Campioni din nou la S.E.B JUNIOR CUP…

O nouă participare la S.E.B JUNIOR CUP, un nou trofeu pentru Clubul Lions al Școlii Gimnaziale Pro Ingenio.

Elevii noștrii se bucură de glorie în fiecare an la cele mai  importante competiții sportive, însă munca este extrem de solicitantă. Fără ambiție, curaj, perseverență și o infrastructură potrivită, elevii nu ar fi putut obține peste 80 de trofee și 500 de medalii în 8 ani de activitate sportivă.

Promovarea activităților sportive la nivelul unității de învățământ Școala Gimnazială Pro Ingenio a reprezentat dintotdeauna un element important al strategiei de dezvoltare instituțională. Acest lucru s-a constatat încă de la înființarea școlii, când s-au făcut investiții însemnate în baza sportivă a școlii. De atunci, această bază sportivă a fost permanent modernizată, dotată corespunzător, astfel încât la ora actuală ea poate susține o ofertă educațională variată și atractivă pentru copii.

Percepția pozitivă asupra activităților fizice este ilustrată și de modul în care planul activităților extracurriculare include competițiile și evenimentele sportive. Acestea au fost considerate ocazii importate de promovare a Școlii Gimnaziale Pro Ingenio, motiv pentru care catedra de educație fizică a acestei unități de învătământ, reprezentată de prof. Manu Andrei și prof. Marin Cristian, a încercat, ca de la an la an, să organizeze evenimente tot mai interesante, care să reunească un număr tot mai mare de elevi.

Esențial pentru întărirea culturii organizaționale este parteneriatul școală-familie. Tocmai de aceea, activitățile sportive extracurriculare au reunit în competiții comune părinți și copii, aducând laolaltă nu doar spiritul de competiție, ci și sprijinul reciproc.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Anul 2017 a reprezentat a 5-a participare la S.E.B JUNIOR CUP. De câți ani participați la S.E.B și care sunt premiile câștigate?

În anul 2012, Școala Gimnazială Pro Ingenio a participat pentru prima dată la S.E.B JUNIOR CUP, aliniind la start doar o echipă, a elevilor sub 14 ani (U14).

După un binemeritat loc 3 , au urmat participări succesive la 5 turnee S.E.B., echipele noastre câștigând un număr total de 14 cupe, dintre care 6 locul 1 – la categoriile de vârstă U8, U10, U12, U14, în 2013, 2014,2015 și 2017, în anul 2015 câștigând la 3 categorii, record al competiției.

S.E.B JUNIOR Cup este campionatul care ne oferă șansa de a participa anual la competiția fotbalului pentru copii și juniori școlari, elevii noștri fiind în vârf de formă înainte de sezonul de vară-toamnă.

La ce alte campionate de fotbal mai participă Clubul Lions?

Clubul Lions participă la Cupa Pro Ingenio (organizată în baza sportivă a Școlii Gimnaziale Pro Ingenio), Best Cup (organizată la Cambridge School of Bucharest), Lumina Football Cup, (organizată la I.C.H.B) și A.I.S.B Football Cup (organizată la Școala Americană) și S.E.B JUNIOR Cup (organizată de Școala Europeană București).

Ce înseamnă pregătirea sportivilor Școlii Gimnaziale Pro Ingenio?

Pregătirea sportivilor Școlii Gimnaziale Pro Ingenio este un proces zilnic, constant, în cadrul opționalelor Clubului Lions și a lecțiilor de educație fizică. Exista un procesul de selecție și motivare foarte bine pus la punct. Este un proces îndelungat și solicitant care ne aduce satisfacții anuale, iar perseverența și antrenamentele ne-au adus până acum în vitrina școlii noastre peste 50 de trofee doar pentru jocul de fotbal. Pregătirea este una intensă și este gândită pentru a introduce în competiție cât mai mulți elevi talentați la jocul de fotbal și dornici să intre în competiție cu alte cluburi și școli private, cum ar fi: Școala Europeană București, British International School, Olga Gudynn International School, Mark Twain Internation School, ISB, Cambridge School of Bucharest, A.I.S.B. etc.

 

Prof. Manu Andrei

Prof. Marin Cristian

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Postari asemanatoare

Te rugăm să completezi datele din acest formular, iar noi te vom contacta în timpul cel mai scurt.

Informații despre elev
Informații despre părinte