, ei vor învăța să prețuiască viața.

Citate preferate:

„Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieții nu poate fi niciodată șters”. Anonim

„Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris Universul” Galileo Galilei

Motto: „Cei care știu, fac. Cei care înșeleg, învață și pe alții” Aristotel

RALUCA TIȚA

Profesor informatică

Dragostea pentru copii m-a determinat să vin la Școala Gimnazială Pro Ingenio și să îmi doresc să le împărtășesc din cunoștințele mele. Sunt o persoană veselă, cu simțul umorului, ambițioasă, curajoasă, conștiincioasă, dar mai ales iubitoare. Această iubire o transmit către cei mici, deoarece înainte de a fi profesor-elev prefer să fim prieteni și să avem încredere unii în alții.

Mereu mi-am încurajat elevii să învețe cât mai multe lucruri, deoarece singurul lucru pe care nimeni, niciodată nu îl poate lua îl reprezintă mintea și cunoștințele. Aștep cu drag să îmi fac cât mai mulți prieteni, așa că te aștept în familia Pro Ingenio.

Dragi copii,, zâmbiți! Cu ajutorul vostru putem face ca totul să fie mai simplu.

Dragi părinți, , trebui să îi spuneți copilului, cât mai des: Te iubesc!

Citate preferate:

„Spune-mi și eu uit. Învață-mă și îmi amintesc. Implică-mă și învăț”. B. Franklin

„Spune adevărul și atunci nu va trebui să ții minte nimic.” Mark Twain

Motto: Just be yourself!

IMG_6329

ALEXANDRA ENACHE

Profesor informatică

Pentru mine, anii de şcoală reprezintă una dintre etapele cele mai  frumoase din viaţa mea, încărcată cu trairi si emoţii sincere, specifice copiilor, emoţii care par că, şi acum, îmi sunt mai aproape ca niciodată … ! Orele de studiu petrecute pe băncile şcolii, profesorii, colegii, experienţele, toate s-au strâns in  delicata amintire pe care o voi purta în suflet şi nu voi permite s-o abandonez in favoarea altora mai recente, ci doar să-i adaug, în timp, altele la fel de frumoase…

 La început priveam lumea stiintelor cu teamă, dar cu răbdarea dascălilor mei, aceasta teamă s-a transformat în plăcere , convingându-mă să-mi clădesc viitorul în domeniul complex si fascinant al ştiintelor exacte. 

Experienţa  transformării de la învăţăcelul de ieri la  persoana responsabilă de azi m-a determinat să fac o realitate din dorinţa de a deschide orizonturile celor mici, de a le sprijini evoluţia şi de a-i valoriza. 

Le sunt alături pentru a descoperi “ tainice coridoare “ ale informaticii, pentru a-i îndruma cu  dăruire să-şi  creieoneze déjà un viitor pe care  li-l doresc încununat de succes si reuşită. 

Vreau ca împreună să parcurgem cu încredere această călătorie, profitând de potenţialul si talentul fiecăruia !  

Cu dragoste şi preţuire, îmi alătur eforul de a face faţă  noilor provocări, trairi si acţiuni, care ne dezvoltă continuu, în timida încercare de desăvarşire a noastră, ca personalitate !

Dragi copii,perseveraţi pentru ca în fiecare zi să fiţi o variantă mai bună decât cea de ieri ! 

Dragi părinți, , cea mai preţioasă dovadă de iubire a copiilor este sa-i călăuziti să dobândească rezistență morală prin  studiu, pentru bine, pentru frumos !

Citate preferate:

“ Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea “ , Nelson Mandela

“Dă şansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viaţa ta “ Mark Twain 

Motto: Don’t be the same, be better ! 

 

WhatsApp Image 2022-09-07 at 13.05.18

DIAMANTA VIȘAN

Profesor fizică

Dragi elevi, dragi părinți, doar împreună putem contura destine. Vă aștept să facem acest lucru!

Citat preferat:

„Fără muncă, talentul e doar un foc de artificii”Honore de Balzac

Motto: „Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume” – Mahatma Gandhi

IMG_6187

LUMINIȚA DASCĂLU

Profesor biologie

Una din trăsăturile esențiale care definesc personalitatea unui dascăl este talentul înnăscut, un dar de la Dumnezeu, o înclinație aparate pentru a iubi copiii și de a-i face să le placă materia predată de tine, a o înțelege și folosi în viață și în cariera lor. Acesta este feedback-ul  dat de generașiile de copii în 20 de ani de activitate, care îmi demonstrează că fac ceea ce trebuie. 

Dragi copii, biologia este materia ce ne învață despre tot ceea ce ne înconjoară și mai ales despre noi, așa încât, ce poate fi mai frumos decât a studia acest miracol numit OM?

Dragi părinți, suntem modelele de viață ale copiilor, pe care trebuie să-i sprijinim, îndrumăm și iubim!

Citate preferate:

„Educația ne-a făcut ceea ce suntem!” Claude Adrien Helvetius

„Învață câte ceva nou în fiecare zi când soarele îți este deaspura. Dacă faci asta, nu vei fi bătrân niciodată!” Lois Bey

„Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat ce ai învățat în școală!” Albert Einstein

RODICA AVRAM

Profesor chimie

Am intrat prima oară în cancelarie acum multi ani cu sfiala unui elev purtând în suflet amintirea profesorilor mei preferați: profesoara de germană din clasa a II-a doua, profesoara de matematică din gimnaziu și, nu în ultimul rând profesoara de chimie din liceu. Am admirat la aceste profesoare, în primul rând puterea lor de a vrăji atâția copii în același timp, cunoștințele,  dar și stăruința de care dădeau dovadă.

Despre mine pot spune ca îmi place să însoțesc elevii pe cărările mintii lor, să-i învăț să-și foloseasca imaginația și logica.

Dragi părinți, să încurajăm copiii să-și descopere pasiunile. Un hobby iți dă echilibru, bucurie, te face mai atent cu timpul tău. Mai târziu, în viață, chiar dacă nu devine profesie, pasiunea te întregește.

Citate preferate:

„Toată lumea se plânge ca nu are memorie, nimeni nu se plânge că nu are logică.”  La Rochefoucauld

„Indiferent de ceea ce poți  face sau visezi că poți face, începe. Îndrăzneala are geniu, putere și magie în ea.” W.H.Murray

Motto: Educația este motorul omenirii.

WhatsApp Image 2022-09-15 at 15.08.44

ALEXANDRINA MERUȚĂ

Profesor educație tehnologică

Am fost mereu pasionată de educația financiară și tehnologică, concretizată în absolvirea doctoratului în științe economice. Preocuparea permanentă pentru o educație eficientă și entuziasmul meu pentru cercetare și studiu aprofundat m-au motivat să îmbrățișez nobila profesie de dascăl.

Bagajul de cunoștințe pe care îl modelez și îl împărtășesc copiilor va ajunge la sufletul lor, stârnindu-le interesul și provocându-le plăcerea de a asimila informații sau idei… financiare, antreprenoriale sau tehnologice, pentru că este nevoie de o atitudine sănătoasă în privința banilor și a mediului.

Dragi elevi, visele voastre pot deveni realitate dacă perseverați în a le urma!

Dragi părinți, nu uitați că succesul în viață este o călătorie, nu o destinație. Acțiunea este deseori mai importantă decât finalul!  

Citate preferate:

„Educația este mișcarea din întuneric către lumină.” Allan Bloom

„Viața de familie este prima școală a emoțiilor.” Daniel Goleman

Motto: Faima existenței umane nu constă în a trăi, ci în a ști pentru ce trăiești.  Leonardo Da Vinci

DRAGOȘ PREDESCU

Profesor istorie

Când am pornit pe acest drum al cunoașterii, în urmă cu mulți ani, nu știam unde voi ajunge și ce obstacole voi întâmpina. Am căutat să mă adaptez situațiilor, să înțeleg persoanele cu care relaționez și să empatizez cu ele. 

Ca și cunoașterea, împărtășirea acesteia nu se termină când a sunat clopoțelul, când s-a încheiat anul școlar, când am dat examenele de sfârșit de gimnaziu sau examenul de bacalaureat. A trăi înseamnă a cunoaște și cel mai important lucru pe care îl poate cultiva școala în sufletul și în mintea unui elev. 

Chiar dacă în poezia sa, Blaga ne spune să nu strivim corola de minuni a lumii, cred că putem să pătrundem în aceste domenii cu sfiala, respect și iubire, în așa fel încât dorința noastră de a înțelge să nu fie una profanatoare, ci impregnată de dragostea pentru frumos, bine, adevăr, natură și umanitate.

Dragi copii, bucurați-vă de frumusețea unică a  acestor ani și descoperiți-vă pasiunile!

Dragi părinți,  priviți dincolo de note și de medii și stimulați pasiunile copiilor!

Citate preferate:

„Viața nu se explică, ci se trăiește!” Luigi Pirandello

„Educația supraviețuiește după ce tot ce a fost învățat a fost uitat” B.F.Skinner

DOINIȚA ȘTEFAN

Profesor geografie

Pasiunea, devotamentul și respectul față de meseria de profesor sunt elemente adjuvante în cariera mea de cadru didactic, fiind trăsături formate și consolidate pe parcursul celor 17 ani de experiență în învățământul românesc.

Posibilitatea predării elevilor de vârste diferite mi-a oferit șansa descoperirii nivelurilor de dezvoltare, achiziție și formare devenind conștientă de importanța fiecărei etape în evoluția copiilor din punct de vedere academic și emoțional.

Prin organizarea activității didactice pornind de la cele două coordonate esențiale: cunoașterea și dezvoltarea emoțională, am oferit șansa elevilor de a se afirma în concursuri și olimpiade școlare.

Dragi elevi și părinți, elevii bine pregătiți, fericiți și conștienți de propria putere și responsabilitate sunt adulții societății viitoare, profesorii, directorii, judecătorii zilelor viitoare, pe care noi, profesorii, avem misiunea frumoasă de a-i forma sub semnificația acestei responsabilități. Îmi propun să insuflu elevilor mei dorința de a învăța, de a descoperi și experimenta lucruri noi. Cred că educația este un triunghi în care vârfurile sunt reprezentate de profesor, părinte și copil, iar laturile sunt comunicarea. Misiunea este îndeplinită atâta vreme cât nu este întreruptă niciuna dintre laturi.

Citate preferate:

„Îi poți da unui elev câte o lecție în fiecare zi, dar dacă îl poți îndruma să învețe stârnindu-i curiozitatea, el își va dedica întreaga viață învățăturii” Clay P. Bedford

WhatsApp Image 2021-09-20 at 11.31.06

RALIDA POTCOVARU

Profesor religie

 

Dragi elevi

Dragi părinți,  

Citate preferate:

Motto: 

WhatsApp Image 2019-09-20 at 13.26.45

BRÎNDUȘA VAVERNEA

Profesor arte plastice

Educație, viață, iubire… în viziunea mea, acestea împlinesc bucuria. Numai prin educație se întâmplă bucuria de a cunoaște, de a te cunoaște și de a iubi frumosul existenței noastre. Să pot participa cu înțelepciune și asumare la formarea viitoarelor generații de adulți, să mă pot implica în clădirea educației culturale a copiilor și să împărtășesc cunoștințele pe care le-am acumulat în toți anii de studiu, pentru mine reprezintă acel scop profesional atins ce îmi ofera șansa de a contribui la evoluția societății. Toate acestea, înnobilate de dragostea față de copii, m-au determinat să îmi consolidez drumul în devenirea mea ca profesor de arte plastice. 

Dragi copii, puteți fi creatorii propriei voastre bucurii de a trăi

Dragi părinți, încercați bucuria cunoașterii alături de copiii dumneavoastră.

Citate preferate:

 „Arta nu se potrivește cu mediocritatea: ea dă aripi, nu cârje.” Victor Hugo

„Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață.” Seneca
 
 Motto:  „O lacrimă de culoare furată din penel trimite gândirea spre sălașul bucuriei”   M.V.
WhatsApp Image 2021-09-20 at 11.36.21

EVELIN BRÂNZEI

Profesor pian

Pasiunea pentru muzică am descoperit-o de mică, mergând cu mama la concertele simfonice date de Filarmonica din Bacău, visând să ajung şi eu într-o zi pe scena Ateneului. Dar visul a prins contur în momentul în care am cunoscut-o pe cea care avea să îmi fie profesoară de pian până la terminarea liceului, am ştiut că asta vreau să devin, profesoară de pian, că vreau să învăţ la rândul meu copiii să cânte la acest instrument cu sunete frumoase, să îi îndrum şi să îi acompaniez în descoperirea lumii muzicale. Am păstrat astfel visul, urmând paşii de şcolarizare şi mai ales îndrumările tehnice, dar şi de suflet ale doamnelor profesoare.

Sunt perseverentă şi optimistă şi cred cu tărie că, mai ales când eşti copil, ai nevoie de visuri şi mentori. Încerc permanent să fiu la înălţimea mentorilor pe care i-am avut şi să transmit cel puţin atât cît mi-a fost transmis cu dragoste şi profesionalism.

Dragi copii, vă recomand să studiați cu perseverenţă, să găsiți bucuria muzicii, avându-i mereu pe părinţi ca primi spectatori.
 

Citate preferate:

De câte griji nu scapă omul atunci când hotărăşte să fie cineva, nu ceva! Coco Chanel

Dacă nu am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica. Emil Cioran

Motto: Fă ceva minunat. Oamenii ar putea imita gestul. Albert Schweitzer
IMG_8406

RADU MIHALACHE

Profesor muzică

Mereu am crezut că învățatul este un proces continuu, el nu se oprește niciodată. Cheia este, cred eu, să găsim elementele care ne plac și să ne concentrăm pe ele, să creștem și să prindem rădăcini. Curiozitatea este o scânteie care arde în noi și care poate fi hranită doar prin cunoaștere. Așa putem ajunge să strălucim.

Eu mi-am închinat viața muzicii, sub toate formele: interpretare, compoziție, critică, radio-TV și educație. Îmi place să povestesc despre muzică și vreau să vă iau și pe voi în această călătorie minunată.

Dragi elevi și părinți, educația artistică ne dă sens vieții, ne face oameni compleți. Muzica ne poate ajuta să ne găsim identitatea și un sens al existenței. Să nu uităm să descoperim și să redescoperim frumosul din noi în fiecare zi. 

 Citate preferate:

“Spune-mi și o să uit, arată-mi și o să țin minte, implică-mă și voi înțelege.”Carl Orff
 
“Arta și viața nu sunt două lucruri separate.” Felix Mendelssohn
 
Motto Ars longa, vita brevis!
WhatsApp Image 2022-09-22 at 10.15.51

IONUȚ VLASE

Profesor educație fizică și sport

Anii pe  care i-am petrecut în compania „sportului” pe care l-am practicat și l-am studiat m-au făcut să mă atașez de două lucruri: baschetul și copiii.

Odată ce am început să lucrez cu cei mici, m-am descoperit pe mine: mi-am cunoscut calmul, răbdarea și iubirea pe care o am față de a fi profesor. Am observat că empatizez cu ei, că știu să vorbesc “pe limba lor”, iar ei mă ascultă și mă iubesc mai mult decât îmi imaginam.De asemenea, baschetul este prima mea dragoste. Încă de mic mă întâlneam cu prietenii mei pe teren în fiecare zi descoperind acest joc minunat. Apoi am început chiar eu să îi reunesc și să organizez competiții la nivel local.

Cred cu tărie că succesul reprezintă să faci ceea ce îți place să faci.

Dragi părinți, vreți un copil bun – fiți niște părinți buni.

Citate preferate: 

„Talentul câștigă jocuri, dar lucrul în echipă și inteligența în joc câștigă campionatul.”   Michael Jordan.

„ Trebuie să te aștepți la lucruri mărețe din partea ta, înainte de a le realiza. ” Michael Jordan.

Motto: Teamwork makes the dream work!

WhatsApp Image 2022-09-13 at 10.08.05

CĂTĂLIN MOISE

Profesor educație fizică și sport

 

Dragi elevi

Dragi părinți,  

Citate preferate:

Motto: 

Vaccinare împotriva COVID-19:

În Școala Gimnazială „Pro Ingenio” 32 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, ceea ce reprezintă 72.73% din totalul angajaților acesta fiind de 44 de persoane.