ȘCOALA ALTFEL INGENIO(asă)

Plimbat în natură, ateliere de creație, o linguriță de miere bună-bună și zumzăit de albine, cățărat pe peretele de escaladă sau paintball în echipă și…ar mai fi multe momente  frumoase de povestit, pe care le vom enumera în rândurile ce urmează.

Dacă i-ați văzut pe copii mai fericiți în ultimele zile și mai dornici să vină la școală, dacă și-au pregătit mai conștiincios ghiozdanul seara (pregătit pentru excursie, nicidecum pentru exerciții la școală), știm sigur că acest entuziasm se datorează activităților din Școala Altfel Ingenio(asă) care s-a desfășurat în perioada 08-14 aprilie 2022. Și noi adulții, la rândul nostru, suntem la fel de nerăbdători când se apropie o excursie planificată – de distracție și învățare, în același timp. Îi înțelegem perfect și le împărtășim bucuria.

Îi putem considera pe copii de două ori mai norocoși pentru că acum sunt în vacanță – au avut parte de distracție înainte de vacanță și vor continua astfel încă două săptămâni, de data aceasta alături de părinți, familie și iepurașul de Paște.

 

Școala Altfel Ingenio(ASĂ) 2022

 Haideți să dăm filmul aventurii înapoi și să începem cu …

📌 Excursia „La Arțar”, loc de poveste și de explorat natura, loc de strâns frunze pentru colecții inedite și de murdărit încălțămintea  în voie, așa cum făceau părinții noștri odinioară, când joaca se desfășura mai mult afară decât în casă, la calculator. Elevii claselor pregătitoare și ai claselor I au petrecut o zi întreagă în acest peisaj minunat, au participat la ateliere de creație. Pentru elevii claselor I, am stat cu emoții, deoarece plouase cu o zi în urmă și ne doream să nu plouă și în ziua excursiei lor  – a fost un moment în plus de conștientizare a recunoștinței pe care ar trebui să o avem pentru lucrurile bune care se întâmplă, pentru soarele care ne aduce atât de multă bucurie.

📌 Am continuat seria excursiilor de o zi cu Excursia la Muzeul Omului (muzeu ce reunește cele mai importante aspecte ale biologiei umane: antropogeneza-antropologie, rase umane, precum și aspecte legate de ecologie ocrotirea naturii etc.) și Atelierul de olărit în satul tradițional de olari Piscu, în cadrul căruia elevii au decorat un ghiveci de lut deja olărit și au învățat pas cu pas tehnica olăritului, obținând un vas pe care l-au pictat, rămânând astfel cu multe amintiri din această experiență.

📌 Drumurile noastre au dus apoi la Buzău, la Tabăra de sculptură din comuna Năeni, de data aceasta, avându-i călători pe elevii claselor a III-a și a IV-a A, cu două obiective turistice de vizitat: Muzeul Conacul Bellu din Urlați și Biserica dintr-o Piatră. Biserica a fost construită din piatra de calcar escavată din cariera aflată în apropiere, de unde s-a extras și piatra cu care a fost construită clădirea Palatului Parlamentului. Da, da, și pe acesta l-au vizitat elevii (de gimnaziu) în această săptămână altfel. Turul ghidat a fost organizat de Centrul Educațional al Camerei Deputaților și a cuprins informații despre modul fe funcționare a Camerei Deputaților, procesul de vot și reprezentarea, rolul deputaților și procesul legilativ.

V-am spus că Școala Altfel Ingenio(asă) a fost un adevărat film al aventurii, cu multe episoade interesante!

📌Între  timp, ajunși cu povestea noastră în București, elevii de gimnaziu se  bucurau de vizionarea unor filme pentru copii: Sonic The Hedgehog și Animale sălbatice, bineînțeles, asezonate cu popcorn și suc. Au urmat după ei, în alte zile, elevii claselor de la ciclul primar, unele filme fiind dublate în limba română, altele subtitrate, căci cinematrograful este pentru toți și cui nu îi place să îl viziteze?! Tot în perioada aceasta, elevii de la clasa a VII-a au avut parte de un tur ghidat în limba engleză la Teatrul Național București.

📌Schimbăm registrul de relaxare și fotolii confortabile de la cinema/teatru și mergem către aventură, cățărări și paintball – evident, în echipă, cu prietenie și fair-play – toate acestea, la EDENLAND. Adăugăm pe listă adrenalina, cu o vizită la AMCKART – CIRCUITUL DE KARTING OUTDOOR. Elevii claselor a VII-a se pot mândri cu această experiență – kartinguri de 6.5 cp pe care le-au condus singuri pe un circuit unic, care presupune îndemânare și viteză, având la dispoziție tot echipamentul necesar, dedicat unei competiții sportive în aer liber. Circuitul de karting AMCKART are o lungime de 1 240 m și este aprobat si certificat de Comisia Internationala de Karting (CIK-FIA).

📌Continuăm firul poveștii cu alte activități în București: Casa Experimentelor și workshop-ul Vulcanul din casă (elevii clasei a II-a au învățat despre roci și erupții vulcanice, au făcut măsurători și au lucrat cu substance chimice), Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” (prezentare ghidată și observații astronomice de zi – observarea Soarelui) și Escape room (jocuri pline de mister ce le-au provocat intuiția, spiritul de observație și colaborarea în echipă pentru a găsi cheia pentru a ieși din camera misterelor). Tot în Școala Altfel, elevii au vizitat depozitul Emag din Chiajna – încercați să vă imaginați un univers întreg de colete așezate și catalogate atent pentru a fi accesibile în timpul cel mai scurt, stivuitoriști care conduc cu mare atenție, dar și precizie, și mulți oameni care merg în direcții diferite pentru a colecta cât de repede comenzile clienților.

📌Am trecut în revistă multe activități desfășurate în București și în împrejurimi, însă să nu credeți că toate activitățile interesante au avut loc în afara școlii! Așa cum, într-o zi ploioasă, te poți bucura de joacă în interiorul casei, așa ne-am bucurat și noi de ateliere în școală: atelier de pictat pe lemn, și pe sticlă. Pentru că ne-au găsit “acasă”, am deschis ușa și am găzduit preț de câteva ore, un stup de albine călător, venit tocmai din Câmpina de la Stupina miere sinceră. Da, vă spunem sincer că ne era puțin teamă de albine, dar am învățat de la domnul Mihai Apostolescu, apicultorul povestitor, că albinele sunt prietenele noastră atâta timp cât nu le deranjăm, nu facem zgomot în preajma lor și nu încercăm să le omorâm. Elevii au aflat despre rolul albinelor în natură, modul de organizare în stup și felul în care folosesc fagurii. La final, ne-am apropiat cu toții de stupul în formă de carte, am pus mâna ușor pe sticla ce se afla între noi și albine, și am simțit vibrația mișcării lor, admirându-le îndeaproape.

Și tot la final, acum, vă spunem că ne-am bucurat că am putut să organizăm atât de multe activități pentru copii. De acum, îi așteptăm pe ei să ne povestească, după vacanță, ce locuri interesante au vizitat și ce le-a adus bucurie.

Până atunci…

 

VACANȚĂ PLĂCUTĂ TUTUROR!

Te rugăm să completezi datele din acest formular, iar noi te vom contacta în timpul cel mai scurt.

Informații despre elev
Informații despre părinte