Școala Gimnazială Pro Ingenio în parteneriat cu Universitatea Copiilor participă la competiția internațională “SciChallenge” www.scichallenge.eu . Avem nevoie de ajutorul dvs.!!! Urmăriți proiectele elevilor nostri si daca v-au placut vă rugam sa dați “like” și “share” pană la data de 15 mai 2017.
Pentru proiectele lor, tinerii se pot număra printre cei 12 finaliști care vor fi invitati la Viena să își prezinte proiectele în prioada 20-21 Iulie 2017 , să reprezinte România. Juriul internațional va stabili cei 12 finaliști în funcție de conținutul știintific dar și de aprecierile din mediul online.
Iata proiectele :
Liviu Murafa și Alex Soare:
https://www.scichallenge.eu/en/submission?pid=1357
Bianca Mitroi Alexandra:
https://www.scichallenge.eu/en/submission?pid=1309
David Ion:
https://www.scichallenge.eu/en/submission?pid=1077
Vlad Balas:
https://www.scichallenge.eu/en/submission?pid=1308
SciChallenge este un concurs internațional finantat de programul Horizont 2020 al Uniunii Europene și susținut în parte de Rețeaua Europeana de Universitați ale Copiilor — EUCU.NET. Această competiție se adresează tinerei generații care dorește să prezinte descoperirile științifice folosind competențe digitale și rețele de socializare. Concursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani . Elevi din Școala Gimnaziala Pro Ingenio care au dorit sa participe la această competiție au avut ocazia sa participe și la Conferința internatională pentru tineri EuroMath2017. Acolo au aflat despre competiția SciChallenge, au participat la diferite ateliere unde au si-au pus in aplicare cunostințele lor despre știință in limba engleză, alaturi de alți tineri din lume, cu care au facut schimb de experiență.
Elevii noștri sunt susținuți și de Universitatea Copiilor (www.unico.org.ro), membru fondator al Rețelei Europene de Universitați ale Copiilor – EUCU.NET. Aceasta organizează ateliere în spaţii universitare, în cadrul cărora micii studenţi se întâlnesc cu profesori universitari şi cu teme de interes din domenii diferite, de la geografie la asistenţă veterinară, de la fizică la plante de vis, de la aparate cosmice la dezvoltare personală, de la culturi şi civilizaţii străine la explorări în microunivers.