Testimoniale

„Perioada pe care am petrecut-o alături de colegii si profesorii mei de la Pro Ingenio m-a făcut să mă deschid experiențelor noi și să văd lumea cu alți ochi. Aici am avut ocazia să întâlnesc persoane de calitate care mi-au format un mod de gândire corect: cadrele didactice care m-au încurajat să nu mă dau bătută niciodată atunci când întâmpinam dificultăți, colegii care mi-au devenit prieteni cu trecerea anilor și nenumăratele momente care m-au învățat ce înseamnă un colectiv unit. Când vine vorba de viața mea de liceeană, nu pot spune că m-am bucurat prea mult de ea, chiar este una atipică, având în vedere situația pandemică. Însă, am fost îndeajuns de norocoasă să am parte de o clasă care se susține la nevoie, în cadrul Colegiului Național „Sfântul Sava”, și de niște profesori dedicați care se preocupă de elevii lor.”
Testimoniale
Maria Marinescu
Colegiului Național „Sfântul Sava”
„Îmi pare rău că termin ciclul primar și mă despart de toți profesorii minunați, cu care am lucrat timp de cinci ani. În schimb, mă bucur că trec în gimnaziu și că voi învăța multe lucruri noi.”
Testimoniale
Adrian Nechifor
Clasa a IV-a A, 2020-2021
„Colectivul de părinți și copii al clasei a VI-B vă adresează mulțumiri pentru tot efortul depus cu copiii noștri de-a lungul acestui an școlar neobișnuit, având în vedere condițiile pandemiei din ultimul semestru. Fiecare dintre noi părinți, copii și profesori am trăit vremuri nemaiîntâlnite de mai bine de un secol și am reacționat diferit la acestea, am fost veseli (copiii), îngrijorați și temători; iar noi părinții ne întrebam, în sinea noastră, oare ce vor face copiii „acasă”, cum vor termina școala? În acest context, nu putem să nu recunoștem prezența de spirit și coordonarea cu care școala și corpul profesoral au reacționat în aceste condiții pentru a transforma această situație excepțională într-o normalitate nouă cu care copiii s-au obișnuit destul de rapid și de care sigur își vor aminti toată viața. Știm că nu v-a fost ușor, că nu v-au ascultat întotdeauna, că a fost greu să le captați atenția virtual, să fie mereu atenți și prezenți cu gândul în cadrul lecțiilor online, dar dumneavoastră, dascăli cu vocație, ați înțeles felul fiecărui copil în parte și i-ați ajutat pe fiecare să descopere și să prețuiască toate disciplinele parcurse de la engleză, matematică, română, germană, fizică, biologie, istorie, educație socială, până la sport. Astfel, misiunea dumneavostră a fost îndeplinită și anul acesta școlar ați reușit să mai adăugați încă o cărămidă la formarea caracterului lor pentru ca fiecare în parte să fie capabil să parcurgă următoarele etape din viața lor.”
Testimoniale
Colectivul clasei a VI-a B
2019-2020
„O zi senină de toamnă a însemnat pentru mine începutul unei călătorii fascinante în universul Pro Ingenio. Emoții, teama de necunoscut, ce înseamnă pentru un elev dintr-o școală normală adaptarea într-o școală privată… toate acestea erau gandurile mele din septembrie 2018. Alte amintiri din acea zi a unui nou început sunt fețele zâmbitoare ale doamnelor profesoare, dar și veselia colegilor pe care parcă-i cunoșteam de mult timp. După 2 ani este greu să aleg cea mai frumoasă experiență dintre multele întâmplări care îmi vin în minte. Mi-am petrecut acești ani de școală împreună cu colegii mei învățând multe lucruri interesante, chiar și atunci când ne jucam în pauze. Pentru mine Miss Ana-Maria înseamnă mai mult decât o profesoară, ea este omul care m-a ajutat să mă îndrăgostesc de citit, să fiu perseverent și să vin cu plăcere la școală.  Anii petrecuți în Pro Ingenio reprezintă o etapă importantă din viața mea.”
Testimoniale
Horia Marcu
Clasa a IV-a C, 2019-2020
„Pro Ingenio a reprezentat pentru mine începutul universului școlar, cel mai bun început de care puteam beneficia, atât din punctul meu de vedere, cât și al părinților. Pro Ingenio e o școală deschisă, prietenoasă, riguroasă și oferă copiilor un mediu cald și propice unei dezvoltări emoționale sănătoase. Practic, drumul spre adolescență este pavat cu o bază solidă oferită de această școală minunată. Acum sunt elev al Colegiului Național „I.L.Caragiale” și am început în forță viața de adolescent. Este mult mai dificil de acceptat, din perspectiva părinților, toată această nevoie de libertate și emancipare a adolescentului, dar dragii mei părinți îmi sunt sprijin în continuare pentru a deveni cel mai bun.  Le mulțumesc încă o dată colectivului didactic al Școlii Gimnaziale Pro Ingenio și tuturor angajaților acestei școli, care în toți acești ani ne-au fost îndrumători și prieteni.”
Testimoniale
Andrei Murafa
Colegiul Național „I.L.Caragiale”
„Cei 8 ani petrecuți în Școala Gimnazială Pro Ingenio au fost niște ani minunati, în care cadrele didactice mi-au ghidat pașii spre cunoaștere și dezvoltare personală. Le mulțumesc! Voi rămâne cu amintiri frumoase pentru totdeauna, voi reveni cu drag în vizită și va fi mereu un loc special în inima mea!  În prezent urmez cursurile Liceului Cronos, specialitatea filologie. Am legat deja prietenii, m-am adaptat la noile cerințe ale profesorilor de aici, sunt fericită și mulțumită de alegerea făcută.  Doresc Școlii Pro Ingenio mult succes în viitor! Închei cu imnul pe care-l fredonam în clasele primare: “Hai la Pro Ingenio / Unde-i copilăria noastră / Fiind uniti la bine și la greu / Lucruri bune învățăm mereu.”
Testimoniale
Mara Banu
Liceul Cronos
„Mă găndesc cu mare bucurie  la anii petrecuți în Școala Gimnazială Pro Ingenio. Aici am trecut prin, probabil, cea mai frumoasă perioadă a vieții, copilăria, și am ajuns în final la adolescență, reușind în toți acești ani să mă cunosc, să îmi descopăr atuurile, ghidată de un colectiv de profesori minunați. Timpul petrecu alături de colegi a fost unul special, am legt prietenii și am creat amintiri împreună. Nu voi uita niciodată profesorii care m-au determinat să devin interesată de limba română, geografie, engleză precum și să descopăr minunata lume a teatrului. Sunt recunoscătoare celor care au contribuit la dezvoltarea personalității mele și care au așezat o cărămidă în formarea mea pentru următoarele etape ale vieții.” 
Testimoniale
Maria Ionescu
Colegiul Național „Spiru Haret”
„Anii petrecuți la Școala Gimnazială Pro Ingenio au fost plini de magie și întâmplări deosebite. Îmi aduc aminte cu drag de toate clipele minunate pe care le-am trăit în această școală. Pro Ingenio a însemnat pentru mine mai mult decât o simplă școală, a fost o adevărată comunitate, în care am petrecut clipe de neuitat alături de colegii mei. De asemenea, profesorii au fost foarte înțelegători și empatici, fiecare având ceva unic, care ne făcea să devenim dornici de a învăța. Școala Gimnazială Pro Ingenio mereu va rămâne un loc special pentru mine, locul unde am început să mă formez ca om și am cunoscut foarte multe peroane minunate. Elevi, părinți, profesori, cu toții formăm Familia Pro Ingenio.”
Testimoniale
David Ion
Colegiul Național „Sfântul Sava”
„Se spune ca prima iubire nu se uita niciodată. Dar primii ani de școala? Cu siguranța nici ei. Și ce poate fi mai minunat decât sa îți amintești cu drag cum tu, un copil timid, puțin speriat, descoperi un nou univers în care ești întâmpinat cu caldură de cei ce îți vor călăuzi pașii pe drumul cunoașterii? Am avut marele noroc să o avem ca diriginta pe miss Adina Colțuc, care ne-a fost cea mai buna prietenă și care întotdeauna ne-a susținut și ne-a dat cele mai bune sfaturi atunci când aveam nevoie. De asemenea, în mintea și inima mea vor fi mereu atât doamnele profesoare de romană și matematică, miss Vera, miss Lavinia si miss Mihaela Cațan, care și-au pus profund amprenta pe rezultatele noastre de la examen, cât și doamna profesoara de pian, miss Evelin, care m-a ajutat să mă exprim și prin muzică. Anii au trecut, noi am trecut la o alta etapa a vieții. Acum sunt eleva la Colegiul Național „Sfântul Sava”, dar din cauza pandemiei nu am fost prea mult la școala fizic, însă știu că voi rămâne mereu cu nostalgia perioadei în care, mergând la „Pro Ingenio” eram întâmpinată cu zâmbete și vorbe bune din partea celor ce lucrează acolo, începând de la domnul portar, până la doamna director Florina Marin, care își dă toată silință ca aceasta școala să fie una de performanță, lucru ce se reflecta în rezultatele excelente obținute de elevi la examen.
Testimoniale
Amalia Ștefan
Colegiului Național „Sfântul Sava”
„ Primul capitol al vieții mele de școlar se apropie de final, finalul clasei a IV-a. Privesc cu drag în urmă la zilele frumoase petrecute aici, la Pro Ingenio. Am învățat ce înseamnă prietenia, am învățat să mă bucur de lucrurile frumoase din jurul meu. Au existat și zile mai puțin bune, dar …„Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi printre ele...”. Am facut multe cunoștințe și am căpătat multe cunoștințe. Pentru toate acestea le sunt recunoscător colegilor și dascălilor mei. Vă mulțumesc pentru tot!”
Testimoniale
David Matei
Clasa a IV-a C, 2019-2020
„Oare clasa a V- a va fi mai grea decât pare? Când răsfoiesc paginile trecutului, amintirile petrecute alături de colegii mei și învățătoare mă înconjoară, nu mă mai tem de clasele care urmează. Am învățat, am plâns, am râs, ne-am supărat, dar toate acestea le-am făcut împreună. Tot ce s-a întâmplat în decursul acestor ani minunați  a facut  să îmi văd colegii mai mult decât niște simpli colegi de clasă . Îi văd ca fiind prieteni loiali, devotați, amuzanți și săritori.  Viitorul ne aduce de cele mai multe ori o schimbare. Dar asta nu înseamnă că trebuie să lasam trecutul la o parte să se năruie în timp…. Nu voi uita niciodată blândețea învățătoarei mele, calmul cu care rezolva fiecare situație și vocea aceea caldă.  Miss Ana -Maria Lugoj ne-a învățat mai mult decât tot ce se predă în manual. Ne-a învățat să fim buni și ne-a sprijinit în tot ceea ce am făcut, ne-a ridicat când am căzut, ne-a îmbrățișat când am reușit.  Clasa aceasta a fost o poveste plăcută pe care eu am citit-o cu mare plăcere! Anii ce au trecut mi-au oferit posibilitatea de a mă descoperi și de a învăța cu drag!”
Testimoniale
Maia Banciu
Clasa a IV-a C, 2019-2020
„Întregul meu Univers, tot ce am acumulat de-a lungul celor 8 ani se datorează Școlii Gimnaziale Pro Ingenio. Nu doar tainele învățăturii, ci și cele ale bunei creșteri, a manierelor frumoase, a respectului pentru sine însăși și pentru ceilalți din jurul meu, a faptului că sentimentul de empatie nu înseamnă a fi slab, ci a fi bun și multe altele. De asemenea, în cadrul Școlii Gimnaziale Pro Ingenio mi-am descoperit și cultivat pasiunea pentru cântatul la pian, care continuă și în prezent. Noua etapă de licean a venit cu multe noutăți, plecând de la numărul mare de colegi de generație dar și din alte generații, continuând cu mersul la liceu singură, cu abordarea orelor de către profesori un pic diferită față de gimnaziu, cu implicarea în multe activități extrașcolare, cu munca de a îmi recâștiga statutul de „elev bun”, care s-a concretizat și cu prima bursa de merit primită în viața de elevă.”
Testimoniale
Carolina Gubavu
Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”
„Școala Gimnazială Pro Ingenio a însemnat pentru mine a doua casă,  pentru ca în fiecare zi petreceam atât de mult timp acolo, învățând și nu numai. Am legat prietenii strânse. Cu unii dintre foștii colegi încă sunt bună prietenă.  La liceu în primele zile a fost mai greu. Nu conoșteam pe nimeni, dar după o perioadă, lucrurile au intrat în normal și m-am acomodat cu profesorii și colegii, dar deocamdată prieteniile nu sunt la fel de strânse ca cele din clasa FRIENDS by Pro Ingenio. Mi-e foarte dor de profesorii din Școala Gimnazială Pro Ingenio care ne acordau fiecăruia dintre noi o atenție deosebită. Nu o sa uit niciodată aventurile prin care am trecut în Școala Pro Ingenio  și multele momente fericite petrecute cu colegii și profesorii.”
Testimoniale
Theodora Constantin
Colegiul Național „Gheorghe Șincai”
„La Pro Ingenio m-am simțit foarte bine, alături de colegi minunați și de profesori cu care reușeam chiar să leg prietenii, care mă ajutau oricând aveam nevoie și care veneau cu tot felul de metode INGENIOase pentru a ne face să învățăm materia într-un mod cât mai ușor și mai plăcut. Mă bucur că am avut ocazia să studiez la Pro Ingenio și cu mare drag aș recomanda oricui această școală minunată.”
Testimoniale
Andrei Ciobănașu
Colegiul Național „Grigore Moisil”
„Pentru mine, Pro Ingenio este o casă a cunoștințelor pe care le-am acumulat în 8 ani frumoși. Am avut parte de clipe minunate pe care nu le voi uita și de momente care au avut un rol constructiv în dezvoltarea bagajului meu de experiențe. Lucrul pentru care sunt cea mai recunoscătoare sunt profesorii pe care i-am avut. Aceștia au dovenit că pot fi un real suport atunci când le-am cerut ajutorul și sfatul, în legătură cu orice lucru. Toată această atmosferă pe care am trăit-o în toți acești ani la Școala Gimnazială Pro Ingenio m-a ajutat să mă dezvolt ca om și să acumulez cunoștințele necesare pentru a intra la liceul pe care mi l-am dorit.”  
Testimoniale
Anastasia Gingașu
Colegiul Național „Grigore Moisil”
„Trecerea de la școală la liceu a fost una foarte grea. Nu grea din punct de vedere al materiilor, ci grea fiindcă clasa noastră a trebuit să se despartă cu 4 ani care ne-au legat ca pe niște frați. Regret că m-am desăpărțit de profesorii Pro Ingenio. Pe lângă dorul simțit este și regertul comportamnetului meu: dacă m-aș întoarce în timp, dar să-mi păstrez aceeași minte ca acum, aș fi fost mereu atent și nu aș mai fi deranjat niciodată orele.  Cu siguranță, în Școala Gimnazială Pro Ingenio  vor mai exista, în continuare, generații bune, olimpici brilianți, elevi cu simțul umorului, dar, o clasă cum a fost Champions 2017, nu va mai exista. Amintirile din generală sunt de neuitat. PS: Somnul și orezul cu lapte erau și sunt convins să sunt delicioase”! 
Testimoniale
Un prieten al Școlii Gimnaziale Pro Ingenio

Te rugăm să completezi datele din acest formular, iar noi te vom contacta în timpul cel mai scurt.

Informații despre elev
Informații despre părinte