Vizita surpriza din Columbia!

Ornella Barros, coordonatorul de monitorizare si evaluare a programului de educatie etica LTLT (Learning to live together– Invatand sa traim impreuna) a vizitat cateva tari in care se implementeaza programul, printre care si Romania.

Scoala noastra a fost parte a acestui program de vizite tocmai pentru ca rezultatele elevilor unde se aplica activitatile LTLT (clasa a V-a Arrows) in cadrul orelor de dirigentie, in ceea ce priveste dezvoltarea empatiei si cresterea respectului, sunt vizibile. Activitatile se deruleaza de doua ori pe luna alaturi de Miss Emma si ofera elevilor ocazia de a-si impartasi parerile, de a se asculta, de a afla puncte de vedere diferite si de a dezbate teme actuale. Au ca obiective principale crearea unui mediu de invatare placut pentru toti elevii, dezvoltarea relatiilor intercolegiale, cresterea nivelului de empatie si respect, precum si responsabilizarea elevilor in ceea ce priveste participarea lor la ore dar si la activitatile de grup sau individuale.

Incepand cu semestrul al II-lea activitatile din programul LTLT sunt aplicate si de catre Miss Madalina, alaturi de eleviii de la clasa a III-a Braves, in cadrul orelor de educatie civica. Chiar daca sunt mai mici, eleviii au fost incantati sa participe la un exercitiu de cunoastere alaturi de invitata noastra din Columbia.

Intalnirea cu Ornella Barros, dar si cu Laura Molnar (coordonator al programului in Romania) a reprezentat pentru elevi o oportunitate de a-si impartasi impresiile fata de activitati, de a participa la jocuri in comun, de a dezbate anumite situatii problema, dar si de a face schimb de experienta cu o persoana direct implicata in acest program international.

Elevii au fost incantati de intalnirea cu Ornella, dar si de activitatile derulate impreuna cu aceasta. Au promis ca o vor vizita in Columbia cat vor putea de repede J

Scoala Pro Ingenio implementeaza acest program inca din luna octombrie, in parteneriat cu Asociatia Sol Mentis, Arigatou International, UNESCO si UNICEF.

Pentru mai multe detalii despre vizita, va rugam sa accesati linkul:

https://www.facebook.com/ethicseducationforchildren/posts/1011531635542971

Pentru poze din cadrul activitatii de la clasa a V-a ARROWS, click aici!

Pentru poze din cadrul activitatii de la clasa a III-a BRAVES, click aici!

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Postari asemanatoare

Te rugăm să completezi datele din acest formular, iar noi te vom contacta în timpul cel mai scurt.

Detalii despre elev
Informații părinte